puszki. Składniki: 1/4 serera 1 mała pietruszka 1 marchewki 3 liście laurowe 3 ziela angielskie kostka rosołowa, vegeta 1 średniej wielkości cebula 2 puszki pomidorów 1 kromka chleba pomarańcza śmietana Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w duże kawałki. Do garnka wlewamy 1 litrem wody, wkładamy warzywa, pół drobiowej kostki rosołowej, łyżeczkę vegety oraz liść laurowy i ziele angielskie(...)smażymy z dodatkiem szczypty cukru. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pomidory, podgrzewamy do czasu, aż płyn się zredukuje. Chleb kroimy w kostkę i dodajemy do garnka z warzywami. Pomarańczę kroimy w ćwiartki... ...miąższ odkrajamy od skórki... ...kroimy jeszcze na pół i dodajemy do cebuli i pomidorów. Gdy warzywa się ugotują do miękkości, wszystkie składniki łączymy ze sobą, miksujemy, doprawiamy pieprzem
Taste Of My Dayszczypiorku - krewetki, czosnek - ser feta Jako ciekawostkę powiem, że dodanie odrobiny mleka lub śmietanki pod koniec smażenia da efekt spulchnienia i aksamitnego smaku, a otarta skóra z cytryny bądź pomarańczy nada wyrazisty smak. Jednak nie byłoby jajecznicy bez jajek , które są źródłem świetnie przyswajalnego białka, które hamują uczucie głodu i tym samym zaspokajają apetyt. Aminokwasy egzogenne
Taste Of My Daymiodu dojrzały banan 3/4 szklanki oleju rzepakowego 1/5 szklanki startej marchewki 2 łyżki jogurtu nturalnego 2 łyżki soku z cytryny skórka starta z połowy cytryny skórka starta z połowy pomarańczy Jajka ucieramy z miodem i pokrojonym bananem na puszystą masę. Stopniowo dolewamy olej, jogurt i sok z cytryny dalej miksując. Dodajemy wymieszane suche składniki a na koniec startą marchewkę
Mienta blogjemy. A tutaj znajdziecie kilka inspiracji na wykorzystanie upieczonej dyni na słodko i nie tylko: Sernik dyniowy z karmelem Ciasto z dynią, gruszką i figami Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Dynia zapiekana z grzybami Focaccia z pieczoną dynią i rozmarynem Sałatka z pieczonej
Kulinarne przygody GatityCytrusowe zapachy są idealne latem? Nie tylko. Ten jest odświeżający i nawet łapię się na tym, że palę go gdy sprzątam. Jakie nuty zapachowe kryje to tango? Oczywiście pomarańcze, cytryny i grapefruit. Co myślicie o tym wosku? Miałaś go czy planujesz zakup? Wosk Citrus Tango znajdziecie tutaj . W sklepie goodies.pl znajdziecie woski Yankee Candle
Magiczne Życie Martyblaszki i posypać opłukanymi i obsuszonymi na sicie malinami piec w 200C około 40 minut-do suchego patyczka wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem ciasto jest lekkie, puszyste z nutą pomarańczy i kwaskowymi malinami........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępyszna herbatka od Skworcu! W jej składzie znajdziemy prawdziwy bilet na tropiki! Składniki: · kawałki jabłka, · kawałki dzikiej róży, · ananas kandyzowany, · kawałki banana, · skórka pomarańczy, · kawałki buraczków. Herbatka ma działanie rozgrzewające powiedziałabym, ma wspaniały i głeboki smak, kolor pozwala pozytywnie myśleć. Zimno jest i mglisto. Taka herbatka to doskonały sposób na poprawę humoru ! Smacznego i polecam...szczególnie teraz
Z Kuchni Do Kuchniduże jaja, 185 g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 170 g ciemnej czekolady, Wykonanie; Do garnka wsypujemy śliwki, zalewamy 250 ml wody i gotujemy, poczym dodajemy skórkę pomarańczy i zostawiamy 3 minuty na gazie. Po tym czasie odstawiamy z gazu i dodajemy łyżeczkę sody. Studzimy.W tym czasie ucieramy w mikserze masło z cukrem i stopniowo dodajemy jajka.Ca
Anioły w kuchniCię daleko... Zalej wrzątkiem, odczekaj nawet do 7 minut , aż owoce napęcznieją i wyzwolą cały aromat rajskiej wyspy... Bo skład Hawajskiej jest wyjątkowy ! kawałki jabłka, dzikiej róży, hibiskus, skórki pomarańczy, rodzynki, ananas, papaja, kwiaty nagietka, aromat. Wymieszaj delikatnie,aby napar się wyrównał..i zagrzeb się w polarowym kocu, z ulubioną lekturą...albo zamknij oczy i leć, leć, leć
Z Kuchni Do Kuchniczosnkowy: 1 główka obranego i przeciśniętego przez praskę czosnku 125 ml. Majonez 75 ml. Śmietana 18% 1 łyżeczka curry Szczypta vegety 1 łyżeczka soku z cytryny 50 ml.soku z pomarańczy 1 mały pęczek posiekanego koperku Wszystko razem wkładamy do miski i przy pomocy blendera miksujemy do uzyskania jednolitej masy
Kulinarny karnet Christopheraorzechami ziemnymi kilka całych orzechów. Verrine owocowe. Układamy w górę warstwami: Kawałki kiwi polane syropem bazyliowym masa serowa: twarożek + łyżeczka konfitury z limonki i tymianku kawałeczki pomarańczy konfitura z żurawiny orzechy włoskie. Życzę miłej i smacznej zabawy przy komponowaniu, mniej lub bardziej, dietetycznych verrines
Kulinarny karnet Christopherapolecam na letni czas zamiast majonezowych itp. Doskonały do białych mięs ,wędlin ,serów. Doskonały dodatek do sałaty masłowej. 200g cebuli czosnkowej 200g rabarbaru 1 pomarańcza lub 100ml soku pomarańczowego 50g rodzynek 2 łyżki miodu 200ml wina białego 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka kolendry 0,5 łyżeczki świeżego imbiru 1 łyżka sosu sojowego Cebulę i pomarańczę (obraną) pokroić w kostkę
Kulinarny karnet Christopheramłode cukinie. Cukinię kroimy na cienkie plasterki i polewamy delikatnym sosem pomarańczowym lub innym ostrzejszym. Sos. 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka balsamico białego 2 łyżki soku z pomarańczy Składniki sosu utrzeć i posypać białym pieprzem młotkowanym
Kulinarny karnet Christopherawith egg. Składniki. 150-200g roszponki 2 cebule 100g boczku 2 jajka na twardo Sos: 1 ząbek czosnku 1 łyżka aceto balsamico di Modena 2 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżki oliwki sól, pieprz Wykonanie. Sałatę opłukać, osuszyć i rozłożyć na talerze. Cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki ,przelać wrzątkiem. Boczek pokroić w drobną kostkę i wysmażyć
Kulinarny karnet Christopheraśmietana 18% 4 zielone szparagi 6 oliwek zielonych kiełki rzodkiewki Sos żurawinowy: 2 łyżki żurawina suszona 2 łyżki jogurt 2 łyżki śmietana sól, pieprz 2 łyżki sok z pomarańczy 0,5 łyżeczki sok z cytryny Wykonanie: Ziemniak ugotować, przekroić wzdłuż, wydrążyć środek. Obsmażyć najlepiej we frytkownicy, ew. na patelni. Twaróg wymieszać z pokrojoną cebulą, suszonymi pomidorami, łyżką
Kulinarny karnet Christophera