słonych krakersach, które fajnie podbijają smak, masa jest zrobiona na bazie margaryny, budyniu, żółtek, i mąki. Bardzo proste, tanie i pyszne :-) . Postanowiłam je dziś zrobić, bo za kilka dni święta, więc wtedy nadejdzie pora na bardziej skomplikowane i wytrawniejsze ciasta. :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI: (przepis na dużą blachę) -1,5 paczki słonych krakersów (można kupić 1 paczkę dużą
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuCiastka z Ciasta Francuskiego z masą budyniową i owocami to przepyszny, a zarazem bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deser. Ciasteczka wyglądają efektownie i będą piękną ozdobą każdego przyjęcia, pikniku czy spotkania ze znajomymi. Ciastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami - Składniki: masa: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru żółtko
Słodka StronaKolejne ciasto, którym będziecie się zachwycać tej jesieni i nie tylko. Z pozoru proste i szybkie. Dość wilgotne. Dużo pistacji, czekolady, tej ukrytej i tej widocznej. To właśnie w niej po części tkwi sekret tego ciasta. Dwa mięciutkie blaty, przełożone mleczną czekoladą nabierają zupełnie innych walorów smakowych. Jeśli lubicie pistacje i mleczną czekoladę, ciasto poniżej jest dla Was. Przyznaję
Made By Mom And Sonwędliny, możecie użyć mięsnego farszu-takiego, którego nadmiar został z krokietów, lub pierogów, albo pieczarek (wcześniej ugotowanych), czy czegokolwiek innego na co po prostu macie ochotę. Na surowym cieście wystarczy jedynie ułożyć jeden obok drugiego plastry szynki, a na nie zetrzeć ser żółty. Wszystko to zwinąć ściśle w roladę i pokroić w centymetrowej grubości porcje. Ułożyć je następnie na blasze(...)chyba jedno z najszybszych śniadań jakie robię, a efekt, przyznaj sama, nie taki zły, biorąc dodatkowo uwagę czas poświęcony na jego wykonanie Niebanalne drugie śniadania- różyczki z ciasta francuskiego was last modified: Sierpień 12th, 2016 by arbuziaki Artykuł Niebanalne drugie śniadania- różyczki z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Arbuziaki.pl
ArbuziakiCiasto przygotowane z dodatkiem sera i oleju jest uniwersalne, szybkie, proste i ma wiele zastosowań. Przepis znalazłam tutaj (popatrz jak autorka przygotowuje chałkę). Z dodatkiem cukru idealnie nadaje się do słodkich wypieków, z odrobiną soli stanowi podstawę do wypieku pizzy i innych wytrawnych wspaniałości. To ciasto jest idealną alternatywą dla ciasta drożdżowego. Nie musi rosnąć, natychmiast po przygotowaniu możesz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką. Jedno z naszych ulubionych ciast w ciepłe wiosenne lub letnie dni. Pyszny, prosty w przygotowaniu i do tego bez pieczenia. Ostatnio zatęskniłam za sernikiem z galaretką. Rodzina chyba też, bo… chwilę po wyjęciu z lodówki połowy sernika już nie była W sezonie zamiast brzoskwiń z puszki możecie użyć świeżych owoców lub dodać(...)lodówki w między czasie przygotowujemy drugą galaretkę (znów o 50 ml mniej wody niż na opakowaniu), studzimy ją. Przestudzoną wylewamy na nasz sernik (delikatnie). Gdy całość ładnie stężeje kroimy ciasto. Aby sernik ładnie wyszedł z formy warto wokół przejechać nożem. Smacznego
Słodkie okruszkiSmakują zarówno z kubkiem rozgrzewającego kakao jak i filiżanką gorącej herbaty. Sekretem dobrze wyrośniętych i pulchnych babeczek jest temperatura pokojowa –tzn, że wszystkie składniki do przygotowania ciasta muszą mieć identyczną temperaturę. Polecam! Na około 24 sztuk babeczek: Składniki: Ciasto: 3 duże jajka 2,5 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki oleju 1,5 szklanki
Wanilia i KardamonKruche, maślane ciasto ze słodkim różanym nadzieniem i kwaśnymi jabłkami. Banalnie proste, a jakie pyszne. W zasadzie należałoby napisać rozkoszne, ponieważ to Rozkoszny jest autorem tego pieszczącego zmysły, deseru :) Oryginał znajdziecie tu –> KLIK. Michał napisał, by przed krojeniem, chociaż trochę wystudzić wypiek. Ja się wycwaniłam i upiekłam mniejsze tarty, w sam raz do podania gorących(...)talerz :) Dla naszej trójki, przygotowałam galette z połowy porcji. Polecam :) 3 duże porcje: ciasto: 90 g mąki pszennej szczypta soli pół łyżeczki cukru 60 g kremowego, naturalnego serka typu philadelphia 55 g zimnego masła nadzienie: 2 niewielkie jabłka szara reneta ok. 80 g konfitury z płatków róży łyżka mielonych migdałów roztrzepane jajko do posmarowania gruboziarnisty cukier do posypania suszone płatki
