Statystycznie to kobiety najczęściej gotują w domach (znam bardzo niewielu panów, którzy lubią i potrafią to robić), więc...z okazji Dnia Kobiet proponuję wydrukować ten przepis
Przepisy AleksandryFigolli (figolla - pojedyncze ciastko) to maltańskie ciasteczka wielkanocne, które stanowią jedną ze świątecznych tradycji na wyspie. Pięknie udekorowane są wręczane rodzinie i bliskim w wielkanocną niedzielę
Przepisy AleksandryJeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście
Przepisy Aleksandry( Recipe in English ) Uwielbiam serniki-torty na bazie mascarpone! Podoba mi się, że choć są proste w wykonaniu, to bardzo ładnie się prezentują. Mój dzisiejszy przepis
Przepisy AleksandryCytrynowy curd (lemon curd) lubię, ale pomarańczowy wręcz uwielbiam (smakuje jak moje ukochane lody pomarańczowe). Taki lekki owocowy krem można użyć do deserów: polania lodów, przełożenia
Przepisy AleksandryNa naszą skromną Wigilię przygotowaliśmy w tym roku przepyszny sernik, który dzięki dodatkowi mascarpone jest niezwykle delikatny i wilgotny. Przepis bazowy dostałam od mamy. Jeżeli przygotowałaś
Przepisy Aleksandryuniwersalny Tender Care z Oriflame. W tej chwili dostępny jest w różnych wersjach smakowych. Ulubiony jesienny lakier do paznokci? W kolorze nude. Ulubiony jesienny napój? Zielona herbata z pomarańczą lub opuncją. Ulubiony jesienny zapach/świeca/perfumy? Zapach mocno cynamonowej szarlotki i mroźnego powietrza o poranku i suchych liści... Ulubiony szal/chusta? Mam bardzo dużo różnych szali, chust
Miksturownikowocowe niebo " Napar Owocowe Niebo to aromatyczna mieszanka kawałków jabłka, liści malin, owoców i honeybusha. Herbatka bez hibiskusa - specjalnie dla tych, którzy za nim nie przepadają. Skład: pomarańcza kandyzowana, jabłko, rodzynki, ananas, honeybush, skórka róży, liście maliny, płatki róży, płatki słonecznika, aromat. Smak: Smaczna owocowa nuta, przy dłuższym parzeniu ( powyżej 10 minut ) nabiera słodkieko posmaku. Działanie: Świetne
kolorowotorcikowoowoców. Wykwintna sałatka z owocami - przepis Składniki: ulubiona mieszanka sałat, filet z kurczaka, czosnek egzotyczny w oleju OLE ( można pominąć ) truskawki, winogrona różowe, pomarańcza. Mięso z kurczaka ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić, pokroić w paski.Owoce pokroić w cząstki. Czosnek pokroić w grube plasterki. Sałatę, mięso,czosnek i owoce delikatnie wymieszać. Dresing
kolorowotorcikowosprawdza, nie wpływając negatywnie na smak tego ciasta. Również w tym przepisie wykorzystałam olej rzepakowy. Składniki na ciasto: 1 i ½ szklanki mąki 2 łyżki kakao 4 łyżki crunchy z pomarańcza i czekoladą 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 3 żółtka Wszystkie składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier puder przekładamy do misy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmak ma zupełnie inny. Dzięki cytrusom i rodzynkom ma lekko słodki smak, bardzo ją lubię;) Składniki: 200g ryżu, 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka, puszka ananasów, puszka brzoskwiń, pomarańcza, puszka kukurydzy, sól, pieprz, majonez, 3 łyżki rodzynek. Przygotowanie Ryż ugotować do miękkości, przestudzić. Mięso obrać, drobno pokroić, zmieszać z ryżem. Owoce odsączyć, drobno pokroić i dodać do ryżu
Z miłości do słodkościprzed Wielkanoca. Poniewaz dzis dzieci ida do przedszkola ostatni raz przed swiateczna przerwa to wczoraj zostalam zagoniona do kuchni. Poczatkowo mialam zamar upiec mazurki pomaranczowe, ale przyznam sie, ze pomarancze nie bardzo chcialy ze mna wspolpracowac i cala masa skonczyla dosc marnie. Na predce powstal plan awaryjny czyli mazurek czekoladowy. Ograniczenia czasowe i zamkniety pobliski sklep sprawily, ze tegoroczne mazurki
Przysmaki Karolkistaramy sie ograniczac spozycie slodyczy, co w przypadku mojej malej Ksiezniczki nie jest latwe. Ona potrafi dopominac sie o nie do upadlego. Zamiast tego proponuje Jej rumiane jablka, soczyste pomarancze itp. Z tego powodu tez ograniczam domowe wypieki.Jednak dzis skorzystalam z okazji i troszke poszalalam. Na poczatek popelnilam pyszna babke marmurkowa na bazie gorzkiej czekolady. Mam nadzieje
Przysmaki Karolkitakiego co sprawia, ze nawet ciemnosc za oknem i zimno nie sa mi straszne. Powoli pojawiaja sie ozdoby swiateczne, w kuchni zaczynaja krolowac fantastyczne aromaty: cynamon, kardamon, gozdzki, pomarancze, mandarynki. Jest pieknie.Dzis i w mojej kuchni pachnialo tymi wszystkimi korzennymi przyprawami, a to za sprawa bardzo blyskawicznego piernika. Przepis znalazlam w tegorocznym specjalnym wydaniu magazynu Naj - Boze Narodzenie. W oryginalnym
Przysmaki Karolkilubię gdy jedzenie jest choć trochę koloro we. Gdy za oknem szaro i pada deszcz, ja podświadomie komponuje kolorowe dania i tak czerwień przeplata się z zielenią, żółcią czy pomarańczą. Dzisiejsze danie jest mocno pomarańczowe za spraw ą marchewki. To właśnie z niej stworzyłam małe i cieple danie, które sw ą optymistyczn ą barw ą bez trudu poprawia humor. Mieszczącą
Przysmaki Karolki