przekąska - 23005 przepisów (strona:325/1534)

Ciasteczka owsiane 118

Prosty przepis na zdrową przekąskę :) Składniki: -2 szklanki płatków owsianych -2 jajka -1,5 szkl. mąki -100 g płynnego masła -3/4 szkl. cukru brązowego lub zwykłego -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół łyżeczki sody oczyszczonej -200-250 g smakowitych dodatków, np.: posiekanych orzechów, migdałów, żurawiny, rodzynków, siemienia lnianego, pokrojonej w drobną kostkę gorzkiej czekolady, itp. Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy

KasiekGotuje
Batoniki musli (bez pieczenia) 354

takie przekąski są najlepsze - pożywne i bardzo smaczne :) nie mają w sobie ani grama mąki, jajek, cukru... i nie wymagają pieczenia polecam ! Składniki: -250 g miodu -300 g posiekanych orzechów (mogą być włoskie, laskowe, ziemne niesolone, migdały) -100 g płatków owsianych -garść suszonej żurawiny -można dodać też: ziarna słoneczka, siemię lniane, itp. Wykonanie: Jeśli miód nie jest płynny, podgrzewamy

KasiekGotuje
Faszerowane jajka pająki 231

Małe urozmaicenie "jajcarskich przekąsek";)  Faszerowane jajka pająki Składniki: 3 jajka 5 dag szynki 2 łyżeczki chrzanu 6 czarnych oliwek Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka wyjąć, razem z szynką i chrzanem utrzeć na jednolitą masę. Gotową wypełnić białka. Oliwki przekroić dekorując nimi jajka na wzór pająków /patrz fotka/. Obok na zdjęciu znajdują się pietruszkowe

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki 181

mięso, to taki pasztet warzywny będzie idealny. W smaku pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki jest lekko słodki z pikantną nutą. W sam raz do chleba albo jako samodzielna przekąska. Oczywiście doprawić można go sobie bardziej lub mniej pikantnie. Jeśli macie ochotę to polecam również Pasztet z fasoli i pieczarek czy Pasztet z ciecierzycy i dyni . Zapraszam na pasztet

UgotujmyTo.pl
Chipsy z jarmużu 148

swojej objętości proponuje je przemieszać i zostawić jeszcze na kilka minut czuwając, by się nie spiekły. Możemy je jeść same, jako zdrowy zamiennik chipsów, paluszków lub innych śmieciowych przekąsek lub z dipami, ale o tym kiedy indziej

Taste Of My Day
Prawdziwie owsiane ciasteczka z masłem orzechowym i otrębami 179

chyba nigdy nie będę miała ich dość. Dzięki odżywczym właściwościom to idealna opcja na śniadanie- jako tradycyjna owsianka ( KLIK ) lub batoniki ( KLIK ), ale też doskonały dodatek do słodkiej przekąski. Jeśli są płatki owsiane, to musi być i masło orzechowe, będące świetnym zamiennikiem margaryny. Samo to połączenie, to jak dla mnie połowa sukcesu. Druga to prostota składników i wykonania- tradycyjnie

peanutbuttermonster
Wegański twarożek z migdałów 123

Jako że, w domu chwilowo brakowało szczypiorku, wybór padł na czosnek. Serek przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, niesamowicie gładki i puszysty w konsystencji, idealny na na kanapkę na śniadanie, kolację, przekąskę, czy do pracy. Do tego o niesamowitych... Wegański twarożek z migdałów is a post from: NIE BO PIEKŁO

