pomarańcze - 5663 przepisów (strona:285/378)

Schabowy zapiekany pod ananasem i serem 237

propozycja na obiadek. Zwykły schabowy ale w nieco innej formie bo urozmaicony ananasem i serem. Do tak przyrządzonego schabowego podałam ziemniaczki z  surówką marchewkowo-jabłkową z sokiem z pomarańczy . składniki: 5 plastrów schabu 5 plastrów ananasa ser żółty do posypania sól,pieprz 1-2 jajka do panierowania bułka tarta do panierowania olej Rapso do smażenia Plastry schabu roztłuc tłuczkiem

Monia miesza i gotuje
Odchudzanie Sokami: Sok, który spala tłuszcz i zmniejsza Cellulit. 184

koniecznie dołącz do nas na Facebook'u . Kliknij Lubię To Tutaj. Składniki na sok spalający tłuszcz i zmniejszający cellulit: 1 pomidor, 2 gałązki pietruszki, 2 łodygi selera naciowego, 1 pomarańcza, 1 dymka, 1 grejpfrut (razem z białym włóknem), 1 rzodkiewka, 1 średnia czerwona albo zielona papryka, 1 płaska łyżeczka Spiruliny w proszku . S kładniki umyj , osusz, paprykę oczyść z gniazda

IzaGotuje
Wysoko-magnezowy krem czekoladowy 169

kąpieli wodnej z dwoma łyżkami mleka. Do masy orzechowej dodać rozpuszczoną czekoladę, jogurt naturalny, kakao oraz miód. Całość dokładnie zmiksować. W kremie maczać owoce np. truskawki, kiwi lub pomarańcze.  Smacznego

Fit-amina
Pizza 183

dalej kolejno ser, salami, cebulka co lubicie. Piec około 15-20 min 210 stopniach. Po wyjęciu posypać oregano i gotowe. Do tego polecam świeżo wyciskany sok z pomarańczy

Kulinarna rozmowa
Deser "Kubuś" 279

jest zbyt słodki, a dodatkowo ma pozytywny żółty kolorek. Przygotowany na bazie przepisu z bloga Takie tam pichcenie . Składniki na 2-4 porcje. Składniki: 300 ml soku Kubuś z pomarańczą 3/4 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego łyżka masła 200 ml zimnego mleka śnieżka do ubijania bitej śmietany (opakowanie 60g) galaretka pomarańczowa małe opakowanie herbatników borówki do dekoracji   Połowę soku

Czerwona Porzeczka
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 165

autorka: em. | blog: Emkreacje Nie kończąca się opowieść. autorka: em. | blog: Emkreacje Marchewkowy gulasz. autorka: em. | blog: Emkreacje Projekt – śniadanie XI autorka: em. | blog: Emkreacje Ciasto marchewkowe z nutą pomarańczy i polewą czekoladową autorka: aleksandra.blaszczyk1 | blog: Łyżką czy widelcem? Muffiny z marchewką, daktylami, płatkami owsianymi bez mąki i cukru autorka: agnieszka.antczak88 | blog: zdrowa vege kuchnia Pasta z pieczonego bakłażana

Weekendy w domu i ogrodzie
Grillowane podudzia z kurczaka z dipem paprykowym. 158

gustu, że postanowiłam się nim podzielić :) Składniki: 4 podudzia z kurczaka   2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka cukru sok z 1/2 cytryny sok z 1 pomarańczy 1/4 szklanki oleju 2 ząbki czosnku na dip paprykowy: 1 papryka czerwona 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy z podanych składników marynatę, obtaczamy w niej podudzia

Symfonia smakowa
Polędwiczki wieprzowe z morelami 161

polędwiczki wieprzowe (najlepiej grubsze) morele suszone szklanka czerwonego wytrawnego wina 4 łyżeczki przyprawy korzennej (lub do grzanego wina) 4 łyzki powideł śliwkowych skórka otarta z jednej mandarynki lub połowy pomarańczy sól, pieprz, zioła prowansalskie Polędwiczki Morele wsypujemy do miseczki, zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 5 min. Polędwiczki myjemy i osuszamy. Drewnianą łyżką (tą częścią do trzymania) lub długim wąkim nożem

Kulinarna Patilogia
Pięknie różowy napój rabarbarowy z wodą różaną 133

nazywany jest sharbatem. Sharbat to popularny w kuchni arabskiej, tureckiej i indyjskiej schłodzony słodki napój przygotowywany na bazie owoców i płatków kwiatów. Mogą się w nim znaleźć aromaty cytryny, pomarańczy, mango, ananasa, hibiskusa, drzewa sandałowego czy właśnie wody różanej. Napój rabarbarowy jest naprawdę pyszny i świetnie ugasi Wasze pragnienie w gorące dni. Zaserwowałam go rodzinie w czasie organizowanej przeze mnie

Chilli Czosnek i Oliwa
Mało Obiektywna Recenzja - Tu Lis Ma Nore Bistro Ruda Śląska 176

przecież można by było nazwać, na ten przykład "szałot z lazura"*, albo"szałot od żabojada"**. Tak czy siak sałatka bez zastrzeżeń, tak jak lubimy. Na popitkę domowa lemoniada z pomarańczy. Nie będę już pisać i zachwalać, bo sobie jeszcze pomyślicie, że mi zapłacili za to słodzenie. A ja to wszystko z dobrego serca i zwyczajnie non profit

BaRepas
Sernik z truskawkami i lawendą na migdałowym spodzie 166

erniczek.... :) Składniki: 1 kg zmielonego twarogu, 1/2 szklanki cukru lub ksylitolu, 4 jaja, skórka otarta z pomarańczy, sok z ½ cytryny, nasiona z 1 laski wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu wanilii. Spód: 100 g kruchych ciastek, ½ szklanki mielonych migdałów, 3 łyżki masła migdałowego, 4 łyżki masła. Do przybrania: cukier puder, truskawki, kwiaty lawendy. Przygotowanie: Składniki spodu zmiksować w blenderze. Masę wyłożyć

SzczyptaSmaQ
Dyniowe muffinki z pomarańczowym lukrem 153

przez około 20-25 minut. Wyjąć, wystudzić na kratce. Lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 - 5 łyżek wrzącej wody kilka kropel aromatu pomarańczowego (można zastąpić startą skórką z pomarańczy) Wodę, cukier i aromat połączyć razem. Powstałe grudki rozetrzeć łyżką. Jeśli lukier wyjdzie zbyt rzadki należy dodać trochę cukru pudru, jeśli zbyt gęsty - odrobinę wody Polukrować babeczki. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Tarta z budyniem i jabłkowymi różyczkami 168

znalazłam na TEJ stronie. Zapraszam do przygotowań!  Składniki na spód: 125 g masła 70 g cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy 100 g drobno posiekanych migdałów 150 g mąki pszennej Składniki na nadzienie: 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki 3 żółtka 1 łyżeczka aromatu waniliowego 400 ml mleka 100 ml białego

My Culinary Art
KRUCHE CIASTECZKA Z NADZIENIEM RABARBAROWO-POMARAŃCZOWYM 220

Muszę nieskromnie przyznać, że jestem baaardzo zadowolona ze smaku i wyglądu ciasteczek-pierożków z rabarbarowo-pomarańczowym nadzieniem. Genialny smak to nie tylko zasługa dżemu z delikatnym

Przepisy Aleksandry
Drożdżówki z serem i rodzynkami 199

waniliowego 2 łyżki cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej sól szczypta Nadzienie 0,5 kg twarogu półtłustego 1 jajko 2 łyżki cukru waniliowego 1 garść rodzynek 1 łyżeczka skórki z pomarańczy (świeża) Przygotowanie: Nadzienie: twaróg rozgnieść widelcem dodać jajko, cukier rodzynki i wymieszać. Zaczyn: mleko podgrzać dodać pokruszone drożdże, cukier i wymieszać. Pozostawić na około 10 minut aż drożdże "ruszą". Ciasto

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania