jedyna, kiedy napiszę, że ten Sylwester dla wielu nie będzie taki, jak sobie planowali, czy wymarzyli. Dla mnie też nie ale to nie powód, żeby odmawiać sobie pysznych przekąsek, serpentyn i brokatu oraz najwygodniejszych dresów, jeśli akurat macie taką stylizację na wieczór ;) Wracając jednak do przekąsek, stawiam dziś na stół wspaniały i gotowy w 5 minut mus z fety
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPomysł na tani i smaczny obiad – gulasz z serc drobiowych. Można podawać go z ziemniakami, kaszą, lub z ryżem i ulubioną surówką. Składniki: 0.5 kg
Wasze PrzepisySylwestrowa noc już tuż tuż. Zdecydowana większość z nas spędzi ją w domu. Poniżej podrzucam kilka sprawdzonych przekąsek, które uświetnią ten dzień ;-) A Wam już teraz życzę szampańskiej zabawy. Karnawałowe roladki z szynką i serem Odrywana pizza Francuskie hot - dogi Tosty z gruszką, gorgonzolą i orzechami włoskimi(...)mozzarellą Krakersy serowe z łososiem Mini calzone ze szpinakiem, szynką i mozzarellą Więcej przepisów możecie znaleźć w zakładce ---> Przekąski
Passions hobbies lifenaszym menu. I dlatego dziś mam dla Was, aż dwie smakowite propozycje na ten wyjątkowy wieczór. Dziś w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie przygotowałam dla Was dwie rybne przekąski. Pierwsza z nich to pasta ze świeżych, a nie wędzonych szprotek, która idealnie się komponuje z każdym rodzajem pieczywa, a także domowe rolmopsy z chrupiącym ogórkiem konserwowym w środku. Będzie(...)bardzo apetycznie z #naturalniebałtyckie. Przekąski z ryby na imprezę Jeśli przygotowujemy przyjęcie czy imprezę, w pierwszej kolejności sięgnijmy po śledzia. Sprawdzi się tutaj idealnie, bo łatwo podzielić go na niewielkie kawałki – w sam raz „na raz”. Do tego sposobów jego przyrządzania jest nieskończenie wiele. Tradycyjnie – w oleju, occie lub śmietanie. Na słodko – z jabłkiem lub suszoną śliwką i orzechami
Kulinarne przygody GatityOstatni przepis w tym roku... 2020 nie był rokiem łatwym, ale nie będę narzekał, bo na maxa zmienił moje życie (raczej ja je zmieniłem!). Wiem, że
Kuchnia ŁukaszaSałatka imprezowa z kurczakiem, kukurydzą, ogórkiem konserwowym oraz chipsami to wyjątkowa, wyróżniająca się spośród innych przekąska. Jak zrobić naszą sałatkę na najbliższą imprezkę? To naprawdę nic trudnego! Podstawowe składniki sałatki mieszamy razem, przykrywamy „pierzynką” z tartego żółtka i wtykamy w niego chipsy! Prosta i szybka sałatka na imprezę! Przepis na tą sałatkę imprezową z pewnością spodoba się wszystkim(...)łatwa w wykonaniu, ekonomiczna oraz przede wszystkim pyszna i ładnie się prezentować! Zapraszamy na przepis i mamy nadzieję, że nasza sałatka imprezowa z kurczakiem spełni wasze oczekiwania co do przekąski na imprezę. Polecamy! Sałatka imprezowa z kurczakiem Składniki: pierś z kurczaka pojedyncza: 1 szt. kukurydza konserwowa: 1 puszka jajka: 4 szt. cebula: 1 szt. ogórek konserwowy
Kuchnia Na WypasieRewelacyjna przekąska, podana w ciekawej formie świderków. Same świderki są pyszne i wciągające i jeśli jesteście fanami pizzy, powinny Wam one bardzo zasmakować, ale sos…. sos to po prostu mistrzostwo świata. Z pewnością wykorzystam go jeszcze do innych dań. Przepis z bloga Gotujebolubię.pl. Polecam serdecznie. Przepis ten dodaję jako propozycję na ciepło na Sylwestra, ale możecie przygotować
