Cytrynowe klopsiki z szafranową cukinią. 236mleku. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle .Dodać pozostałe składniki i wyrobić dobrze masę. Doprawić do smaku .Formować klopsiki i usmażyć na rumiano. Cukinia-składniki. 1 cukinia 8 pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku 15 nitek szafranu sól, pieprz 2 łyżki oleju Wykonanie. Na rozgrzanej oliwie smażymy cukinię pokrojoną w cienkie plastry ,zmiażdżony czosnek, połówki pomidorków, około 5 minut. Dodajemy sól
Kulinarny karnet Christophera
Indyk w " lisiej skórze". 250kromka chleb tostowy 10 dag ser mozzarella 1 pęczek pietruszki 50 ml winiak przyprawa Kucharek pieprz zioła prowansalskie majeranek 1 łyżka miód płynny 50 dag leśne grzyby 15 pomidorki koktajlowe 100 ml śmietana 30% olej do smażenia Wykonanie. Udziec z indyka. Wytrybować kość. Rozłożyć skórą do dołu, na foli w której będziemy udziec piec. Używam do tego rozciętego worka(...)Jeżeli chcemy podać pieczeń z udźca na gorąco, pieczeń pokroić w plastry i zrobić sos. Pomidory koktajlowe przekroić na połowę, posypać ziołami prowansalskimi, przesmażyć na patelni. Leśne grzyby obgotować, przesmażyć na patelni, podlać wytworzonym podczas pieczenia sosem, dolać śmietanę, dołożyć przesmażone pomidorki i zredukować. Roladę pokroić na plastry i z obu stron rozłożyć
Kulinarny karnet Christophera
Pieczarki po portugalsku – baza do wielu dań 126zestawienie wartości odżywczych tego dania Pieczarki po portugalsku – baza do wielu dań – składniki (2 porcje): 300g pieczarek, 1 por, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 8 pomidorków koktajlowych, szczypta słodkiej i ostrej papryki, soli i pieprzu, łyżka oliwy z oliwek, łyżka masła klarowanego, około 1/4 szklanki wody. Sposób przygotowania Najpierw pokrój pieczarki i pomidorki w ćwiartki
Natka Pietruszki
Surówka z sałaty lodowej. 163blogu. Może dlatego, że nie zawsze jest czas na robienie zdjęć. Postaram się poprawić :) Składniki: 1 mała główka sałaty lodowej 1 pęczek rzodkiewki 1/2 puszki kukurydzy kilka pomidorków koktajlowych cebulka dymka olej sok z cytryny (1-2 łyżki) sól, pieprz Wykonanie: Sałatę przekroić na ćwiartki, a następnie w paski. Wrzucić do miski. Rzodkiewki i pomidorki pokroić w ósemki, dodać
Agusiowe smakołyki
Omlet z nadzieniem "greckim" 260lunch do pracy? Składniki: 2 jajka 2 łyżki płatków orkiszowych (w oryginalnym przepisie z gryczanych, ale ja wolę orkiszowe) plaster sera feta (albo sera typu feta) garść pomidorków koktajlowych dymka 5 zielonych oliwek suszone oregano sól, pieprz 1 łyżeczka oleju rzepakowego Przygotowanie: Jajka roztrzebać widelcem lub rózgą, doprawić solą, pieprzem, dodać płatki orkiszowe wymieszać. Pomidorki
Kulinarne Inspiracje
Świąteczne sałatki 588rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z rukoli z mozzarellą parmezanem i pomidorkami koktajlowymi Sałatka ze szpinakiem, pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem Sałatka warstwowa z kukurydzą i szynką Sałatka warzywna z jakiem i koperkowym majonezem Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana
Moja smaczna kuchnia
Bukiet owocowo-warzywny 168warzywo?), oraz warzywa – pomidorki, rzodkiewki, dynia oraz ser mozzarella. Proste składniki, trochę pracy i bardzo fajny efekt końcowy, oraz oczywiście niekwestionowana ozdoba stołu. Składniki: • pomidorki koktajlowe czerwone i żółte • mini kulki mozzarelli • marynowane kulki dyni • rzodkiewki • owoce kiwi • owoc kaki • kiść winogron jasnych i ciemnych • czarny sezam • 1 duże jabłko Wykonanie: • Pomidorki wydrążyć
To co kocham
Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka 207ciekawą przystawkę, która bardzo ładnie prezentuje się na stole - pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka. Jest to idealne "finger food" na wszelkiego rodzaju imprezy. Mam nadzieję, że się Wam spodobają i zasmakują ;) Przepis pochodzi z książki "Szkoła gotowania - kuchnia włoska" z moimi ma ł ymi modyfikacjami. Składniki : Opakowanie pomidorków koktajlowych (średniej wielkości i okrągłych) puszka tuńczyka w oleju
Codzienne Gotowanie
Mini pizze z pesto i pomidorami 175mąki 10 g świeżych drożdży sól pieprz 4 łyżki posiekanego szczypiorku 7 łyżek oliwy z oliwek pęczek natki pietruszki pęczek świeżej bazylii 40 g orzeszków pinii 500 g pomidorków koktajlowych 100 g sera parmezan, ewentualnie inny żółty Pietruszka i bazylia, potrzebna jest do pesto, my zużyliśmy całą małą doniczkę bazylii i pół doniczki pietruszki naciowej. Pomidorki wybierzmy te małe
KasiaiKrzysiu.pl
Pomidorowa salsa do nachosów- prosta, szybka i pyszna 237nutę świeżych ziół i odrobinę ostrości dzięki czosnkowi. Salsa w połączeniu z nachosami stanowi duet doskonały. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do mięs z grilla. SKŁADNIKI 10 pomidorków koktajlowych 10 listków świeżej bazylii / gałązki świeżzego oregano lub tymianku 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki ketchupu ( najlepej pudliszki albo heinz) dodatkowo: ulubione nachosy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pomidorki umyć, jeśli
DefinicjaSmaku
Sałatka Ulubiona z wędzonym łososiem, serem feta i pomidorkami koktajlowymi 232jest zupełnie zbędna). Zdecydowanie fajna opcja do zabrania w pojemniczku do pracy :) Składniki: ok 100g łososia wędzonego (u mnie z pieprzem) garść czarnych oliwek ok 10 sztuk pomidorków koktajlowych opakowanie sera feta dwie garści rukoli 1/3 szklanki ziaren słonecznika Przygotowanie: Rukolę myjemy, osuszamy na ściereczce i wkładamy do wysokiem miseczki. Fetę drobimy na kawałki. Pomidorki i oliwki kroimy
ChilliJemy
PODLASKA SAŁATKA Z SEREM KORYCIŃSKIM 261taka porcja zastępuje np kolację a czasem nawet i obiad, samo zdrowie . Ta powstała z wykorzystaniem sera korycińskiego swojskiego pani Czesławy Zarzeckiej. Składniki: miks sałat z roszponką 10 pomidorków koktajlowych 1 duży plaster sera korycińskiego dresing polski: 3 łyżki oleju 3 łyżki wody gałązka koperku gałązka pietruszki sól,pieprz Wykonanie: Miks sałat wykładamy do salaterki. Pomidorki przekrawamy na połówki
Z Majeczką w kuchni
Omlet z zielonym groszkiem 220SKŁADNIKI: 1 porcja = 282 kcal 3 jajka pół szklanki mrożonego zielonego groszku 2-3 pomidorki koktajlowe sól i pieprz WYKONANIE: 1. Groszek ugotować wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przełożyć do miski z lodowata wodę i odcedzić. 2. Jajka roztrzepujemy z sola i pieprzem. 3. Rozgrzewamy patelnię(...)teflonową i wlewamy masę jajeczną. 4. Posypujemy groszkiem i pokrojonymi pomidorkami. 5. Smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, co jakiś czas podważając ścięte jaja i wlewając pod spód rzadką masę jajeczną. 6. Gdy masa z wierzchu się zetnie omlet jest gotowy. Podajemy od razu. *YouTube: https://www.youtube.com/AtlasSmakow *Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/ *Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Atlas Smaków
Sałatka z wątróbką 287Szybka i smaczna sałatka dla wielbicieli wątróbki. Składniki: 400 g wątróbki drobiowej opakowanie mixu sałat, albo sałata lodowa ok 250 g pomidorków koktajlowych 4 ogórki konserwowe 4 łyżki pestek dyni mąka olej Sos: trzy łyżki oliwy dwie łyżki octu jabłkowego łyżeczka musztardy (rosyjska) sól, pieprz, szczypta cukru, oregano, bazylia Przygotowanie Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, obtaczamy w mące i smażymy
e-PrzepisyKulinarne
Udka i podudzia pieczone z pomidorkami 236przygotowania i sycące danie, które zadowoli każdego członka rodziny. Lubię sięgać po takie połączenia. Składniki /dla 2 osób/: 2 udka 2 podudzia 4 ziemniaki 4-5 pomidorków koktajlowych 1 marchewka 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz olej Wykonanie: Mięso umyć i osuszyć, posypać solą, pieprzem Czytaj dalej... Artykuł Udka i podudzia pieczone z pomidorkami pochodzi
Pasja Smaku