pomarańcze - 5663 przepisów (strona:165/378)

Sernik tradycyjny z kandyzowaną skórką pomarańczy 227

Pyszny, a zarazem prosty w wykonaniu. Jeden z niewielu serników, które można jeść jeszcze na ciepło - mniam! Do przygotowania użyłam domowej roboty kandyzowanej skórki pomarańczy . Przepis na sernik znalazłam na stronie Moje Wypieki . Zapraszam do pieczenia! Składniki na klasyczny sernik: 1 kg twarogu z wiaderka 200 g masła 150 g cukru 4 duże jajka 50 g kaszy manny

My Culinary Art
Warstwowy mus owocowy 141

właściwe powinnam powiedzieć Warstwowy Mus Owocowy. Wielokolorowy, idealny na cieplejsze dni.  Nie tylko świetnie smakuje, ale również dodaje energii. Mniam!" Składniki 2 plasterki melona 2 owoce kiwi duża pomarańcza 4 jabłka Sposób przygotowania: Jabłka obieramy, wydrążamy i kroimy na małe kawałki - wrzucamy do rondelka i dusimy z dodatkiem 2-3 łyżek wody - odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, miksujemy na miazgę(...)kawałki i miksujemy za pomocą blendera jednolity na mus. Czynność powtarzamy z każdym z owoców. Do wysokiej szklanki przelewamy mus z melona, następnie ostrożnie nakładamy łyżką mus z kiwi, pomarańczy, a na końcu z jabłka - wstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone. Na zdrowie

Słodkie Przyjemności
Tatar z łososia wędzonego z awokado z nutą cytrusową. 125

było tatara, a tak w zasadzie to chyba nigdy, więc czemu nie. Zatem, użyłem: -łosoś wędzony -awokado -cytryna -pomarańcza -mięta cytrynowa; ew. trawa cytrynowa -prażone nerkowce -sól, pieprz -oliwa -szalotka Łyżkę oliwy z sokiem z połowy cytryny i ćwiartki pomarańczy mieszamy. Dodajemy pieprzu i soli, mięty, bądź trawy. Odstawiamy. Łososia, awokado, szalotkę drobno siekamy. Uprażone nerkowce również.  Łączymy

BaRepas
skórka pomarańczowa w cukrze... 185

Składniki: pomarańcza 6 sztuk, woda 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, żelfix 2 łyżki pomarańcze obrać, skórki włożyć do naczynia i zalać zimną wodą moczyć skórki 2 dni i każdego dnia zmieniać wodę 4 razy - pozbywamy się spryskanych chemikalii ze skórki z tak wymoczonych skórek szybko się usunie białe albedo, usuwamy ostrym nożem

W Mojej Kuchni Lubię
Sum cytrynowo-pomarańczowy pieczony, z ziemniaczkami 173

jelitowych oraz zmniejszają gorączkę. Na Bliskim Wschodzie, kwaśny napój pity w celu łagodzenia dolegliwości żołądkowych. -natka pietruszki- pęczek -cytryna -czerwony pieprz -pieprz czarny świeżo mielony -pikantna sól - vinaigrette Monini – pomarańcza i limonka -oliwa z oliwek Monini -gotowa mieszanka – rozmaryn, szałwia, tymianek, cebula, liść laurowy, lebiodka majeranek - Piekło-Niebo od Ziarenkowo - cebula suszona platki od Skworcu Rybę natrzyj pikantną solą, oliwą(...)oraz pieprzem czerwonym. Ułóż na wierzchu suma. Posyp całośc świeżo mielonym pieprzem prosto z młynka. Dodaj resztę pietruszki, posyp sumakiem. Wyciśnij na rybę kilka kropel cytryny.  Dodaj vinaigrette pomarańcza i limonka. Na koniec oliwę z oliwek.  Powstanie sos podczas duszenia, który nie odparuje,ale cały sum tym nasiąknie, dając nam dużo zdrowia! Tak przypawiona rybę, zawiń w papier

Z Kuchni Do Kuchni
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 343

Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Torcik czekoladowy z kawowym kremem Sernik pomarańczowy Tort bezowy z kawowym kremem Napoleonka na kruchym spodzie Sernik czarno-biały Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Chrust czyli faworki Pączki z pomarańczową konfiturą Pączki serowe Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie Walentynkowe magdalenki Zimowa szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki(...)piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą

Kulinarne przygody Gatity
Grzany cydr z pomarańczą! 149

Zimno? ;-) Wreszcie ZIMA! Biała zima! Rozgrzej się w domku, przepysznym grzanym cydrem z pomarańczą i przyprawami! Uwielbiam takie smaki i takie grzańce! SKŁADNIKI: - 500 ml cydru - 1 pomarańcz - 100ml totino limetkowego (lub wermut) - anyż  - laska cynamonu - 1 owoc jałowca - 3 słodziki lub cukier Wszystko podgrzewamy w rondelku. Płynu nie można zagotować! Musimy go wyłączyć tuż przed wrzeniem. Pychota

