przekąska - 23005 przepisów (strona:624/1534)

Jajka faszerowane pastą z łososia 204

Opis: Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Jajeczka z łososiową pastą to pyszna i prosta w przygotowaniu potrawa. Idealnie nadaje się na przekąskę na wielu imprezach. Składniki: 5 jajek 100 g łososia wędzonego 2 łyżeczki masła 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżeczki szczypiorku 1 łyżka soku z cytryny Sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka gotujemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Roladki z tortilli z łososiem 160

Długo mnie nie było, ale teraz postaram się nadrobić nieobecność :) Dziś chciałam polecić pyszne roladki z tortilli z łososiem. Bardzo prosta i szybka do przygotowania przekąska, a znika poprostu w mgnieniu oka. Składniki: 2 tortille 150g serka śmietankowego typu Philadelphia 200g wędzonego łososia w plastrach kilka liści sałaty lodowej Tortille smarujemy serkiem. Na serek nakładamy warstwę sałaty poszarpanej na kawałki

kuchnia doski
Sałatka z pomidorkami, papryką i dressingiem 167

dzień warto przygotować sobie kilka razy w tygodniu takie kolorowe pyszności, są nie tylko zdrowe, ale także jako dodatek do pełnoziarnistego pieczywa i innych warzyw są świetnym pomysłem na przekąskę w ciągu dnia czy na śniadanie. Miłego i smacznego dnia Wam życzę!:-) Składniki: 1 opakowanie mixu sałat 150 g, w którym są: sałata strzępiasta, roszponka, czerwone radicchio (użyłam Fantasia Dell

Zasmakuj Kuchni
Paluchy dyniowo- serowe 276

rolujemy. 6. Paluchy wrzucamy na średnio rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor. 7. Wyjmujemy na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Zimne oprószamy cukrem pudrem. Smacznego! Kategoria: Przekąski , Przepisy Tagged: dla niejadka , dynia , na szybko , pure , ser , smak dzieciństwa , soda , Tłusty Czwartek

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Roladki z szynki ze szparagami w galarecie 285

Takie roladki stanowią doskonałą przekąskę na różnych imprezach, ładnie się prezentują i w dodatku są proste do przygotowania i smaczne. Składniki: 5-6 plastrów szynki 1 słoik marynowanych szparagów 150 gram serka naturalnego 2 łyżeczki chrzanu tartego Fanex Sól, pieprz Galareta: 0,5 litra bulionu warzywnego 3 łyżeczki żelatyny Sposób przygotowania: Żelatynę zalewamy niewielka ilością wody, pozostawiamy na kilka minut

Bajeczna Kuchnia
Pasta z czarnych oliwek 119

Pasta o bardzo wyrazistym smaku. Na kanapki lub mini przekąski na imprezę nadaje się znakomicie. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 250 – 300 g Składniki: 90 g oliwek (33 sztuki) 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka natki pietruszki ½ łyżeczki pieprzu cayenne (papryki chilli) ¼ łyżeczki pieprzu czarnego ½ łyżeczki soli

KuchniaWeDwoje.pl
Majonez domowy 188

Należy do grupy sosów zimnych. Majonez spełnia się nie tylko w sałatkach, szczególnie jarzynowej, z tuńczykiem czy kurczakiem, także jako dodatek do sałat, przekąsek, zimnych mięs, jaj na twardo (bez nich jajka nie smakowały by tak samo;) To także smaczny podkład / baza do różnych sosów i dipów, np. czosnkowego, salsy słodko-kwaśnej (majonez, ketchup, słodka konfitura + przyprawy), którymi

Zasmakuj Kuchni
Gozleme ze szpinakiem, fetą i mozzarellą 193

Pyszny, płaski nadziewany chlebek, który jest popularną przekąską w Turcji i z stamtąd też się wywodzi. Tradycyjnie jest on pieczony na dużej kracie, ale można ją z powodzeniem zastąpić zwykłą teflonową patelnią. Polecam, bo jest rewelacyjny w smaku! Klasycznym nadzieniem gozleme są tłuczone ziemniaki z kozim lub owczym serem. U mnie wersja zmieniona, ale myślę, że ta tradycyjna również pojawi

