Nie znosiłam paprykarzu, jako dziecko. Śniadanie, kiedy na bułce widziałam paprykarz lub pasztet, było jak smakowy horror. Sytuacja zmieniła się, kiedy moja Mama zrobiła paprykarz domowy
Przepisy AleksandryTen post czekał na publikację od roku...gdzieś się zawieruszył i dopiero dzisiaj go odnalazłam. Zdjęcia nie są powalające...przynajmniej widzę ile zdołałam nauczyć się przez
Przepisy Aleksandry( Recipe in English ) Tego typu chlebek podbił internet. To fantastyczny pomysł na spotkanie ze znajomymi przy piwie. Polecam, bo to danie szybkie i efektowne. Jeżeli przygotowałaś
Przepisy AleksandryW UK pogoda bardzo jesienna. Chce się jeść treściwsze i ciepłe dania. Do barszczu można podać chrupiące rożki z ciasta francuskiego nadziewane ziemniakami i pieczarkami. To
Przepisy AleksandryPaszteciki krucho-drożdzowe pojawiły się na naszej Wigilii rok temu. W zeszłym roku zapomniałyśmy dodać przepis na blogu, więc pojawia się w tym. Mam nadzieję, że
Przepisy AleksandryKiedy jestem w Polsce i idziemy do restauracji wprost nie mogę doczekać się momentu, kiedy na stole pojawi się aromatyczny smalczyk przy akompaniamencie świeżego chleba i
Przepisy AleksandryNa przyjęciach bardzo często podaję różne sałatki na pomidorach. Talerz tak podanej przystawki wygląda bardziej elegancko na stole. Planuję zrobić takie pomidory na Wielkanoc. Jeżeli przygotowałaś
Przepisy AleksandryZapraszam na kolejną przystawkę na karnawałowe przyjęcie. Wbrew pozorom ptysie robi się bardzo szybko i nie jest to trudne ciasto. Jeżeli lubicie jeszcze bardziej łososiowe nadzienia
Przepisy AleksandryNajprostszym wielkanocnym daniem są jajka z majonezem. W naszej rodzinie je uwielbiamy i przygotowujemy nie tylko z okazji świąt, najczęściej na niedzielne śniadania. Przepisu na
Przepisy AleksandryKażdej Wielkanocy staramy się przygotować jajka w inny sposób. W tym roku będziemy serwować jajka z łososiem, które nam wyjątkowo smakują i świetnie wyglądają na stole
Przepisy AleksandryWitajjjjcie! Dzisiejszy obiadowy przepis to absolutny wytwór głodnej wyobraźni i totalny eksperyment! Narodził się barrrrdzo spontanicznie i głównie ze względu małej ilości składników w lodówce
Symfonia SmakówSkładniki: 300-400 g młodej małej marchewki 50 g masła 1 łyżka miodu sól Wykonanie: Marchewki oczyść. W wysokiej patelni rozgrzej masło. Na tłuszcz wrzuć marchewkę
kolorowotorcikowoSkładniki: 300 g orzechów laskowych tartych 1/3 szkl. oleju rzepakowego RAPSO 1/2 szkl. cukru pudru 1/3 szkl. kakao 120 ml mleka kondensowanego niesłodzonego Wykonanie: Orzechy wrzucić
kolorowotorcikowoDziś prezentuję drugi przepis, który wykorzystałam podczas Pikniku smakoszy w Lublinie . Składniki: 2 świeże pstrągi 1 mała czerwona cebulka 150 g masła 1 łyżka śmietany
kolorowotorcikowoSKŁADNIKI: Ciasto: 200g masła 400 g mąki ( lub więcej jeśli ciasto jest rzadkie ) 1 żółtko szczypta soli łyżka zimnej wody Z podanych składników szybko zagnieść ciasto
kolorowotorcikowo