pomidory z serem - 2487 przepisów (strona:108/166)

Pomidorowa zapiekanka z kaszy jaglanej z kurczakiem (bez glutenu, mleka i jajek) 202

masy jedno kurze lub 3-4 przepiórcze i dobrze wymieszać. Przełożyć do foremek do zapiekania, można posypać serem (przy braku alergii na mleko) i przyprawami. Zapiekać pod przykryciem, w temp. około 180 stopni przez 20 minut. Do posypania użyłam suszonych pomidorów z natką i czarnuszką

głodny alergik
Zapiekanka a la pizza 165

warstwę makaronu, a następnie warstwę farszu. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników ( ostatnia warstwa to makaron ). Wierzch posypać startym serem. Zapiekać ok. 20 minut w 180 o C. Udekorować ketchupem. Uwaga – sprawdzona rada 1) do dekoracji można użyć również świeżego ogórka i pomidora pokrojonego w plastry Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz

Świat Smaku
Mięcho 336

wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami

Gotuj z Misiem
Toskańska sałatka z grzankami 142

pęczka świeżej bazylii1 łyżka kaparów200 g grillowanych czerwonych papryk w oliwie30 g sera fetaPrzygotowanie:Kroimy kromki ciabatty o grubości 2 cm i podgrzewamy je na patelni do grillowania, aż będą przypieczone z obu stron. Do malaksera lub kielicha blendera wkładamy obrany czosnek, fileciki anchois oraz połowę przygotowanych pomidorów, dymek i listków bazylii. Wlewamy łyżkę oliwy oraz ocet. Miksujemy wszystko

Smakowity Blog Kulinarny
Omlet z cukinią 261

połowę w cienkie piórka. Pozbawioną pestek 1/3 papryczki chili drobno posiekałem, a pomidora pokroiłem w plasterki. Jak już wspomniałem użyte do omleta warzywa można dowolnie modyfikować, a świetnym pomysłem jest też dodanie kilku plasterków podsmażonego wcześniej na chrupko boczku. Bardzo dobry będzie również omlet posypany startym żółtym serem. Jajka dokładnie roztrzepałem i ubijałem za pomocą trzepaczki przez około 3 minuty(...)przez około 4 minuty, aby cebula zrobiła się szklista, a skórka cukinii intensywnie zielona. Następnie plasterki cukinii rozłożyłem równomiernie na patelni, dodałem roztrzepane jajka, a na wierzch ułożyłem plasterki pomidora. Smażyłem na małym ogniu, odklejając co jakiś czas brzegi omleta od patelni, aż do ścięcia się w całości jajka. Następnie złożyłem omlet na pół i przełożyłem na talerz

Wyprawy kulinarne
Lasagne bolognese ze szpinakiem 314

sprawdza ;-) SKŁADNIKI na duże naczynie żaroodporne Na warstwę mięsną 650 g mięsa mielonego wieprzowego (u mnie z łopatki) oliwa 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 duża puszka krojonych pomidorów (400 g) sól, pieprz, zioła prowansalskie Na warstwę szpinakową 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz Na beszamel 2 duże łyżki masła 2 kopiaste(...)płatów makaronu lasagne 120 g sera masło do posmarowania naczynia żaroodpornego WYKONANIE Patelnię polać lekko oliwą. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso mielone. Smażyć mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso nie będzie surowe, po czym wlać puszkę pomidorów i doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gotować

Passions hobbies life
18 dań na Światowy Dzień Makaronu 288

Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym, Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami

Moja smaczna kuchnia
Burrito 191

Bardzo sycące danie meksykańskie. W moim wydaniu niezbyt pikantne, ponieważ nie przepadam za ostrym smakiem. Samodzielnie wykonana tortilla z mielonym mięsem, serem i warzywami. Podaję z pomidorową salsą i śmietaną. Tortilla (około 6 sztuk): 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 3 łyżki masła 2/3 szklanki gorącej wody Masło rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać do mąki i soli. Wyrobić ciasto. Odstawić(...)minut aż warzywa zmiękną. Dodać kukurydzę i fasolę. Smażyć jeszcze kilka minut. Salsa: 1 pomidor 1/3 małej czerwonej papryki 1/3 czerwonej cebuli sok wyciśnięty z 1/4 limonki szczypta pieprzu szczypta soli ząbek czosnku pół łyżeczki cukru trzcinowego Wszystkie składniki dokładnie zblendować. Dodatkowo: starty żółty ser, śmietana Przed podaniem farsz mięsny podgrzać. Tortillę napełnić mięsem i startym serem. Podgrzać w opiekaczu

