Łatwe czerwone curry z kurczaka uratowało w ubiegłym tygodniu moją kulinarną reputację. Wyobraźcie sobie leniwe, niedzielne popołudnie, wreszcie macie czas dla siebie, nigdzie Wam się nie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata4 40 min Średnie Przystępne Przepis na pierś z kurczaka zapiekaną z serem camembert. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 ser camembert Przyprawy: sól, pieprz
PysiaGotuje.plpłynącego masła ….No i ten aromat kopru , pieprzu i delikatnego , soczystego kurczaka .. Pyszności w sam raz na niedzielny obiad . Moja rodzinka , preferuje je z pure ziemniaczano – brokułowym i obowiązkowo z marchewką duszoną z groszkiem , cóż może nie jest to klasyczna wersja serwowania tej potrawy, ale kto by się przejmował Ważne że smakuje i nie jest trudne(...)malutki , tyci.. to na zimno na kanapkę z sosem tatarskim , jest tak samo pyszny , jak nie lepszy niż ciepło Składniki na 4 osoby : 4 pojedyńcze filety z piersi kurczaka średniej wielkości mały pęczek koperku 4 kawałki masła , długości i grubości kciuka Mogą być większe ale nie mniejsze . granulowany czosnek , sól , pieprz do smaku 2 jajka 1 szklanka bułki tartej
Ogrodnik w podróżyDziś w roli głównej kurczak z makaronem Chow Mein i sosem hoisin, prawdziwie ekspresowe danie. Przy okazji chciałabym wam polecić sos, który użyłam do dania. Zazwyczaj sosy do moich azjatyckich potraw robię sama, jednak w tym wypadku z chęci wykonania dania w naprawdę ekspresowym tempie sięgnęłam po sos z firmy Blue Dragon. Sos jest naprawdę bardzo dobry, lekko słodki(...)także gorąco go poleca. Jeśli dopiero zaczynacie z kuchnią azjatycką jest to dobre rozwiązanie, zanim zaopatrzycie się w cały zestaw różnych składników potrzebnych do wykonania sosu samodzielnie. Kurczak z chińskim makaronem i sosem Hoisin Składniki: 200 g makaronu Chow Main 1,5 piersi z kurczaka pokrojonych w kostkę 2 łyżki oleju sezamowego olej
Mania Gotowaniamówiąc, niektórzy z Was być może pamiętają, że już kilka miesięcy temu publikowaliśmy przepis na faszerowany filet z kurczaka z boczkiem i wędzonym serem . Zapewne również i on zainteresuje osoby lubiące takie składniki, ale pomimo pewnych podobieństw dzisiaj prezentujemy zupełnie inną potrawę. Tym razem nie będziemy fileta niczym faszerować, lecz po przyprawieniu i przysmażeniu na patelni zapieczemy go pod wędzonym(...)dodatku z dość prostych składników. Nie wymaga też żadnych szczególnych umiejętności w kuchni. Pomimo prostoty jest to jednak bardzo ciekawa propozycja zarówno smakowo jak i wizualnie. Filet z kurczaka zapiekany pod boczkiem i serem 2015-07-27 21:44:06 Prosty w przygotowaniu i świetnie smakujący filet z kurczaka zapiekany pod plastrami wędzonego boczki i górskiego sera, podany z żurawiną
Kulinarna Pokusanich wegetarianie i weganie, osoby uczulone na gluten albo miłośnicy kuchni azjatyckiej. O ile rodzaju przekąsek i dań głównych nie determinuje charakter restauracji, warto zadbać o jak największą różnorodność potraw na szwedzkim bufecie – zgodnie z zasadą, która nakazuje zachować równowagę pomiędzy mniejszą ilością a większym wyborem. Przeciwieństwem różnorodnych przekąsek Sylwestrowych może być przygotowanie tematycznego menu , co również jest ciekawą(...)już danie w nowej odsłonie. Przekąski sylwestrowe na ciepło Oprócz przekąsek na zimno i gorących dań głównych nie można zapominać o sylwestrowych przystawkach podawanych na ciepło, np.: pate z kurczaka i wątróbki w chrupiącym panko to przekąska w formie panierowanych, mięsnych kuleczek, przegrzebki z konfiturą pomidorową i pudrem ogórkowym to niezwykle wykwintna przystawka, przegrzebki, kaszanka z przepiórczym jajkiem
