Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na buraczane pesto, które podałam z makaronem, serem feta i prażoną ciecierzycą. Jeśli chcecie dowiedzieć się jak przygotować prażoną ciecierzycę, koniecznie kliknijcie
Bez CebuliJedna z moich ulubionych ryb idealnie wpasowuje się w świąteczny nastrój i w połączeniu z pyszną paprykową salsą, pasuje do stołu wypełnionego po brzegi pysznościami. Składniki
ChilliJemyPrzez ubiegły miesiąc testowałam dzbanek AQUAPHOR z filtrem wzbogaconym magnezem. Magnez odgrywa kluczową rolę w organizmie. M.in: uczestniczy w syntezie białek bierze udział w budowie kości
Truskawkowa FiestaSkładniki: 4 średnie ziemniaki 4-5 ogórków konserwowych 2 szalotki lub 1 czerwona cebula 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić
czarrna od kuchniChyba nie ma łatwiejszego przepisu na szybką sałatkę , niż ten. U nas sprawdza się przede wszystkim jako witaminowy dodatek do śniadań - grzanek czy kanapek ale zdarza
babka w formieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Dyniowe kopytka (gnocchi di zucca) to typowe, włoskie, jesienne danie. Dynia powoduje, że kopytka są delikatne, lekko słodkawe, ciekawe w …
My Blueberry CornerPrawdę powiedziawszy trudno jest mi napisać wstęp do tego przepisu. Sałatka z rukolą i oliwkami to błyskawiczna propozycja, którą możemy przygotować zawsze i na każda okazję
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zazwyczaj na każde przyjęcie przygotowujemy „jakąś” sałatkę. Bardzo często jest to tradycyjna sałatka warzywna, warto jednak zaskoczyć czymś naszych gości i przygotować jakąś inną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chrupkie, krótko gotowane brokuły, ser typu feta, szynka, sos czosnkowy i prażone ziarna - ta sałatka to w mojej kuchni zdecydowana faworytka wśród wszystkich sałatek . Lubimy ją
babka w formiePrawdziwa włoska pizza z szynką włoską, figami, gorgonzolą i rukolą – niebo w gębie i oryginalne Włochy w Waszym domu. Delikatne, cieniutkie ciasto (zdecydowanie nie jest
Pociąg Do KuchniTrzymając się mojego motta,że wiem co jem gdy wykonam sama zrobiłam kolejną pastę do pieczywa. Wzięłam w obroty wędzonego morszczuka i oto co powstało ok
Kolorowa kuchnia ElkiNajbardziej sprawdzone śniadanie lub szybki podwieczorek znane mi już od nastoletnich lat. Cieplutkie i chrupiące domowe grzanki z ulubionymi dodatkami, najczęściej pomidorami, pieczarkami, cebulką, chili, pesto
Zasmakuj KuchniŻycie studenckie zmusza mnie do szybkich, tanich i zdrowych posiłków. Rosół mogę jeść w każdej postaci. Postawiłam na żołądki drobiowe, a do tego kasza jaglana. Zdrowie
Truskawkowa FiestaPo raz kolejny zapraszam Was na pyszny i zdrowy deser. Niezwykle smaczne, proste w wykonaniu crumble, które świetnie smakuje na gorąco, jak i na zimno. Na
Be Fit Be StrongJako mała dziewczynka brałam czynny udział w procesie kiszenia białej kapusty. Oj, to były czasy Razem z rodzeństwem miałam powierzoną kluczową dla procesu fermentacyjnego rolę skakania
Lamarida.pl