dość ubogie w składzie, gdyż receptura w grze przewiduje zaledwie mąkę, pierś z kurczaka, por, czosnek i sól. Staraliśmy się utrzymać ten prosty charakter i dodaliśmy jedynie tłuszczu oraz pieprzu. Pieczone pierogi zazwyczaj robi się z ciasta kruchego lub drożdżowego, jednak my postawiliśmy na parzone ciasto charakterystyczne dla gotowanej wersji. Okazuje się, że w formie pieczonej również zdaje egzamin
Nerds KitchenNie ma świąt bez makowca! Czy to Wigilia, czy Wielkanoc, makowiec jest obowiązkowym punktem na paterze ze słodkościami. Nie zawsze mam czas na robienie drożdżowego ciasta
Karo in the KitchenWitam serdecznie Propozycja na polewę czekoladową bez masła i mleka jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Tak przygotowaną polewę czekoladową możemy wykorzystać do wykończenia ciast, ciastek, ciasteczek. Będziemy potrzebować: 100 g cukru pudru 50 ml wody 25 g kakao 2 łyżki z górką ( kakao prawdziwe-ciemne) z podanych proporcji, polewy wystarczy na pokrycie ciasta o wymiarach
Uwaga Babcia GotujeProste i małe bułeczki. W zasadzie to małe być nie musza, bo z gotowego ciasta można je zrobić dowolnej wielkości, ale małe mają swój niepodważalny urok. Świeże, puszyste i chrupiące na zewnątrz posmarowane masłem i ciekawymi dodatkami mieszczą się w buzi na raz. No cóż, trudno się oprzeć
Milion SmakówSkładniki: 1 op maślanych ciasteczek 100 g masła 1 kg mielonego twarogu szczypta soli 0, 5 kubka oleju 0, 5 kubka mleka 0, 5 kubka
Luźna Kuchniapyszne oponki na osłodzenie dnia . Przepis prosty i sprawdzony , zawsze się udają :) Polecam bo są bardzo pyszne :) Zapraszam :) Składniki na ciasto : 500 g zmielonego sera białego pół tłustego 1 szklanka
Sama słodycz i szczypta chiliprzepis na pyszny i bardzo prosty chleb z suszonymi pomidorami. Przygotowywałam go już kilka razy i muszę przyznać, że jest banalnie prosty w przygotowaniu i zawsze się udaje. Jego niewątpliwą zaletą jest także to, że ciasto nie potrzebuje zbyt wiele czasu na wyrastanie, wystarcza 2 godziny, pieczenie 45 minut i wspaniały, aromatyczny i mięciutki chlebuś jest gotowy. Przepis
Codzienne Gotowaniep { margin-bottom: 0.21cm; } Z okazji prezentacji przepisu na przepyszną Tarte tatin, słówko na temat karmelu. Najsłodszy dodatek deserów, taka moja kropka nad 'i', która
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Lubię takie dni, kiedy po zjedzeniu pysznego obiadu, którym pochwalę Wam się następnym razem, stwierdzam, że
Przepysznik - BLW i nie tylkoMoja dzisiejsza propozycja jest równie smaczna co zdrowa. Przyznam, że jest to jedno z lepszych crumble jakie jadłam, a crumble obok sernika to moja wielka miłość
Przepysznik - BLW i nie tylkoBanalnie proste- a tak pachnące i mięciutkie, że z łóżka wyciągną niejednego śpiocha. Samo robienie ciasta twarogowego i formowanie bułek to jakieś 10 minut, odstawienie i ich pieczenie- około 40. Czas na prysznic i poranną toaletę. Ser twarogowy- tłusty- ucieramy w misce z jednym całym jajkiem. Na dość puszystą masę- wygodnie będzie to zrobić mikserem z mieszadłami do zagniatania
Karo in the KitchenFantastyczne babeczki z dodatkiem budyniu, udekorowane słodkim kremem kakaowym i czekoladowymi kuleczkami. Szybkie i proste w przygotowaniu, nie wymagają specjalnych umiejętności. Polecam! Składniki:(na około 10-12 babeczek) Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej tortowej 1 opakowanie (40 g) budyniu czekoladowego (proszek!) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szkl. cukru 1 duże jajko w temperaturze
Nastoletnie Wypiekaniesernik, po spróbowaniu trudno uwierzyć, że nie ma w nim ani grama sera. Jest zachwycające: smaczne, delikatne, lekkie i co ważne: bardzo proste do przygotowania. A nazwa... no cóż, moim zdaniem trochę krzywdząca, ale skoro funkcjonują ciasta o zagadkowych nazwach jak pleśniak, kaszak czy inwalida, to i styropian może być :) Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru
Domowa Cookierenka Agichałek) 1 płaska łyżeczka soli 550 g mąki pszennej mak/sezam do posypania Nie lubimy komplikować spraw, które z natury rzeczy mają być proste więc zalecamy od razu wszystkie składniki połączyć ze sobą i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Będzie to trwało jakieś 15-20 minut. Przekładamy do miski, nakrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny (aż ciasto
Marder&Marder ManufacturePrzed wczoraj dostałem zamówienie na ciasto. Pomyślałem sobie, że skoro mamy sezon na truskawki, to będzie kołacz z truskawkami. Prosty w przygotowaniu i smaczny. Zostawiłem niestety moją blaszkę do pieczenia u znajomych i byłem zmuszony do przygotowania go w tortownicy. Wyrósł wysoki, troszkę za wysoki...ale równie smaczny. Czego potrzeba? -5 jaj; oddzielamy jajka i żółtka -2 i 1/3 tradycyjnej
BaRepas