Passions hobbies life
Pekinka z ogórkiem 162

Surówka jest idealnym dodatkiem do dań obiadowych. Mi smakuje także sama w sobie jako przekąska lub lekka kolacja. 1 mała kapusta pekińska 1 ogórek szklarniowy 1 marchewka 1 biała cebula Sól Pieprz 2 łyżki majonezu Kapustę pekińską siekamy w drobne piórka. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę oraz ogórka szklarniowego obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki

VioletoweKucharzenie
Chrupiące lekko ostre mięso z warzywami i żółtym ryżem 122

pysznie i egzotycznie. Usmażone na chrupko mięso mielone, dodatek świeżych, chrupiących warzyw, odpowiednie sosy i dodatek skórki z limonki sprawiają, że danie jest naprawdę ciekawe. Można je podawać jako przekąskę (np w liściach cykorii) lub jako danie obiadowe - jak tutaj - z ryżem

Milion Smaków
KALAFIOR SMAŻONY W PANIERCE 307

Różyczki kalafiora smażone w panierce z bułki tartej i parmezanu. W środku idealnie miękkie, na zewnątrz chrupiące. Dobre dla dzieci i dla dorosłych. Mogą stanowić idealną przekąskę lub dodatek do dań. Najlepiej smakują z hummusem lub dipem majonezowym. SKŁADNIKI / 2 porcje 1/2 małego kalafiora podzielonego na różyczki 3-4 łyżki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki mleka 1 czerstwa bułka

cool and minty
Zdrowe nawyki w diecie – od czego zacząć? 125

mizerii). Wybieraj ciemne pieczywo, które daje poczucie sytości. Białe pieczywo jest szybko trawione. Przyzwyczaić się do jedzenia ciemnego pieczywa wcale nie jest trudno Zamiast słonych czy słodkich przekąsek podjadaj warzywa. Zacznij od tych, które lubisz. Ja zaczęłam od rzodkiewki i marchewki, które na stale goszczą w mojej diecie. Jedz śniadania. To porcja, która daje nam energię na cały dzień

Kuchnia Bazylii
Sałatka z marynowanym camembertem 122

Najlepszą przekąską do piwa jest czeski hermelin, czyli marynowany w oleju i przyprawach serek pleśniowy typu camembert. Można go zjeść w każdej czeskiej knajpie, ale bardzo łatwo jest go zrobić w domu. Domowa wersją sałatkowa jest też zdrowsza, chrupiąca i bardziej sycącą. Idealna sałatka, kiedy bierze nas przeziębienie. Składniki na każdą porcję: połówka marynowanego camemberta (tutaj przepis) garść pestek słonecznika

Ugotowane pozamiatane
choinka z ciasta francuskiego z nutellą i masłem orzechowym 228

chwili, gdy podejmiemy decyzję o jego pieczeniu, do czasu gdy możemy się już rozkoszować tym ciachem nie minie więcej niż pół godziny:D Takie ciacho będzie ciekawą dekoracją i przekąską na każdym stole podczas zabaw karnawałowych. składniki: gotowy płat ciasta francuskiego ok 2 łyżki nutelli ok 2 łyżki masła orzechowego ponadto: białko ew. cukier puder do posypania Płat ciasta rozciągnąć

6niebo
Mini roladki – szybka przekąska na karnawał ... i nie tylko! 190

szpinaku. Zwijaj w rulon. Każdy przekrój na pół. Jeśli ma być efektownie i równo, odetnij również brzegi roladki tak ,aby powstały "paczuszki". Każdą paczuszkę przewiąż szczypiorkiem. Podawaj schłodzone ,jako przekąska samodzielna lub z pieczywem,krakersami czy grissini. Udanego imprezowania! Smacznego świętowania

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania