piec no i oczywiście uwielbiam je potem jeść. Przygotowuję je na różne sposoby, piekę je z różnymi owocami, z malinami , z jabłkami , z gruszkami i pomarańczą , z borówkami , a także z karmelizowanym rabarbarem , z dynią czy cynamonem , ale na początku jesieni zawsze je robię ze śliwkami. Dziś więc zapraszam na pyszne
Kulinarne przygody GatityWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ser camembert to super pomysł na szybką przekąskę. Upieczony w piekarniku i podany na ciepło z
Marta Gotujełyżeczki proszku do pieczenia 80 g drobnego cukru 3 jajka 0,5 szklanki oleju słonecznikowego 300 g jogurtu naturalnego [ u mnie owocowy] dowolne owoce [ u mnie śliwki, nektarynki, jabłko, pomarańcza] 0,5 opakowania cukru wanilinowego kruszonka: 50 g stopionego masła 10 łyżek mąki 5 łyżek cukru 2 płaskie łyżeczki cukru waniliowego W jednym naczyniu wymieszać suche składniki, w drugim mokre
Moje domowe kucharzenieMiałam kilka śliwek, samotną morelę i garść borówek amerykańskich, jak również pomarańczę. Wszystko to wymagało jak najszybszego spożycia, bo czas dojrzałości się kończył. Niewiele myśląc wyjęłam silikonową foremkę (choć nie wiem czy to był akurat najlepszy wybór jeśli chodzi o naczynie do zapiekania) i zrobiłam deser w sposób szybki i nieskomplikowany. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowywedług mnie załamałoby się to bardzo szybko. Może jeszcze kiedyś się skuszę na taką tartę ale zobaczymy:) Składniki: 300 g herbatników 1 1/2 kostki margaryny budyń waniliowy galaretka owocowa pomarańcza mandarynka ananas z puszki Wykonanie: Herbatniki łamiemy i miksujemy na puch. 1/2 kostki margaryny rozpuszczamy i mieszamy z połamanymi herbatnikami. Gotową masę wykładamy na spód i brzegi tortownicy. Pieczemy około
ciastkarnia na kruchym spodziedużej ilości, wręcz nie do przejedzenia momentami stały się w naszym domu rzadkością a ich jedzenie i kupno nie lada celebracją. Naprawdę. O ile ceny egzotycznych owoców typu kiwi, pomarańcza czy banan są znośne to ceny owoców sezonowych są straszne. Doświadczyłam tego ostatnio w sklepie gdy miałam ochotę kupić sobie pół kilowy, chyba nawet nie 250 gramowy woreczek czereśni
ciastkarnia na kruchym spodzieczekoladowo pomarańczowa http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2013/03/babka-czekoladowo-pomaranczowa.html Babka cafe latte http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2014/04/babka-cafe-late.html Babka kawowa http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2014/04/babka-kawowa.html Mazurek pomarańczowy http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2014/04/wielkanocny-mazurek-pomaranczowy.html Babka tulipan http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.com/2014/04/wielkanocna-babka-tulipan.html Babka drożdżowa z pomarańczą http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.com/2014/04/wielkanocna-babka-drozdzowa-z-pomarancza.html
ciastkarnia na kruchym spodziegładką masę. Banan daje słodycz, dlatego nie ma potrzeby dodawania cukru. Mango natomiast daje orzeźwiającą kwaśność. Moje inne ulubione smaki to: malinowy jeżynowy banan – kiwi banan – pomarańcza – malina Koktajl nada się świetnie jako podwieczorek, późna kolacja lub w każdym momencie kiedy złapie nas głód lub ochota na coś słodkiego. Smacznego
PastelFoodDietetyczny obiad do pracy! Pyszny, lekki i sycący! POLECAM! SKŁADNIKI: - 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej - 1/4 awokado -1/3 pomarańcza - kilka pomidorków koktajlowych - 3 łyżki konserwowej cieciorki - łyżka suszonej żurawiny - garść rukoli (lub innej sałaty) - zioła np. toskańskie lub prowansalskie Owoce kroimy w kostkę, składniki mieszamy ze sobą, przekładamy do pojemnika! SMACZNEGO
SMYKWKUCHNIPyszne , mięciutkie , pachnące bułeczki [ przepis z internetu] z dodatkiem smacznych suszonych rodzynek ..ja lubię różnego rodzaju ciasta z takim dodatkiem...zostało mi jeszcze opakowanie tych pyszności
Moje domowe kucharzeniePomysł na takie ciasto podpatrzyłam tutaj ..ja migdały zamieniłam na orzechy..ciasto było pyszne...taką krajanka możemy dowolnie udekorować i może nawet zastąpić mazurka... Składniki
Moje domowe kucharzenieowocowa "Po jednym!". Mega szybka, mega smaczna i pożywna, daje powera na cały dzień w pracy :) No i kolory nastrajają pozytywnie! Składniki: 1 jabłko 1 banan 1 kiwi 1 pomarańcza 1 ulubiony jogurt (u mnie jogobella light - pieczone jabłko z rodzynkami) Muesli Jabłuszko, kiwi, banana i pomarańczkę kroimy w kostkę, paski, plastry - jak kto lubi :) polewamy jogurtem i posypujemy ulubionym
Emcia PichciSkładniki: 1 torebka ulubionej czarnej herbaty 1 szklanka gorącej wody 2 łyżeczki ulubionej konfitury (u mnie była żurawinowa z gruszką i pomarańczą) Przepis: Torebkę herbaty zalewamy gorącą wodą i czekamy aż się zaparzy. Następnie dodajemy konfiturę i wszystko lekko mieszamy. Najlepiej smakuje na ciepło - idealna na rozgrzanie i ominięcie cukru i słodzików
Emcia Pichciwolicie, układamy na sałacie. Polewamy sosem. SOS DO SAŁATY: - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka octu balsamicznego (najlepiej z Modemy) - 1 łyżeczka soku z cytryny - sok z 1/2 pomarańcza - sól morska - kilka kropel oliwy z oliwek SMACZNEGO! ZAPRASZAM NA MÓJ PROFIL NA FACEBOOKA
SMYKWKUCHNIgrenadiny 180 ml soku pomarańczowego 3/4 szkl lodu Wykonanie: Do szklanki high boll nasyp lodu. Nalewamy tequila, dolewamy soku pomarańczowego, teraz bardzo powoli nalewamy grenadine kieliszkiem. Dekorujemy pomarańczą lub wisieńką. Gotowe :) Na zdrowie
Smaki Edyty