pomidory koktajlowe - 2437 przepisów (strona:52/163)

Tagiatelle z krewetkami 143

Składniki (3-4 porcje): 500 g makaronu tagiatelle 250 g obranych krewetek 1 papryczka chilli 2-3 ząbki czosnku zalewa z suszonych pomidorów 2-3 suszone pomidory pęczek świeżej kolendry 200 g pomidorków koktajlowych łyżka tartego parmezanu Przygotowanie: Krewetki zamarynować w oliwie z suszonych pomidorów, posiekanym czosnku, chilli, kolendrze i suszonych pomidorach, pozostawić na ok. 1 godzinę. Makaron ugotować

Malinowo w kuchni
Pęczak ze szpinakiem i pomidorami 187

minutSkładniki: 1/2 szklanki suchego pęczaku 1 szklanka bulionu (u mnie zrobiona na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej) 100 g świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 6 pomidorków koktajlowych 6 połówek suszonych pomidorów w oliwie 1 łyżka sosu rybnego świeży rozmaryn sól morska świeżo zmielony pieprz oliwa z oliwek Wykonanie:Pęczak płuczemy na sitku, następnie wrzucamy(...)wszystko zalewamy bulionem, solimy, pieprzymy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu, aż bulion się wchłonie. Szpinak dokładnie płuczemy. Suszone pomidorki kroimy w paseczki, czosnek miażdżymy, a pomidorki koktajlowe kroimy na pół.Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy czosnek i delikatnie go przesmażamy, uważając, aby go nie przypalić, bo będzie gorzki. Po chwili do czosnku dodajemy suszone

Kulinarne przygody Gatity
Kolorowe naleśniki ze szpinakiem, burakiem, sałatą, szynką, pomidorami i papryką 219

trzecią zostawiłam klasyczną.  Usmażyłam na suchej patelni, z racji tego, że trochę oleju dodałam do ciasta.    Nadzienie: Sałata  Pomidorki koktajlowe Serek do smarowania twarożkowy Szynka papryka czerwona suszone pomidory zioła prowansalskie szpinak czosnek Podam kilka propozycji jak jak wypełniłam moje naleśniki w/w składnikami, starałam się, aby naleśniki były różne i aby wszyscy kosztujący tego dania(...)Naleśnik szpinakowy posmarowany serkiem z dodatkiem ziół do sałatek, szynka sałata i papryka 4 . Naleśnik zwykły, posmarowany serkiem twarożkowym wymieszanym z pastą z suszonych pomidorów, listek sałaty, plasterek szynki, 3 pomidorki koktajlowe, 3 paseczki czerwonej papryki. 5 . Naleśnik zwykły z farszem z podsmażonego szpinaku z czosnkiem i śmietaną, doprawione pieprzem plus pomidorki koktajlowe

W kuchennej krainie
Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem 168

Jeśli nie macie któregoś składnika, nie rezygnujcie z jej zrobienia. Dla mnie najważniejsze są brokuł, kukurydza i jajka. Jeśli nie macie rzodkiewki, nic się nie stanie. Pomidorki koktajlowe, możecie zastąpić zwykłymi pomidorami lub suszonymi. Sałatka jest pyszna, dobrze chrupie i jest kolorowa, co myślę przyda się nam w jesienne dni Do sosu nie dodałam tym razem czosnku, bo cały dzień(...)jeśli lubicie, nie wahajcie się go użyć – to samo zdrowie w końcu! Drukuj Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 6 pomidorków koktajlowych 1 brokuł 2 jajka pęczek rzodkiewek 1 spora czerwona cebula pół puszki kukurydzy Sos 1/3 szkl. jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz szczypta curry Sposób przygotowania Brokuł gotujemy na parze

