proste ciasta - 17526 przepisów (strona:786/1169)

"PYSZNIE BEZ GLUTENU" - recenzja 274

Otwieram z niecierpliwością kopertę, zastanawiając się, co może skrywać. Jak to co? Nowiutka, świeżutka, jeszcze cieplutka książka wydawnictwa MUZA "Pysznie bez glutenu".Co do glutenu mam

W kuchni Karmel-itki
Proste babeczki waniliowe 3362

To najprostszy i zarazem jeden z moich ulubionych przepisów (co widać po częstotliwości występowania na stronie). W zależności od fantazji, dostępnych produktów lub czasu można z

Ciastkozercy
Czarna soczewica beluga i jak ją wykorzystać w kuchni 167

łyżeczki rzymskiego kminu, zmielonego 1 łyżka kokosowego oleju 1 łyżka oliwy sól i pieprz do smaku 100 g mozzarella utartej porcja pomidorowego sosu, tutaj przepis Zacznij od przygotowania drożdżowego ciasta. W misie od miksera rozpuść drożdże w mleku. Dodaj mąkę, zioła i curry. Zagnieć elastyczne ciasto. Pod koniec zagniatania dodaj sól. Sól hamuje wzrost drożdży, więc dodaję ją wtedy, kiedy

codojedzenia
Babka migdałowa – delikatna i wilgotna 235

wielkim rozczarowaniu babką muślinową). Babka migdałowa jest delikatnie słodka, taka w sam raz, bardzo miękka i cudownie wilgotna. Jedna z najlepszych jakie jadłam! Do tego babka migdałowa jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu i długo zachowuje świeżość. Składniki: 100g zmielonych migdałów (mąki migdałowej) 120g mąki pszennej 190g cukru, najlepiej drobnego 4 jajka 200g masła 1,5 łyżeczki proszku(...)gładką masę. Dodać mąkę z migdałami i ekstrakt z migdałów, wymieszać dokładnie. Dodać proszek do pieczenia i krótko, ale dokładnie wymieszać (do połączenia składników). Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Babkę migdałową pieczemy ok. 45 minut, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika odczekać kilka minut i dalej studzić na kratce. Post

Pociąg Do Kuchni
BABKA DWUKOLOROWA 150

Kolejna babka z serii "prosta i smaczna", tym razem dwukolorowa. Wyszła obłędna w smaku, pulchna, wilgotna, a co ważne jej wykonanie jest nieskomplikowane ;) W moim domu babki znikają w tempie ekspresowym, wszyscy je lubimy i dlatego też piekę je co jakiś czas. W chłodne popołudnia nie ma nic lepszego niż kubek gorącej czekolady, kawałek babki i ciepły kocyk ;) Składniki(...)Wykonanie: Masło (w temp. pokojowej) utrzeć z cukrem. Mieszając mikserem dodawać po jednym całym jajku. Na końcu dodać przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. 3/4 ciasta wylać do formy do babki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pozostałą 1/4 ciasta wymieszać z kakao, wylać na wierzch babki. Piekarnik nagrzać do 170'C. Piec babkę około

Zrób to smacznie
Pączki z dziurką 286

lukier. W sklepach znajdziemy pączki z dziurką z różnymi kolorowymi polewami, posypkami. U mnie dzisiaj najbardziej klasyczne wydanie w posypce z drobnego cukru i cynamonu.  Przepis banalnie prosty i szybki. Zachęcam do wykonania własnych pączków na zbliżający się tłusty czwartek. Przepis z Moich Wypieków.  Pączki z dziurką Składniki na  12 sztuk: 2,5 szklanki mąki pszennej(...)dodajemy łyżkę cukru i 2-3 łyżki mąki. Powstały zaczyn odstawiamy na 10 minut.  Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy zaczyn i pozostałe składniki (na końcu wlewamy masło). Wyrabiamy ciasto aż będzie gładkie i elastyczne (ciasto może się lekko kleić). Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 60 minut. Wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószoną mąką stolnicę lub matę i wałkujemy na grubość

Smak mojej kuchni
CIASTECZKA OWSIANE 261

cukier. Następnie dodajemy jajka i dobrze miksujemy. Mąki mieszamy z solą oraz proszkiem i sodą, dodajemy do masy. Mieszamy łyżką. Dodajemy bakalie oraz czekoladę, mieszamy. Na końcu wsypujemy płatki, ciasto jest bardzo gęste. Blachę z piekarnika wykładamy papierem. Piekarnik nagrzewamy na 180 st. C, ustawiamy na grzanie góra dół. Ciasto nabieramy łyżką, w dłoniach formujemy kulki, które lekko spłaszczamy. Układamy

Pani na deser
Babeczki pistacjowe 174

każdym miksując. Na małych obrotach miksera stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać śmietanę i pistacje pozostawiając 2 łyżki do dekoracji. Przygotowane papilotki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Składniki na lukier dobrze wymieszać w razie potrzeby dodać więcej cukru pudru. Lukier ma być gesty! Wstawić do nagrzanego do 170°C piekarnika i piec około 25 minut