Smaki Na TalerzuImprezowe roladki z szynki dojrzewającej w trzech wersjach Szukacie pomysłu na szybkie przekąski na sylwestrowy stół lub inną uroczystość. Polecam Wam imprezowe roladki z szynki dojrzewającej w trzech odsłonach. Te proste roladki zachwycą smakiem każdego. Moja rodzina i znajomi je uwielbiają. A odkąd spróbowałam przygotować je z szynki dojrzewającej od Pieczone&Wędzone są jeszcze lepsze. Pyszna szynka wieprzowa
Słodkie okruszkiObłędnie smaczne, kakaowe szyszki to ciekawy pomysł na deser. Idealne na świąteczny stół oraz rodzinne uroczystości. Składniki: 100g miękkiego masła 90g cukru pudru 50ml oleju 1
Wasze Przepisynazwisko, szybko zyskując światową renomę. Od 1995 roku poświęcił się głównie pracy konsultanta. W 2003 otworzył nową restaurację o nazwie „L’Atelier de Joël Robuchon”, rodzaju tapas baru, serwującego przekąski i dania w mistrzowskim wydaniu. Posiada również liczne restauracje na całym świecie, w Las Vegas, Nowym Jorku, Tokio. Joël Robuchon był prekursorem eksperymentowania w kuchni, tworzenia nowych połączeń smakowych, bazując(...)jego serwowania, sprzętu kuchennego, a także słownik terminów kulinarnych. Joël Robuchon zaprasza do stosowania prostych, odpowiednio wybranych produktów i odkrycia ich smaków w licznych przepisach na sosy i wywary, przekąski, sałatki i przystawki, zupy, kremy, rillettes i terriny, ryby i owoce morza, podroby, mięso, drób, dziczyznę. Kusząco brzmią przegrzebki z cykorią, jajka w sosie z czerwonym winem, purée z bakłażana
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaEkspresowa surówka z selera, jabłka i marchewki to smaczny dodatek do drugiego dania. Najlepiej smakuje w towarzystwie ziemniaków i mięsa, jest łatwa w przygotowaniu a do
Smakowite DaniaSzakszuka czyli smaczne danie z pomidorów i jajek. Idealne na śniadanie lub kolację. Składniki: 4 pomidory 4 jajka paczka boczku wędzonego mozzarella mini czosnek pokrojony w
Wasze PrzepisyCzasem chce się wziąć coś na ząb ale za bardzo nie wie się co. Jako przekąskę robię wtedy paszteciki - wykonuje się je dość szybko - zwłaszcza jak się ma nadmiar farszu. Tym razem zrobiłam farsz specjalnie do tej potrawy z uwagi na fakt, że moja rodzina bardzo ją lubi. Ten rodzaj pasztecików idealnie nadaje się do czerwonego barszczu, jako przekąska
Kuchnia Pełna EmocjiProsta i smaczna zupa z brukselką, z dodatkiem ziemniaków i marchewki. Składniki: 0,5 kg brukselki 3 ziemniaki 2 marchewki kawałek pora kostka rosołowa 50 ml
Wasze Przepisyktóre płyną wartką stróżką brzegiem chodnika, kapią z nieba mżawką albo toną w mlecznym woalu mgły. I właśnie w takie deszczowe i mgliste dni wspaniale sprawdzają się ciepłe przekąski o ultra przytulnych i rozgrzewających smakach i aromatach. Zapalam lampki, niech będzie jeszcze cieplej w obejściu :) Na patelni wesoło bulgoczą żurawinowe korale skąpane w miodzie z szałwią i czosnkiem. Rozwijam miękkie(...)się serem i przepyszną karmelizowaną żurawiną. Listkujące, maślane ciasto przeplata się z kremowością Camemberta przełamaną słodko-kwaśną żurawiną i kojącym aromatem szałwii, zwiastującym kolejną przemianę pór roku. To idealna przekąska na szare wieczory, ołowiane popołudnia i rozkoszne posiedzenia z ulubionymi ludźmi albo serialem :) Szkoda jej sobie odmówić! ♥ Tartaletki z Camembertem i karmelizowaną żurawiną Potrzebujesz: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 krążek
Kuchnia w Słońcu Skąpana