zycia. Wskazana jest dla cukrzykow,poniewaz nalezy do produktow bardzo wolno podnoszacych poziom cukru we krwi. Jednoczesnie nie jest kaloryczna.100 g to zaledwie 27 kcal.Dlatego moze byc rowniez smaczna przekaska dla wszystkich liczacych kalorie i dbajacych o linie Jest pomocna przy zaburzeniach metabolizmu cholesterolu,ze wzgledu na mala zawartosc tego zwiazku. Polecana jest takze chorym na miazdzyce. Najwyzsza wartosc odzywcza
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Cudownie slodkie, suszone pomidory w oleju,ktorych smak dodatkowo intensyfikuja dodane ziola to naprawde wspaniala przekaska,ktora rozpieszcza nasze podniebienia.Ten srodziemnomorski przysmak na dobre sie u nas rozgoscil.Coraz wiecej z nas przygotowuje je jednak samodzielnie.I to nie tylko z powodu wysokiej ceny.Te domowe sa nieporownywalnie smaczniejsze.Teraz ,kiedy pomidory sa najslodsze,bo dojrzewaly w sloncu,a nie w szklarni to najlepszy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!receptury sa wyjatkowe nieskomplikowane,sprowadzaja sie wlasciwie do wymieszania skladnikow i to bez uzycia miksera.Sprawdzaja sie nie tylko jako swietny deser,bo w zaleznosci od uzytych skladnikow beda swietna przekaska,podwieczorekiem lub sniadaniem. Moje sa smacznym deserem z owocami.Smacznym to malo powiedziane,sa po prostu przepyszne.Pierwszy raz robilam je na bazie jogurtu greckiego.Sa zachwycajace w smaku,bardzo puszyste,mieciutkie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!swiat i chyba troche zapomniany.Przy tym tak prosty niezwykle dekoracyjny i efektowny.Bardzo polecam pieczenie jablek,bo to nie tylko smaczny ale i bardzo zdrowy deser lub cudownie rozgrzewajaca przekaska na krotkie ,jesienne dni.Przy wypelnianiu jablka mozecie puscic wodze fantazji i jablkowy farsz zrobic z tego co lubicie najbardziej.Nie pomijajcie jednak cydru,gdyz po upieczeniu utworzy przepyszny sosik.Oto moja propozycja
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sledzik owiniety wokol jajka ugotowanego na twardo podany na salatce jarzynowej (z ziemniakami) .Zreszta obojetnie jak go podacie,wazny jest zestaw tych trzech skaldnikow.Szkoda,ze taka smakowita zimna przekaska zostala zapomniana.Najwyzsza pora by powrocila na nasze stoly. Pomimo nazwy jest to potrawa niezana w Japonii,ale to nie jedyne polskie danie noszace dziwna nazwe.Na swiatecznym stole u wiekszosci bedzie goscic
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!flawonoidy LECZNICZE DZIALANIE MIGDALOW : choroby ukladu moczowego choroby drog zolciowych jako lek wykrztusny w zapaleniu oskrzeli przy chrypkach i suchym kaszlu sprzyjaja obnizeniu poziomu zlego cholesterolu jako wartosciowa przekaska nie powoduje wzrostu masy ciala-dla wszystkich majacych klopoty z nadwaga lub po prostu dbajacych o szczupla sylwetke neutralizuja przykre objawy zgagi wzmacniaja laktacje Nalezy jednak pamietac,ze ich dobroczynny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!omletu jest tu czerwona cebula,ktora za sprawa dodatku bialego octu balsamicznego plasuje ten omlet wsrod naprawde wykwintnych dan.Uniwersalnosc omletu jest tak duza,ze sprawdzi sie on jako przekaska lub glowne danie i na sniadanie,obiad czy kolacje.Koniecznie sprobuj,bo omlet w wydaniu z tak przygotowana czerwona cebula jest po prostu pyszny. Skladniki na 2 porcje: 2 czerwone cebule
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!porcji rocznie mowi sama za siebie. Currywurst to kielbaska pieczona na grillu,a przed podaniem pokrojona i podana z pomidorowym sosem curry i dodatkowo przyprawa posypana.To swietna przekaska na kazda pore dnia.Danie to zwykle spozywane jest z bulka lub frytkami. Zawrotna kariere Currywurst rozpoczela sie 4 wrzesnia 1949 roku,a jej autorka jest Herta Heuwer.W Berlinie-Charlottenburgu w prowadzonym przez
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jesli cukinia obrodzila nadzwyczajnie i zastanawiasz sie co poczac z nadmiarem ,po prostu ja zamarynuj.Gdy jej nie rozgotujesz podczas pasteryzacji bedziesz sie cieszyc zima chrupiaca ,smaczna cukinia.Ta wysmienita przekaska,bedzie rowniez swietnym dodatkiem do zimowych salatek.Marynowanie i kiszenie ogorkow jest bardzo popularne,juz cukinii nie koniecznie . Porownywanie jednak cukinii z ogorkami wlasciwie nie ma sensu,bo cukinia pod wzgledem wartosci
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Owsianka na sniadanie ? To najlepszy wybor z możliwych,bo owsianka to same zalety.Zaspokoi głod na wiele godzin i sprawi,że nie mamy ochoty na podjadanie kalorycznych przekąsek.Ponadto przy obfitosci skladnikow odżywczych pozwala jednocześnie zadbac o szczupla sylewtke.Szczególnie dietetyczna jest owsianka przygotowana na wodzie i z dodatkiem sezonowych swieżych owoców,zamiast kalorycznych suszonych.Należe do grupy osob,ktore uważaja
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!minut.Odcedzićmasło rozpuścić w ronelku,dosypać bułkę tartą.Zamieszać i trzymać na ogniu,aż bułka z masłem się spieni.Polać fasolkę.Posypać cząbrempodawać jako dodatek do dania głównego lub przekąskę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Owocowa przekąska lub małe co nieco do kawy pełne błonnika .Przepis już od dłuższego czasu czekał w kolejce na realizcji.Bardzo ciekawy wydał mi się dodatek własnie nie suszonych,kalorycznych owoców,a surowego jabłka.Ciasteczka są pyszne,delikatne po prostu rozpływają się w ustach i niebezpiecznie szybko znikają.Składniki na 25 sztuk:2 średnie jabłkasok z 1/2 cytryny20 g orzechów włoskich160
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!posiekać, cebulę pokroić w kostkę. Do miseczki wrzucić pokrojone składniki, dodać posiekany szczypiorek oraz majonez i przyprawy i wszystko wymieszać. Tak przygotowaną sałatką napełniać wydrążone pomidory i podawać jako przekąskę
Ewa w kuchnigrubych oczkach. Dodać kiełki i przyprawy do smaku oraz olej i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut aby smaki się przegryzły. Podawać do drugich dan obiadowych lub jako przekąskę gdy po prostu zgłodniejemy
Ewa w kuchnipomidora i cebulę w kostkę i wrzucić pokrojone składniki do miski. Dodać szczypiorek i rzeżuchę oraz mix sałat. Następnie dodać dresing i wymieszać sałatkę. Podawać do obiadu, lub jako przekąskę
Ewa w kuchni