Mieszam w Garnku
Ośmiornica po włosku! 327

ośmiornicy. Mając już tak przygotowanego osobnika przygotowanie potrawy zajmie Wam godzinkę.  Serdecznie Zapraszam! SKŁADNIKI: - 1 szt przygotowanej i obgotowanej ośmiornicy  - 5-6 młodych ziemniaków - puszka pomidorów włoskich  - gałązka pomidorków koktajlowych - 10-15 zielonych oliwek - garść świeżej bazylii - garść świeżej natki pietruszki - 5 łyżek oliwy z oliwek - 3 ząbki czosnku - odrobina chili - młoda cebula - 150 ml wina białego(...)ośmiornicę - Dusimy ciągle mieszając 5 minut, wlej wino - dusimy 10 minut, całe wino powinno odparować - dodaj pomidorki koktajlowe dusimy 5 minut - następnie zalej wodą ośmiornicę (około 500ml), dodaj pokrojone, obrane młode ziemniaki - gotujemy 30 minut pod przykryciem - po tym czasie dodajemy pomidory z puszki, dusimy kolejne 10 minut bez pokrywki - dodajemy świeże zioła, dusimy około 3-4 minut. - jeśli lubicie

SMYKWKUCHNI
Lasagne po mojemu 183

Lasagne... Nasza domowa jest najlepsza, ale włoska niezrównana. Składniki na lasagne (4 duże porcje): mięso mielone około 500 g makaron do lasagne (najlepiej włoski makaron) puszka krojonych pomidorów około 8 pomidorków koktajlowych puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli konserwowej cebula ser żółty 400 g sól pieprz oregano bazylia Sos beszamelowy: http://karolakulinarnie.blogspot.com/2017/01/sos-beszamelowy.html Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Na patelnie(...)pomidory, kukurydzę i fasolę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić oregano oraz bazylią. Dusić kolejne kilka minut, a w tym czasie przygotować sos beszamelowy. Zetrzeć na dużych oczkach ser żółty. Układać lasagne w naczyniu żaroodpornym warstwami: sos, makaron. mięso, ser. Odłożyć na tyle sera, by móc posypać później jeszcze jedną warstwę. Na wierzchu lasagne ułożyć pokrojone w paski pomidorki koktajlowe. Piec

Karola gotuje
Tarta francuska - absolutna rewelacja 212

light (ja używam z firmy Henglein) 250g sera mozzarella light (polecam Mlekovita lub Zott) 250g sera camembert (polecam President Light 12% lub Turek Figura 28%) 4 duże pomidory lub ok. 20 koktajlowych suszone oregano rukola kilka plastrów szynki drobiowej garść czarnych oliwek  oliwa extra virgine świeżo mielony czarny pieprz Składniki na pesto pomidorowe: 150 g odsączonych suszonych pomidorów

Spektrum Smaku
Sałatka z łososiem i jajkiem 312

minut czasu na jej przygotowanie. Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 4 Składniki: 3 jajka (ugotowane na twardo) 100g łososia wędzonego 2 podłużne pomidory (10 sztuk pomidorków koktajlowych) 4 garści sałaty (mix sałat) Sos: 2 łyżeczka musztardy 3 łyżeczka oliwy 1 łyżeczka miodu pieprz, sól Przygotowanie: Na talerz wyłożyć garść sałaty, dodać pokrojone jajko, pomidory oraz

KuchniaWeDwoje.pl
KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW Z MAKARONEM I PARMEZANEM 158

ząbki * bulion warzywny – ok. 150 ml * śmietana 18% – 100 ml * świeży tymianek, bazylia, sól, pieprz – do smaku DODATKOWO: * makaron świderki * pomidorki koktajlowe * parmezan SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki,wcinamy zgrubiałe środki i przekładam d naczynia żaroodpornego. Całość skrapiamy oliwą i układamy ząbki czosnku w łupinach, bazylię oraz tymianek. Solimy i wkładamy do nagrzanego

Ostra na Słodko
Sałatka z rukoli z suszonymi pomidorami.... 205

dzisiejszą  kolację proponuję sałatkę z rukoli. Szybka , zdrowa, dietetyczna. SKŁADNIKI opakowanie rukoli ( można również mix sałat pomidorki koktajlowe 25 dag. suszone pomidory- pół słoika dwie łyżki prażonych płatków migdałów kilka oliwek ser do sałatek typu bałkański ( można kupić w Lidlu) kilka winogron  ( białe lub czerwone) Na sos 4-5 łyżek oliwy z oliwek 2  łyżki octu balsamicznego

