Pieczarki faszerowane bazyliowym pesto i serem pleśniowym 172Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na aromatyczną przystawkę w postaci pieczarek faszerowanych bazyliowym pesto z dodatkiem sera camembert i słonecznika. Do przygotowania 5 porcji potrzebujemy: - 1 opakowanie
Bez Cebuli
Ciasto słonecznikowo-lniane z migdałami 180Dni mijają bardzo szybko, przyzwyczajam się do nowych miejsc. Wszystko wychodzi mi lepiej, a nawet gotowanie! Mam coraz więcej pomysłów! Tak się stało i z tym
Truskawkowa Fiesta
HUMMUS 151HUMMUS Ciecierzyca… Co z niej zrobić? Niby każdy o niej słyszał, ale nikt do końca nie wie jak i z czym to się je. Jest
Martyna Cooks
SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD 138SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD Kasza jaglana w tym wydaniu naprawdę zaskakuje! Idealna na śniadanie lub kolację jako dodatek do kanapek
Martyna Cooks
SAŁATKA RYŻOWA Z ANANASEM / RICE & PINEAPPLE SALAD 163SAŁATKA RYŻOWA Z ANANASEM / RICE & PINEAPPLE SALAD Ta sałatka to moja klasyka jeśli chodzi o przyjmowanie gości. Jest prosta i szybka, składniki można dodawać, odejmować
Martyna Cooks
SAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD 167SAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD Trzy składniki, trzydzieści minut i pyszna sałatka gotowa. Idealna na lunch do pracy czy dla gości, smaczna i pożywna! Lista zakupów nie
Martyna Cooks
SURÓWKA Z KAPUSTY / CABBAGE SALAD 157SURÓWKA Z KAPUSTY / CABBAGE SALAD Sałatka pod tytułem „samo zdrowie”! Dużo witamin, świeże warzywa, pestki słonecznika… Przepisem tym podzieliła się kiedyś ze mną
Martyna Cooks
BURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS 170BURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS Kolejna wersja hummusu z dodatkiem buraków, uwielbiam buraki, jako dodatek do hummusu też. Dzięki nim hummus ma idealną konsystencję bez konieczności
Martyna Cooks
Smażone w oliwie papryczki pimientos de padrón 224Te niewielkie zielone papryczki wywodzą się z okolic hiszpańskiego miasta Padrón. Stąd własnie ich nazwa pimientos de padron , czyli papryczki z Padr ó n. Są to
Codzienna kuchnia niecodzienna
Papryka faszerowana twarogiem 316Kolejne danie z cyklu dietetyczne, można je potraktować jako śniadanie, podwieczorek czy też kolację. Ja wykorzystałam je na podwieczorek. A Wy sami zdecydujcie. Składniki: dla dwóch
Smaki Ewy
pieczony, zawijany schab z mięsem mielonym... 189Składniki: schab bez kości 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, papryka czerwona 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, papryczka chili 3/4
W Mojej Kuchni Lubię
Tatar z kiszonym czosnkiem i czerwoną quinoą 194Wiem, że zdania na temat tatara są podzielone i niekiedy wzbudza on sporo kontrowersji. Ja dzieciństwo przeżyłam w czasach, gdy był on królem każdej większej imprezy
Quinoa Raz!
sałatka z niczego 333Sałatka którą można zrobić zawsze kiedy mamy mało czasu i pustą lodówkę. Mimo że składniki nie są wyszukane jest naprawdę smaczna i nie typowa ze względu
cukrem pudrem posypane
Zapiekanki na grzankach z grzybami 168Czy u was trwa jeszcze sezon grzybowy? Bo jeśli tak to może skusicie się na małą grzaneczkę z grzybami? Użyłam do niej kurek i podgrzybków, które
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Francuska tarta z żółtą cukinią w plasterkach 221Francuska tarta z żółtą cukinią w plasterkach. Durbuy- najmniejsze miasteczko w Belgii Przepis na francuską tartę z żółtą cukinią w plasterkach z pewnością się Wam spodoba
dolcevitainmykitchen