Pysznie & Pięknie
Komosa ryżowa – quinoa jak gotować oraz własciwości 177

się gdzie kupić np chia. Czyli drodzy panowie, szukamy najbliższego sklepu ze zdrową żywnością, który mam nadzieję, będzie od tej pory przez Was częściej odwiedzany Komosa jest pyszna, banalnie prosta do przygotowania. Do tego wychodzi idealnie sypka Drukuj Komosa ryżowa – quinoa jak gotować oraz własciwości window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 szkl. komosy 2 niepłne szkl. wody szczypta soli(...)się tym, bo woda będzie wchłonięta przez kaszę. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/komosa-ryzowa-quinoa-gotowac-oraz-wlasciwosci/ BosowKuchni Artykuł Komosa ryżowa – quinoa jak gotować oraz własciwości pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Penne z sosem cukiniowym 199

jest zbyt lubiana, ale przetworzona w taki sposób, że jej nie widać to smakuje wszystkim (patrz pasztet z cukinii ). To kolejny przepis, który bierze udział w akcji cukiniowej. Jest prosty, smaczny, lekki i szybki, idealny dla alergików. makaron typu penne 2 małe cukinie 1 cebula sól pieprz papryka słodka papryka ostra kurkuma czosnek świeży pomidor kawałek gotowanej piersi z kurczaka(...)pogotować. Makaron penne wyłożyć na talerz, polać sosem cukiniowym, obsypać pokrojonym w kostkę pomidorem. Na wierzch można ułożyć kawałki gotowanego kurczaka. Inne przepisy z CUKINIĄ możecie znaleźć u: Karoliny - Ciasto z cukinii i Lazania z cukinii Alicji - Kasza jaglana z cukinią, marchewką i brokułem Ani - Cukinia a la ananas na zimę i Ciasto cukiniowe z malinami i kremem cytrynowym Jeśli

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
paluszki chlebowe - grissini 366

Prosty przepis, wspaniały efekt. Włoskie paluszki chlebowe doskonale nadają się do podgryzania w ciągu dnia i na długie filmowe wieczory, choć w tym drugim przypadku chrupanie może nieco przeszkadzać ;-) Dziś po raz kolejny piekłam grissini , tym razem w wersji z makiem i sezamem. Dobre wyszły - pachnące i bardzo chrupiące. składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli(...)rozmaryn -  jako dodatek wykonanie: Drożdże rozmieszałam z 2 łyżkami ciepłej wody.  Mąkę, cukier i sól wsypałam do miski, dodałam oliwę, drożdże i pozostałą wodę. Wyrobiłam miękkie, elastyczne ciasto i odstawiłam je na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie podzieliłam ciasto na cztery części - jedną zostawiłam naturalną, do drugiej wgniotłam mak, do trzeciej -  ziarna sezamu, do czwartej - rozmaryn

babka w formie
Najlepszy krem czekoladowy 204

Bardzo chętnie przekładam torty kremem czekoladowym. W połączeniu z jasnym biszkoptem i malinową konfiturą smakują obłędnie. Jest prosty w przygotowaniu, spokojnie można go mrozić a do tego jest puszysty i nie za słodki. Polecam serdecznie, bo jest niezawodny :) Składniki: 330ml śmietanki kremówki 400g czekolady - pół na pół gorzka z mleczną* 250g mascarpone (w temperaturze pokojowej, u mnie Mlekoma ) Przygotowanie: Śmietankę(...)drugi dzień krem zmiksować na wysokich obrotach miksera aż będzie dobrze napowietrzony i puszysty. Dodawać po łyżce serek mascarpone, miksować do połączenia składników. Przekładać tak przygotowanym kremem torty, ciasta czy użyć do gofrów. * jeśli zamiast klasycznej, gorzkiej czekolady wykorzystamy czekoladę smakową, np. pomarańczową, malinową, wiśniową to otrzymamy krem o delikatnym posmaku. Moim faworytem jest gorzka czekolada z pomarańczą, krem jest

Cakes By Kejt
Placki z kurczakiem i pieczarkami 189

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Placuszki smakują rewelacyjnie i są bardzo proste w przygotowaniu. Zawsze nie nadążam ich smażyć - tak szybko znikają! Polecam! 300g filetów z udek kurczaka (może być pierś) 5 pieczarek 1 cebula (mała) 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majonezu 1 łyżka startego parmezanu papryka słodka w proszku czosnek granulowany sól(...)doprawić do smaku (solą, pieprzem, papryką słodką i odrobiną czosnku). Masę rozmieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie na rozgrzany olej wykładać (łyżką) porcje ciasta. Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor

Di gotuje
Przekręcone bułeczki z serem. 188

takie dni zawsze biorę się za pieczenie sprawia mi to dużo radości szczególnie  kiedy widzę zadowolone buzie moich kochanych  łasuchów :) Dzisiaj zapraszam na  bułeczki z serem, proste w wykonaniu ale za to jakie pyszne :) Można je zabrać do szkoły lub pracy. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki : około 600 g maki pszennej luksusowej typ 550 Młynomag 3/4 szklanki(...)łyżkami cukru i 3 łyżkami mąki, przykryć talerzykiem i poczekać aż rozczyn podrośnie. Do miski przesiać resztę mąki, dodać resztę cukru, cukier waniliowy, jajka i wyrośnięty rozczyn.Zarobić ciasto i następnie wlać roztopione masło.Dobrze wyrobić ciasto, ja zawsze przekładam na stolnicę i zagniatam około 5 minut . Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.  Ciasto przekładamy na stolnicę sylikonową

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania