Choć dekoracja tortu po przekrojeniu zdecydowanie schodzi na drugi plan. Tort wsadzamy do lodówki na cała noc,by wszystko ładnie się stężało i zmacerowało. I gotowe :-) Tort wygląda bosko, smakuje cudownie. Bardzo prosty, a rozpływa się w ustach. Spody są bardzo delikatne i wspaniale komponują się z kremem. Tort jest nie za słodki i na prawdę pyszny. Polecam gorąco
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuśmietanowym, a mandarynkowe jajeczka delikatnie posypać startą, gorzką czekoladą. Na sam koniec, na czekoladowym wafelku (typu teatralny) możecie przygotować napis (z białej, rozpuszczonej czekolady). Prawda, że proste? :) Przed samym podaniem, brzegi tortu posypałam zmielonymi orzechami, a sam wierzch ozdobiłam kolorową, cukrową posypką + obowiązkowo została wbita fajerwerka TORT NR 2 - mocno czekoladowy, ozdobiony kremem ganache i roztopioną czekoladą
Ugotowaćdaje nam lukier - np. modelowanie dekoracji z lukru plastycznego - jak tworzyć kwiatki, listki czy zwijane różyczki, jak tworzyć efekt drapowania czy jak modelować proste figurki! Kiedy już to wiemy możemy przejść do nauki zrobienia uroczego tortu z króliczkiem na chrzest - 5 stronnicowy przepis jest bardzo dokładny na każdym kroku! Następnie możemy nauczyć się robić dekoracyjne mini torciki, torcikową klatkę(...)napełnianie rękawa cukierniczego - nawet poznamy sposób jak krok po kroku zrobić taki rękaw samemu przy pomocy papieru do pieczenia! Poznamy sposoby jak zrobić proste dekoracje płaskie, zawijane różyczki czy nakrapiane falbanki. Przedstawione nam są również dekoracje tortu na pierwsze urodziny! Poznajemy sposoby dekoracji boków ciasta, jak zrobić obrzeża z muszelkami, jak wyciskać kwiatki, wszystko po to, aby przygotować dekoracje tortu
Plate of Joyzakończenie wakacji poszalejcie. A jak zaszaleć w sposób prosty i przyjemny ? Moja rada - zróbcie tort z lodami . Przygotowanie tortu z lodami to tzw. "pestka" lub "bułka z masłem". Wystarczy niewiele pracy, niewiele czasu, a efekt końcowy zachwyca i sprawia mega przyjemność. Zarówno przyjemność jedzenia, jak i przyjemność dla oka. Zaskoczcie znajomych, rodzinę, przyjaciół. Pożegnajcie wakacje wspólnie, w sposób wyjątkowy
kolorowotorcikowoPrzepis jest prosty, szybki i już wielokrotnie sprawdzony, więc bez obaw - upieczenie tego ciasta nie grozi zakalcem! Jest ono naprawdę łatwe, bardzo smaczne i idealnie łączy
Di gotujeDziś bardzo prosty do zrobienia, bardzo aromatyczny, niezbędny w każdej kuchni, idealny na prezent ekstrakt z wanilii. Do jego przygotowania potrzebne są tylko
Rozpustne gotowanieSzybki, prosty i jaki smaczny śmietankowo -truskawkowy torcik z płatkami migdałowymi. Składniki:15 okrągłych biszkoptów,400 ml kremówki 30%,3 łyżki cukru pudru,2
Aga w kuchniprzełożone dwukolorowym kremem, a wykończony został jeżynową glazurą. Zatopione w kremie świeże owoce jeżyn i malin dodają winnego, owocowego smaku. Torcik jest mały, nie za słodki i prosty do wykonania. Uwielbiam w torcie różne tekstury dlatego na spodzie układam cienki blat, chrupiącego kruchego ciasta. Jeśli kruchy spód i biszkopt upieczesz dzień wcześniej uporasz się z tortem w błyskawicznym tempie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś pokażę Wam jak w prosty sposób uzyskać niebanalną ozdobę do każdego tortu czy ciasta. Lukier królewski to bardzo wdzięczny materiał do pracy. Rzadsza jego wersja jest idealna do pomadowania ciasteczek i pierniczków. Ta bardziej gęsta służy do wytwarzania wspaniałych ozdób cukierniczych. Wózek wykonany z luru królewskiego był tzw. "kropką nad i" tortu, jaki wykonałam dla synka z okazji
kawawszklanceTort ze śmietaną i truskawkami jest prosty w wykonaniu i zawsze smakuje. Puszysty, wilgotny biszkopt przełożony kremem ze śmietany, udekorowany truskawkami. Kto jeszcze nie zrobił takiego tortu koniecznie musi spróbować ;) Składniki: * biszkopt do tortu (przepis tutaj) * 1 litr śmietany kremówki (użyłam angielskiej Double Cream z Tesco UK, ale można też użyć polskiej