Nie Bo Piekło
matiasy z porem i zielonym groszkiem w majonezie... 148

dodać drobno pokrojoną porę, odsączony z zalewy groszek konserwowy wsypać pieprz mielony, cukier, dać sok z cytryny i majonez wszystko dobrze wymieszać i na godzinę schować do lodówki smaczna przekąska do pieczywa pszennego, razowego.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pałeczki razowe z kabanosami 175

macie pomysłu na przekąskę, to zapraszam na moje kabanosy w cieście razowym. Ilość pałeczek zależy od długości kabanosów. Moje miały dł. 20 cm więc z ciasta przygotowałam 10 szt.,   ale jeśli użyjecie krótszych kabanosów,   to będziecie mieć ich więcej. Pamiętać należy że wałeczki z ciasta powinny być o połowę dłuższe niż kabanosy . Składniki na 10 pałeczek: 10 cienkich

Moniki Smakołyki
Papryka faszerowana serem feta z czosnkiem i ziołami prowansalskimi 369

można użyć również mniejszych papryczek, które w wielu sklepach sprzedawane są w różnokolorowych zestawach. Ja planuję wypróbować ten sposób na ostrych papryczkach chili :) Jest to fajna przekąska lub dodatek do śniadań lub kolacji. Po zjedzeniu papryczek, pozostałą oliwę można wykorzystać ponownie lub do przyprawienia sałatek. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Najprostszy chlebek bananowy bez cukru i tłuszczu- tylko 3 składniki! 8033

prostu wolicie słodsze rzeczy- żaden problem. Dodajcie do całości 2 łyżki miodu i sprawa załatwiona. Chlebek ten jest niezwykle wszechstronny jeśli chodzi o zastosowanie. Śniadanie? Nie ma sprawy. Przekąska? Proszę bardzo. A może kolacja? Jeśli po treningu to koniecznie! Ze względu na skład jest on doskonałym źródłem węglowodanów prostych i złożonych, które są paliwem dla organizmu, a których brakuje

peanutbuttermonster
Batoniki marchewkowo – bakaliowe 250

marchewki. Calej słodyczy nadaje im miód. Są świetną alternatywą dla sklepowych batoników, które napakowane są cukrem i konserwantami. Można sięgać po nie bez wyrzutów sumienia Polecam jako przekąska lub drugie śniadanie dla dzieci do szkoly i doroslych w pracy. Przepis pochodzi z programu Pascala : „Pascal po polsku”. Post Batoniki marchewkowo

Marta Gotuje
Koreczki łososiowo-pieczarkowo-pomidorkowe z parowaru 176

nocnym obiedzie , został mi jeszcze kawałek łososia :) Po sprawdzeniu co mam w lodówce postanowiłem zrobić z niego przekąskę. Wyszła naprawdę pyszna, smaki użytych produktów fajnie się ze sobą komponowały :) Marynatę zrobiłem bardzo podobną jak poprzednio, z tą różnicą, że dodałem tym razem sok z cytryny zamiast z limonki i  natkę pietruszki dodałem do marynaty, a nie po parowaniu

Parowar Faceta
Makaronowe muffiny pizzowe 572

cebula, ser, są także i pieczarki. To wszystko w połączeniu z makaronem w postaci mini kokardek. Całość zapiekana w formach do muffinek, niczym małe zapiekanki. Ciekawy pomysł na imprezową przekąskę. ;) Składniki (na 10 muffinek) : - 100 g bardzo drobnego makaronu (u mnie kokardki małe Farafille z Lubelli)  - 1/2 puszki pomidorów - kilka pieczarek - cebula - 100 g startego, żółtego sera - 2 łyżki

Kuchnia Ellie
Tartaletki z kremem budyniowo-czekoladowym i żurawiną 166

tartaletki, czyli małe babeczki. Najlepiej smakują z bitą śmietaną, galaretką czy (jak w mojej wersji) z pysznym kremem budyniowo-czekoladowym i żurawiną. Świetnie sprawdzają się na stole z karnawałowymi przekąskami. Składniki (na 6 babeczek): kruche ciasto -70 g miękkiego masła -150 g mąki pszennej -ok. 3 łyżek cukru pudru (30 g) - żółtko - szczypta soli - łyżka wody krem budyniowo-czekoladowy (spokojnie

Kuchnia Ellie