Mienta blogwesołego i nietuzinkowego. Od dawna chodziło za mną ciasto "mech" i nadarzyła się okazja aby je ponownie przygotować :) Bardzo serdecznie wam ten przepis polecam. Ciasto jest mięciutkie, delikatne, mokre i puszyste, a zarazem proste w przygotowaniu i na pewno zaskoczy gości swoją oryginalnością. Dużym plusem jak dla mnie jest też to, że nie ma w sobie sztucznych barwników(...)kolor jest uzyskany naturalnie :) Polecam do dekoracji truskawki bo naprawdę dobrze smakowo się tu komponują, jednak inne owoce też będą tu dobrze smakować (maliny, poziomki etc) Ja piekę to ciasto w formie torciku przełożonego bitą śmietaną, jednak jeśli chcecie można upiec w blaszce prostokątnej lub każdej innej (oczywiście należy pamiętać, żeby zrobić więcej lub mniej ciasta w zależności od blachy
JedzeniomaniaPrzepyszne ciasto od niezawodnej s. Anastazji. Wbrew pozorom bardzo proste do zrobienia, bo piecze się jedynie biszkopt. Reszta to masa kajmakowa, migdałowa, bita śmietana i gotowe biszkopciki. Eleganckie, wytworne, a jednocześnie lekkie. Po raz pierwszy robiłam kakaową bitą śmietanę, wyszła super i w smaku i z wyglądu. Polecam! Biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej(...)koniec ubijania wsypać kakao (tyle ile potrzebujemy do uzyskania ciemnego koloru, ja wsypałam ok. 3 łyżek). Na samym końcu dodać żelatynę. Masę wymieszać i wyłożyć na biszkopty. Całość ciasta posypać startą czekoladą. Ciasto schłodzić, najlepiej przez noc w lodówce. Warstwy ciasta od dołu: biszkopt jasny
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNa podstawie przepisu z książki "Pie" Angeli Boggiano.Prosta w wykonaniu i bardzo smacznaskładniki: (dla 4 osób)500 g gotowego ciasta francuskiegoroztrzepane jajko do posmarowanianadzienie :ok. 1/2
Stare GaryRafaello bez pieczenia to deser, który zachwyci zachwyci każdego miłośnika kokosu . Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Połączenie pysznego kremu budyniowego z wiórkami kokosowymi daje niesamowity efekt smakowy. składniki formę 20-23 cm 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształu 1 opakowanie cukru wanilinowego 300 g wiórków kokosowych(...)aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów a na ciastkach rozprowadzamy 3/4 części masy kokosowej. Następnie układamy drugą warstwę krakersów a na nich rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc. Artykuł Rafaello + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaSezon na wiśnie w pełni więc nie mogło sięobyć bez ciasta z wiśniami,postawiłam na moje ulubione jogurtowe,ostatnio było z truskawkami i cukrem pudrem,tym razem z wiśniami,jagodami i polewą z białej czekolady-pychotka,proste ,tanie,szybkie do zrobienia i mega wilgotne-uwielbiam takie ciasta,owoców możecie użyć tak naprawdę jakich chcecie-zawsze będzie pysznie-polecam
Swojskie jedzonkotakie cudeńko mi się stworzyło:) Podobno pyszne, szczególnie w opinii mojego synka;) Bardzo proste w wykonaniu i o dziwo szybko się zrobiło;) Warkoczyki z ciasta francuskiego Składniki na 6 warkoczyków: 2 opakowania ciasta francuskiego 2 filety z kurczaka kilka pieczarek 4 łyżki kukurydzy ser żółty przyprawy do kurczaka: świeżo mielony pieprz, sól, zioła
Lawendowe NieboPyszny sernik z mlekiem skondensowanym Idealne ciasto zarówno na święta, jak i na każde przyjęcie. Jest proste w przygotowaniu, składa się tylko z czterech składników i zawsze wychodzi. Moja propozycja podania tego serniczka, to podzielenie go po upieczeniu na dwa pyszne warianty smakowe. Tym sposobem za jednym pieczeniem uzyskamy wizualnie dwa rodzaje ciasta * Sernik po upieczeniu zawsze
Blog z ApetytemChrupiąca granola pieczona w piekarniku z ziarnami sezamu, pestkami dyni i cynamonem. Słodzona miodem i syropem z agawy. Prosta i szybka w przygotowaniu. To nasza
Moja DelicjaOpis: Ciasto francuskie z boczkiem i serem to ekspresowa, smaczna i prosta przekąska. Idealnie nadaje się na przyjęcia. Jest doskonała jako dodatek do piwa. Składniki: 1 cisto francuskie Kilka plasterków żółtego sera Kilka plastrów boczku 1 jajko Pieprz, sól, ostra papryka, oregano Sposób przygotowania: Jeżeli używamy mrożonego ciasta francuskiego to wyciągamy je chwilę przez robieniem ślimaków, żeby zmiękło
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneWokoło ani jednej żywej duszy. Tylko liście szeleszczące pod stopami. Całe mnóstwo pięknych, kolorowych liści. Żółtych, czerwonych, purpurowych i złotych... Nad wszystkie wypasione ciasta z masami, kremami czy śmietaną przedkładam te klasyczne i proste. Najlepiej z sezonowymi owocami. A jesienią królują jabłka. Mnóstwo jabłek. Małe, duże, czerwone, żółte, słodkie czy kwaśne. W rodzinnym sadzie mam ich mnóstwo(...)dlatego nie mogło się obejść bez jabłecznika. Bardzo fajne i kruche ciasto i masa jabłkowa z mnóstwem bakalii (wersja dla mnie, bo M nie lubi). Jesienna kwintesencja. Skorzystałam z tego przepisu na ciasto, nadzienie lekko zmodyfikowałam ( klik ). Składniki na małą blaszkę Ciasto: 600 g mąki 200 g masła 200 g cukru pudru 2 jajka 3 żółtka 200 g kwaśnej śmietany
My simple kitchen