Indyk w sosie z zielonym groszkiem to danie, które idealne łączy się z kaszą jęczmienną i gryczaną. Indyk jest bardzo delikatnym mięsem i trzeba uważać, aby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bosze, ileż my mamy ulubionych zup. Ta jedna szczególnie zapadła nam w pamięć, swoim smakiem i sytuacją w której znaleźliśmy się. Składniki: 500 g skrzydełek kurczaka 500 g udek kurczaka 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler korzeniowy 1 por 1 pęczek natki pietruszki 4 kapelusze grzybów suszonych 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 500 g ziemniaków 100 g kaszy(...)garnka, dodajemy włoszczyznę, por z pietruszką, grzyby. Gotujemy przez godzinę, na małym ogniu. W tym czasie mięso oddzielamy od kości. Zwierzaczki były uradowane, bo część dostały, część przeznaczyliśmy na potrawkę, pozostałe ponownie dodaliśmy do zupy. Włoszczyznę wyjmujemy, marchewki kroimy w talarki. Grzyby w drobną kostkę. Do wywary wrzucamy ziemniaki i kaszę, gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut
R'n'G KitchenZapraszam na kolejną porcję Azji na talerzu. Dzisiaj danie z woka nagrodzone w konkursie" Gotuj z Doradcą". Wyróżnienie i te wszystkie miłe słowa bardzo cieszą i
Bon appetit mon amielitra umożliwia natomiast przygotowanie jednorazowo większych porcji lub bardzo dużych kawałków mięsa, które można np. zamrozić lub zjeść następnego dnia. W wolnowarach o tej pojemności zmieścisz też całego kurczaka czy kaczkę. W zależności od rozmiaru, wolnowary można podzielić na: małe - przeznaczone są dla 1-3 osób i mają pojemność od 2,4 do 3,5 litra średnie - dedykowane(...)niedrogi i bardzo ekonomiczny w eksploatacji wolnowar doskonale nadaje się do przyrządzania niemal każdego rodzaju posiłków, także z produktów niższej jakości, m.in. tłustszych gatunków mięsa. Przygotujesz w nim zupy, potrawki, gulasze mięsne i warzywne, dżemy i powidła, a nawet upieczesz focaccię. (przepis na focaccia z wolnowaru ) Nie wymaga przy tym nadzorowania. Najczęściej uruchamiam wolnowar przed wyjściem z domu albo włączam
Cztery Fajery