W kuchennym oknie Ewy
kremowy ryż z krewetkami 221

Składniki: - ok 20 krewetek - 2 torebki ryżu paraboiled - puszka pomidorów krojonych - kilka pomidorków koktajlowych - 100 ml śmietanki 30% - ok dwie szklanki bulionu - pęczek natki pietruszki - 100 g parmezanu - spora cebula - 4 ząbki czosnku - 2 łyżki masła - pieprz czarny świeżo mielony - sól morska Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy posiekany czosnek i oczyszczone z jelit krewetki. Przyprawiamy solą morską i pieprzem(...)stanie się półprzezroczysty.  Następnie dodajemy pomidory z puszki i 1/2 szklanki bulionu, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu aż cały płyn się wchłonie. Następnie ponownie dodajemy bulion czynność powtarzamy do momentu kiedy ryż będzie al'dente (z wierzchu miękki, z lekko dającym opór zębom środkiem).  Wówczas dodajemy śmietankę, pietruszkę, pomidorki koktajlowe i parmezan. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy

Cook&Love
Sałatka z suszonymi pomidorami i sezamem 229

Składniki: ½ sałaty lodowej, słoik suszonych pomidorów, 25 dag pomidorków koktajlowych, 7 łyżek sezamu, ½ ogórka szklarniowego, 1 średniej wielkości czerwona cebula, puszka kukurydzy, 5 korniszonów, łyżka masła, 15 dag wędzonego sera,  2 łyżki suszonego koperku sos: 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów, 2 łyżki octu winnego, 1 łyżka wody, łyżeczka sosu sojowego, szczypta cukru pudru, szczypta soli. Sposób przygotowania: Ziarna

Pobite gary Barbary
Pomidorowe volanti z dorszem 214

makaronem volanti. Po prostu pycha!  Składniki na 4 porcje: 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1 puszka krojonych pomidorów sól, pieprz z młynka 1/2 łyżeczki cukru 400 g filetu z dorsza 250 g pomidorków koktajlowych 350 g volanti (włoski makaron) garść ziół: oregano lub bazylia Wykonanie: obrać i drobno pokroić cebulę i czosnek. Posmażyć na rozgrzanej patelni(...)Dodać puszkę pokrojonych pomidorów. Puszkę popłukć małą ilością wody i dolać do sosu. Dodać cukier, sól i świeżo zmielony pieprz. Gotować 15-20 minut. Pod koniec gotowania dołożyć pokrojonego w grubą kostkę, odfiletowanego,obranego ze skóry dorsza i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Gotować z dorszem kilka minut i pozostawić pod przykryciem, by ryba "doszła" w międzyczasie ugotować makaron

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SURÓWKA Z CZARNEJ RZEPY Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ 171

Jeśli uwielbiacie czarną rzepę jak my to proponuję Wam świetną surówkę do obiadu. Składniki: 2 czarne rzepy 1/2 główki kapusty pekińskiej 3 pomidory bądź kilka pomidorków koktajlowych  1/2 pęczka szczypiorku  sok z 1/2 cytryny 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego sól,pieprz Rzepę obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Kapustę umyć,osuszyć

Niespełnione zdolności kulinarne
Wtorek: Pieczone pierogi z pstrągiem 189

maślana lub węgorz. Do nadzienia dodaliśmy też trochę pomidorków koktajlowych. Efekt jest absolutnie wspaniały: rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym, drożdżowym ciastem. Sprawdź też przepis na calzone z warzywami i chorizo – idealne do zagospodarowania resztek z lodówki. Składniki: Wędzony pstrąg 1 duży ziemniak Mała cebula czerwona 2 pomidory Natka pietruszki 2 łyżki masła Sól, pieprz Ciasto: 2 szklanki(...)duże pierogi), uformuj w kulki i rozwałkuj każdą na bardzo cienki placek. Na środek placka połóż plastry ziemniaka z cebulą, kawałki wędzonej ryby i jeden-dwa pomidorki koktajlowe (lub cząstki pokrojonego pomidora). Posól, popierz i zawiń pieroga, dobrze sklejając brzegi. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do pieca nagrzanego na 180 stopni na około 20 minut, albo aż mocno się przyrumienią

Niedzielny kucharz