Zrób to smacznieczuję, że ten tort naleśnikowy to będzie hit! Prosty i szybki w przygotowaniu, niewymagający pieczenia, czy też żadnych umiejętności cukierniczych (wystarczy, że umiesz smażyć naleśniki i nie przypalasz wody na herbatę), z łatwo dostępnych składników, świetnie wyglądający i pyszny! Swój trawiastozielony kolor, podobnie jak w przypadku ciasta Leśny Mech , zawdzięcza liściom młodego szpinaku. Wystarczy przełożyć 15-20 naleśników pysznym cytrynowym(...)kremem maślanym na bazie kremowego serka, który robi się w 5 minut i voilà , tort gotowy! Jeśli potrzebujecie jeszcze jakiegoś dodatkowego powodu, żeby go zrobić, to powiem Wam tylko tyle: dziś jest Dzień Świętego Patryka i jak nakazuje irlandzka tradycja, wszystko musi być na zielono, także i tort! ;) * SKŁADNIKI na tort naleśnikowy o średnicy 20 cm Zielone naleśniki ze szpinakiem
Food SquareTort chałwowy z orzechami przygotowałam z okazji urodzin mojej mamy. Ona bardzo lubi chałwę, więc tort o smaku chałwy orzechowej był idealnym pomysłem. Ciasto jest bardzo proste. Składa się z biszkoptu przekrojonego na 3 części oraz masy budyniowej z dodatkiem chałwy. Tort chałwowy udekorowałam zmielonymi orzechami. Ważne jest, aby tort
KuchniaWeDwoje.plostatnia część (czyli dolna połowa drugiego biszkoptu) odwrócona do góry nogami będzie zamykającym tort blatem. Do pięknego krojenia blatów tortowych służy taki przyrząd jak struna do tortów, której oczywiście w mojej prostej kuchni nie mam ;) Jakoś sobie radzę zwykłym dużym nożem, tym samym, którym kroję chleb i w ogóle wszystko inne. Praktyka czyni mistrza ale nawet jeśli blaty nie wyjdą(...)Albo zaopatrzcie się najpierw w strunę, jeśli wolicie. Będąc przy blatach powiem od razu o nasączaniu ciasta. Czy to robić czy nie robić trzeba ocenić uwzględniając "wypełnienie" tortu. Jeśli tort będzie przekładany zwykłym, zwartym kremem, warto nasączyć każdy blat przed posmarowaniem, żeby ciasto nie było za suche, czyli stosujemy schemat: blat, nasączenie, krem, blat, nasączenie, krem, itd. Jeśli
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEnagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy 40-45 min. Gotowe i całkowicie ostygnięte ciasto kroimy na trzy równej grubości krążki. Krem śmietankowy, którego używam do wielu tortów i ciast jest bardzo prosty. Śmietanę ubijamy, a gdy zacznie gęstnieć, dodajemy cukier, fix'y i cukier waniliowy, a następnie rozdrobniony serek mascarpone. Gdy krem jest już bardzo sztywny dodaję rozpuszczona żelatynę(...)doprowadzając jej do wrzenia i zalewając nią posiekaną drobno czekoladę. Całość na chwilę odstawiamy i pozwalamy by czekolada zmiękła. Następnie mieszamy i schładzamy. Zanim naszym ganache przełożymy tort należy je jeszcze ubić na puszystą masę mikserem i gotowe. Gdy mamy przygotowane ciasto, krem i ganache oraz poncz z wiśniówki i soku przystępujemy do składania tortu w całość. Krążek ciasta, który
Ratunku obiadrównież ze słynnymi szefami kuchni i gotuje dla wielu znanych osób podczas ich tras koncertowych. Naprawdę zna się na dekorowaniu wszelkiego rodzaju pyszności! „Zaprezentowane w książce ciasteczka, babeczki i torty świetnie nadają się na prezenty, na specjalne przyjęcia lub po prostu na miłą niespodziankę dla przyjaciela. Podarowanie ukochanej osobie tacy walentynkowych babeczek zamiast tradycyjnego bukietu róż lub pudełka czekoladek byłoby(...)zostało omówione krok po kroku i opatrzone zdjęciami przedstawiającymi poszczególne etapy wykonywania niezwykłych ozdób. Prawda, że takie słodkości prezentują się pięknie i apetycznie? Podsumowanie: Książka zawiera kilkadziesiąt prostych pomysłów na dekorowanie ciastek, tortów i babeczek. Początkowo myślałam, że takie cuda są bardzo czasochłonne i dość mocno skomplikowane, a tu... niespodzianka. Anna Rigg wszystko tak opisała, że nawet amator będzie mógł
Di gotuje