przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:75/182)

Karczochy 103

Karczochy spokrewnione są z ostem. Młode świeże karczochy można jeść na surowo. Starsze – takie kupujemy w sklepach- można gotować, piec, zapiekać faszerowane. Można podawać na zimno

królestwo garów
Pizzerinki 189

Początek wiosny to cudne wieczory, pachnące świeżością i rozkwitającym życiem. Mimo wszystko są to jeszcze chłodne wieczory... aby je sobie umilić proponuję kolację na ciepło

paapilotkaa
Sernik z budyniem. 420

 Jeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy

Kuchnia Łukasza
Poniedziałkowy "fit" - pomidorki faszerowane ryżem i mięsem 169

Jak co poniedziałek chcemy zaprosić na coś "fit". Dzisiaj chciałyśmy zaproponować pomidory w roli głównej. Pomidorki faszerowane to świetne zestawienie. Można przygotować je na ciepło

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pasztet jajeczno - pieczarkowy 394

Pasztet w wersji bezmięsnej. Delikatny, kremowy i pyszny. Idealny na ciepło i na zimno. Zachwyci nawet smakoszy mięsa.Spróbujcie sami!Składniki:10

Gospodyni Miejska
Sernik z budyniem. 321

 Jeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy

Kuchnia Łukasza
Minipizze z chorizo 211

blachę z przygotowanymi bułeczkami. Pieczemy 25 min. w 190 stopniach Celsjusza, studzimy na kratce. Minipizze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonałym dodatkiem jest do nich keczup lub sos czosnkowy, ale same również są wyśmienite. Świetne na przekąskę czy na lunch do pracy. Ja i P. spałaszowaliśmy dziś po trzy :) Można je przygotowywać z wieloma różnymi dodatkami

Ratunku obiad
Krążki cukinii faszerowane twarogiem, oliwkami i suszonymi pomidorami 156

Świetna przekąska, którą dość szybko możecie przygotować dla znajomych, na domówkę, imprezę sylwestrową. Do tego bardzo ładnie się prezentuje, a je się też oczami Bardzo ją lubię, komponuje się świetnie z sałatami i domowymi dipami. Wytrawna, smakuje np. do wina. Możecie ją podawać na ciepło lub zimno. Udanej zabawy Sylwestrowej i smacznego przywitania Nowego Roku 2018! ♥ Składniki: 1 cukinia

Zasmakuj Kuchni
Kruchy przekładaniec z żółtym serem 177

mój). Jest to bardzo prosta i szybka przekąska, która oprócz smaku - zachwyca wyglądem. Kruche blaty można przełożyć przeróżnymi składnikami, akurat tym - na co macie ochotę. Ja tak na szybkiego użyłam żółtego sera, który rewelacyjnie połączył moje gigantyczne ciastka, a później kusząco rozpływał się w ustach. Taki przekładaniec idealnie smakuje na ciepło, jak i po ostygnięciu. Wystarczy puścić wodze fantazji

Di gotuje
Ryżowe muffiny ze szpinakiem 349

śniadanie, obiad, kolację czy też jako przekąska na przyjęcia. Ich wielkim plusem jest możliwość przygotowania ich wcześniej a przed samym podaniem wystarczy je tylko wstawić do piekarnika i poczekać chwilkę, aż się zapieką. Ryż, ementaler, szpinak, wędlina i ser bałkański tworzą przepyszną i niezwykle spójną całość. Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Na pewno sprawdzą się jako

Krakowskie smaki Ani
PASZTET Z MIĘSA MIELONEGO I CUKINII 335

Bardzo smaczny pasztet, aomatyczny, wilgotny dzięki dodanej cukinii.  Szybki do przyrządzenia, prosty w wykonaniu.  Lekki i jednocześnie sycący.  Super smakuje ze świeżą bułeczką

Walijskie Pichcenie
Sałatka z kaszą orkiszową 168

W lipcowy gorący dzień uwielbiam takie właśnie proste, lekkie i zdrowe obiady jak ta sałatka  z kaszą orkiszową, dodatkiem sezonowych warzyw i fety. Możemy ją

Kulinarne przygody Gatity
Frittaty z bokułem 295

Czy ktoś ma dobry pomysł na piątkową, bezmięsną kolację? Ja mam na myśli pyszne frittaty z brokułem ;) Jest tylko jeden warunek, trzeba je zjeść na ciepło

Lawendowe Niebo
Cordon Bleu z bakłażana 192

Przepis wypatrzyłam  na stronie Cooklet u Christopher'a. Bakłażany wyszły świetnie. Obawiałam się zabawy z panierowaniem - zupełnie niepotrzebnie, nie było najmniejszego kłopotu. To znakomita

Stare Gary
Francuskie sakiewki z kiełbaską 183

Ciasto francuskie uwielbiam pod każdą postacią, jak na razie kupne ale mam nadzieję, że wkrótce podejmę wyzwanie i spróbuje zrobić je samodzielnie :) Sakiewki te sprawdzają się

Zainspirowana w kuchni