Bullio
Tydzień w moim telefonie XXXXXXVI 114

przygotowania do Świąt? U mnie pierogi i krokiety są gotowe. Będą jeszcze francuskie paszteciki z pieczarkami i serem żółtym. Jutro nastawiam barszczyk. Będzie sałatka ale z kurczakiem więc zjemy w pierwszy dzień świąt. Do tego schab pieczony z pieczarkami i suszonymi pomidorami. Propozycje na blogu znajdą się na pewno w tym roku jeszcze :) Zapraszam na podsumowanie tygodnia w zdjęciach :* pyszny

Magiczne Życie Marty
Sałatka z tortellini 186

tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem. Do sałatki można użyć dowolne małe pierożki, czyli mięsne, grzybowe bądź z serem. Jest to idealna przystawka na przyjęcia, która smakuje także dzieciom czy jako przekąska do pracy.Składniki:opakowanie tortellini, np. z szynką2 duże pomidory 1 duży zielony ogórek1 puszka kukurydzykoperek2 ząbki czosnkumajonezsól, pieprzSposób przyrządzenia:Tortellini wrzucamy na wrzątek i gotujemy w osolonej

upichcic
parówki we francuskim cieście... 150

sztuka rolkę ciasta francuskiego rozwinąć i podzielić na porcje, mi wyszło 7 posypać ciasto przyprawami, dać ser żółty jaki masz, talarki cebuli na sos położyć parówkę i zawijać ciastem, posmarować jajkiem i piec w 200C około 25-30 minut SOS: pomidory 4 sztuki zmiksować z 1 łyżką oliwy, solą, pieprzem do smaku i sos podać do parówek.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
MENU na spotkanie z przyjaciółmi; MENU na proszony obiad 143

Sałatka z mozzarellą i szynką parmeńską dobre wino Propozycja II  (ekspresowa, dla miłośników serów) Deska serów Karmelizowana gruszka z żurawiną  dobre wino Menu na "proszony" obiad Propozycja I Zupa grzybowa na białym winie Drobiowe sakiewki z mozzarellą i suszonymi pomidorami mała przerwa i czas na pyszną kawę serwowaną z: Włoskie tiramisu   Propozycja II   Zupa krem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Przepis na pizze. Ciasto na pizze. 1962

imprezę – goście będą zachwyceni. Pizza Margherita Pizza Margherita – Przepis na klasyczną, włoską pizzę margherita z pomidorami, mozarellą i bazylią. Pizza Margherita powstała na cześć królowej Włoch Małgorzaty Sabaudzkiej. Pizza margherita ma tylko trzy główne składniki: ciasto, sos pomidorowy i ser, którym powinna być mozzarella. Często dodatkowo pizza ta zawiera świeże listki bazylii, ale nie są one koniecznością. Pizza

Kulinarne Przeboje
43. Pizza w domowym wydaniu: czyli pizzerinki na razowym spodzie! 263

świeżych listków cząbru ( lub innych, które akurat macie) puszka krojonych pomidorów 2 łyżki łagodnego keczupu  pół łyżeczki cukru 1/4 szklanki białego, półwytrawnego wina szczypta soli  szczypta słodkiej papryki  1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka lnu mielonego, do zagęszczenia (nie jest to konieczne) na wierzch:  kulka sera mozarella startej na tarce o grubych oczkach pół puszki kukurydzy(...)odsączonej z wody kilka plasterków sera żółtego pokrojonego w paseczki kilka plasterków salami pokrojonych na 4 części pół słoiczka czarnych oliwek odsączonych z wody, przepołowionych 1 połówka przekrojonego czosnku + oliwa do posmarowania ciast na pizzerinki i papieru do pieczenia  ulubione świeże zioła  ! Jednak jak to przy pizzy: kompilacja składników może być dowolna, u mnie taki dobór ze względu

Symfonia Smaków
Pikantna zupa wielowarzywna 196

duża cebula 1 pomidor 3 ząbki czosnku biała fasolka w puszce 1 szklanka surowego, drobnego makaronu (ja użyłam minikokardek) 200 g koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, kolorowy pieprz z młynka, czarny pieprz ziarnisty, kilka ziaren kolendry, 3 ziarna ziela angielskiego, 3 liście laurowe olej do smażenia (jeśli mamy chudziutki boczek bez tłuszczyku) trochę startego na tarce żółtego sera (najlepiej ostrego(...)pomidora. Zostawiamy na ogniu jeszcze przez ok. 5 min. i wyłączamy. Do wywaru wsypujemy mały makaron, a kiedy zacznie się gotować dodajemy warzywa z patelni. Całość gotujemy jeszcze ok. 5 min., ale trzeba pilnować, by nie rozgotować makaronu. Na koniec dodajemy fasolkę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem (tak aby była lekko-średnio pikantna). Podajemy gorącą, posypaną żółtym serem

Ratunku obiad