Poezja Smaków - blog kulinarnyprzepisów kuchni mniej mi znanych, odtwarzam klasyczne przepisy, by poznać oryginalny ich smak. Gdy te same potrawy pichcę kolejny raz- to już jest pełna improwizacja. Dzisiaj mam dla Was właśnie taką próbkę- butter chicken po mojemu. Pałki z kurczaka, 6 sztuk, myję, osuszam i marynuję całą noc w miksturze składającej się z: 250 ml jogurtu naturalnego, soku
Pichceniomaniajedzenia potraw, chcę spróbować każdego dania. Ale na próbowaniu się kończy. W ten sposób jestem zaspokojona kulinarnie ale też nie jestem przejedzona. W tym roku coś poszło nie tak, starałam się nie jeść dużo, a mimo wszystko byłam strasznie syta. Więc jest to najlepszy moment na powrót do zgrabnego gotowania :) Dzisiaj proponuje spaghetti z kurczakiem i brokułami w sosie
Zgrabne GotowanieDziś mamy dla Was przepis z książki „Hummus, za’atar i granaty” na pysznego kurczaka z zieloną soczewicą oraz ryżem :) Składniki na kurczaka
Kuchenne Wariacjekanału na kanał pewnego deszczowego popołudnia wpadłam na mojego ulubionego Jamie'go Olivera, który razem ze swoim włoskim przyjacielem przemierzał Półwysep w kształcie buta i własnie przyrządzali tego kurczaka z widokiem na krajobraz wybrzeża wyspy Salina...oniemiałam! W dodatku, jak prawie nigdy, okazało się, że mam wszystkie składniki w domu ♥ Mówię Wam, to było przeznaczenie, nie wierzę w przypadki! Wszystko(...)cynamonowi, który wprowadza wspaniały aromat i posmak słodkości! Warto zaserwować sobie i najbliższym tę przepyszną potrawę i kulinarną podróż w mniej znane włoskie rejony, które zaskakują połączeniami składników i smaków, wciąż jednak nie pozostawiając wątpliwości skąd pochodzą :) To będzie piękna podróż pełna głębokich smaków! Kurczak z włoskiej wyspy Salina Potrzebujesz: 4 udka z kurczaka 1 duży bakłażan sól
Kuchnia w Słońcu Skąpanajakiś czas ze smażonych potraw. Dlatego dzisiaj proponuję przygotować dietetyczne pulpeciki drobiowe gotowane w parowarze, jak takiego nie macie to można je przygotować w garnku wykorzystując metalowy koszyk przeznaczony do gotowania na parze. Pulpeciki zostały dodatkowo nadziane zielonym groszkiem. Przygotowałam tylko małą porcję dla siebie z dwóch wyluzowanych z kości i bez skóry ćwiartek kurczaka, możecie zrobić ich więcej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięużywany do potraw mięsnych jak i wegetariańskich. W smaku może się wahać od bardzo pikantnego do łagodnego, wręcz słodkiego. W naszym rejonie dostępny w formie gotowej:( W Indiach natomiast zawsze sporządzany na bieżąco, często z sezonowych składników, a dlaczego by w naszej kuchnie miał być ze słoiczka? Oto przepis, sos jest fajnym dodatkiem do ryżu i kurczaka, polecam Składniki
Luźna Kuchniakuchni indonezyjskiej wiem niewiele. Potrawy, które znam i próbowałem, mógłbym wymienić na palcach jednej ręki. Jednak wśród nich znajduje się jedna z moich ulubionych — satay, czyli grillowane szaszłyki (zwykle z kurczaka) serwowane z obłędnym sosem orzechowym. Ów sos jest jednym z popularniejszych dodatków indonezyjskich dań. I wcale się nie dziwię, bo cóż może być lepszego od mieszanki masła orzechowego(...)należysz do grona peanut butter lovers , to koniecznie musisz go wypróbować! Oprócz słynnego sataya z Indonezji wywodzi się jeszcze jedna cudowna rzecz — tempeh, który dodaję nagminnie do wielu wegańskich potraw. W przeciwieństwie do tofu tempeh ma bogatszy smak, fajniejszą, bardziej mięsistą strukturę i dzięki procesowi fermentacji jest znacznie zdrowszy — zawiera mniej kwasu fitowego. Między innymi dlatego postanowiłem wykorzystać
Food Squareryżowy do podania sól i pieprz do smaku Kluczem do szybkiego przyrządzenia tej potrawy jest wcześniejsze pokrojenie wszystkich składników. Imbir, czosnek, chilli, dymkę oraz trawę cytrynową drobno siekamy lub miksujemy w blenderze. Jeśli używacie gotowej pasty, to po prostu pomijacie ten krok. Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki. Pieczarki kroimy w półplasterki, paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy
Cooking Monster