SMYKWKUCHNI
Key Lime Pie 159

limonek (tylko zielona część) - 1/4 szkl świeżo wyciśniętego soku z limonek (nie zapomnijcie najpierw otrzeć skórki) - 1/8 szkl świeżo wyciśniętego soku z cytryny - 1/8 szkl świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy Dodatkowo: 500 ml śmietany kremówki ubitej z 2 łyżkami cukru i 1 op. cukru waniliowego” „W malakserze miksujemy herbatniki z masłem i ściśle wylepiamy masą spód

mojewypiekiinietylko
PRZYPRAWA DO GRZANEGO WINA. 140

GRZANEGO WINA. /własna kompozycja;/ na 1l wina 1 laska cynamonu 2 gwiazdki anyżu 1 pomarańcza 2 ziarna kardamonu 4-6 goździków 1 laska wanilii szczypta gałki muszkatołowej szczypta (lub kawałek) imbiru 2-3 ziarenka pieprzu (najlepiej zielonego) Mieszankę wrzucić do wina, zagotować. Pomarańcze sparzyć, pokroić w ósemki, dodać do całości. Podawać na gorąco! SMACZNEGO! *** Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Grzane wino 125

przygotowania: 1. Pomarańczę dokładnie myjemy - możemy te ż ją wyszorować. Owoc dowolnie kroimy w kawałki. 2. Do garnka wlewamy dowolną ilość wina, dodajemy odrobiną gałki muszkatołowej, cynamonu, imbiru, kilka go ździków i cukier waniliow y oraz kawałki pomarańc zy. 3. Ca łość podgrzewamy ,ale nie doprowadzamy do wrzenia. Ciepłe wino przecedzamy i przelewamy do szklaneczek. 4. Pomarańcze nasączone winem

Kuchnia domowa Ani
Przepisy na surówki 420

twarożkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą i rodzynkami Surówka z kiszonej kapusty z pomarańczą  Surówka z kiszonych ogórków Surówka z marchewki na ostro Surówka z marchewki na słodko Surówka z marchewki i pomarańczy Surówka z marchewki z porem i jabłkiem Surówka z marchwi z żurawiną Surówka z młodej kapusty i marchewki  Surówka

Kuchnia domowa Ani
Kompot z suszonych owoców. Kompot wigilijny. 130

Składniki: 4-5 garści plasterków suszonych jabłek, 2 garście plasterków suszonych gruszek, 1 garść suszonych śliwek, 1 garść suszonych moreli, 1/2 pomarańczy, kilka goździków, 1 laska cynamonu. Przygotowanie: Suszone owoce przepłukałam zimną wodą. Następnie zalałam je wodą i odstawiłam na całą noc. Na następny dzień dolałam wody, bo owoce troszkę jej wchłonęły:) Około 2 litrów wody dodałam(...)Dodałam goździki i korę cynamonu. Gotowałam ok. 30 minut na wolnym ogniu od momentu zagotowania. Można dodać trochę cukru, jeśli lubicie trochę słodszy smak. Przelałam kompot do naczynia. Sparzonego pomarańcza pokroiłam w plasterki i udekorowałam nim kompot

Aga w kuchni
Zupa dyniowa (+ suszenie pestek dyni) 201

wydrążeniu (czyli cała dynia o wadze ok. 1,4 kg) 6 cm świeżego imbiru 1 ząbek czosnku 1 papryczka chilli  750 ml bulionu 2 łyżeczki cukru 1 pomarańcza pół cytryny pół łyżeczki słodkiej papryki sól pestki dyni 4 łyżki śmietany 18% Przygotowanie: Dynię obieramy i wydrążamy, a wyciągnięte ze środka pestki przekładamy do miseczki. Kroimy w kostkę . Imbir obieramy(...)rozpadać . Zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy za pomocą blendera, aż powstanie nam konsystencja kremu i żadne kawałki nie będą pływać w środku. Zupę doprawiamy sokiem wyciśniętym z całej pomarańczy i połowy cytryny. Dosypujemy cukru, papryki i soli. Gotujemy chwilę i gotowe!  Gdy pestki są już wysuszone, część obieramy , by wsypać do zupy, a resztę możemy przełożyć

Zakręcony Widelec
Jak udekorować świąteczny wieniec? 175

wieniec z suszonymi owocami i przyprawami Składniki: wieniec suszone plastry jabłek, pomarańczy i mandarynek z obacz  tutaj ziele angielskie liście laurowe suszone papryczki chilli przyprawę z kardamonem, pomarańczą i miętą klej kropelka szpilki Przygotowanie: Suszone owoce szpilkami wbijamy w wieniec Pomiędzy owocami przyklejamy liście laurowe Na suszonych owocach przyklejamy kuleczki ziela angielskiego Na plastrach jabłek posmarowanych wcześniej klejem

Moja smaczna kuchnia
Koktajl owocowy - mango i banan 170

Wyjątkowo smaczne połączenie owoców. Na upalne dni idealne. Zero cukru, tylko owoce. Takie miksy lubię najbardziej :) Polecam! składniki 1 dojrzałe mango 1 banan sok z 1 pomarańczy sok z 1/2 cytryny 300 g jogurtu naturalnego szczypta mielonego kardamonu przygotowanie Mango i banan pokrojone w kawałki wrzucić do wysokiego naczynia, dodać sok pomarańczowy i cytrynowy, kardamon i zmiksować blenderem

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania