polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:34/582)

Sernik Szachownica 74

serowej. W taki sam sposób ułożyć na wierzchu drugą warstwę z pasów ciasta i sera, tak aby na przekroju powstała szachownica. Piec około 60 minut. Upieczone ciasto wystudzić, oblać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: 60 g masła lub margaryny mlecznej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka wody           Wszystkie składniki włożyć do naczynia. Ogrzewać

Praktyczna pl
CIASTO MAXI KING 86351

zawieźliśmy to ciasto w prezencie, ale również my dorośli nie mogliśmy się od niego oderwać. Jedna mała uwaga: ciasto po wyjęciu z lodówki jest twarde, głównie spód i polewa czekoladowa, więc żeby łatwiej się je kroiło, najlepiej jeśli postoi z 20-30 minut w temperaturze pokojowej. Ale nie wiem czy wytrzymacie, aby tyle czekać?:) My zabraliśmy się za degustację(...)mleczną kajmak. Na to wyłóż drugą cześć masy mlecznej. Musisz robić to w miarę sprawnie, bo masa mleczna szybko zastyga. Wyrównaj wierzch i schowaj ponownie formę do lodówki. POLEWA CZEKOLADOWA: Najpierw należy "obrać" orzechy laskowe ze skórki. W tym celu wrzuć je na bardzo dobrze rozgrzaną, suchą patelnię i podpraż je przez kilka minut, mieszając dość często, aby się

Słodko-Słony Świat Ilony
Murzynek wykwintny 169

cukru z wanilią szklanka śmietany 12% 180 g masła 40 g kakao (ok. 4 łyżek) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 300 g maki 50 g płatków migdałowych polewa czekoladowa ( zobacz przepis ) Sposób przygotowania: Do wysokiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i cukier waniliowy i miksujemy na najwyższych obrotach. Gdy cukier się rozpuści dodajemy płynne ostudzone masło i śmietanę(...)płynnych składników i łączymy ze sobą. Gotową masę przelewamy do szerokiej brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C. Ciepłe ciasto polewamy czekoladową polewą - z tego przepisu . Studzimy na kratce. Podajemy z mlekiem. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Piernik z suszonymi śliwkami 139

piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki sody łyżeczka miodu 500 ml mleka 125 ml oleju rzepakowego 2 łyżki powideł śliwkowych, u mnie domowe powidła śliwkowe z czekoladą polewa czekoladowa i bakalie do dekoracji UWAGI DO PRZEPISU: Piernik pieczony w keksówce o wyższych wymiarach: 30 x 11 cm. Składniki mam w temp. pokojowej. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam razem mokre składniki(...)Wylewam ciasto. Piernik bez jajek piekę w temp. 180 st. C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu przez ok. 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Gotowe ciasto studzę, dekoruję polewą czekoladową i posiekanymi bakaliami, np. orzechami, rodzynkami, suszoną żurawiną. Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Przepyszne ciasto z burakiem i czekoladą - wegańskie :) 202

pomysł, aby wykorzystać je do zrobienia ciasta, które planowałam już jakiś czas temu. Ponad to użyłam także produktów od marki The Raw Chocolate , dzięki którym powstała pyszna polewa czekoladowa. Ciasto wyszło nieziemsko pyszne! Początkowo, po wyciągnięciu z piekarnika pachniało intensywnie słodkim burakiem, później aromat nieco opadł, a w smaku warzywa kompletnie nie czuć. Jest lekko wilgotne, ale zarazem puszyste(...)przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 30 minut, w termoobiegu.  Gotowe ciasto pozostaw do ostygnięcia.  Następnie przygotuj polewę czekoladową. Do rondelka przełóż masło kakaowe i rozpuść je do płynnej konsystencji. Kolejno dodaj kakao i cukier kokosowy. Mieszaj chwilę pozostawiając na małym ogniu. Następnie ściągnij z gazu i mieszaj

Zdrowie na języku :P
Torcik Wuzetka 223

szybko połączyć. Kwaśną śmietanę przełożyć do ubitej śmietanki 30% i połączyć. Parę łyżek odłożyć do dekoracji. (Masę najlepiej nakładać od razu po przygotowaniu - gdyż może zacząć szybko tężeć) Polewa czekoladowa: Masło, cukier, wodę, kakao rozpuścić w rondelku i gotować na małym ogniu około 5 min. Rondelek zdjąć z palnika. Do ciepłej masy dodać krem Nutella.  Przełożenie(...)Pierwszą cześć biszkoptu nasączyć około połową naparu i rozsmarować kwaśny dżem. Wyłożyć masę śmietanową i przykryć drugą częścią Biszkoptu. Biszkopt nasączyć i polać (lekko ciepłą - płynną, ale nie gorącą) polewą czekoladową. Ozdobić wedle uznania. Całość schłodzić. Smacznego

My sweet a life
Torcik Wuzetka 231

szybko połączyć. Kwaśną śmietanę przełożyć do ubitej śmietanki 30% i połączyć. Parę łyżek odłożyć do dekoracji. (Masę najlepiej nakładać od razu po przygotowaniu - gdyż może zacząć szybko tężeć) Polewa czekoladowa: Masło, cukier, wodę, kakao rozpuścić w rondelku i gotować na małym ogniu około 5 min. Rondelek zdjąć z palnika. Do ciepłej masy dodać krem Nutella.  Przełożenie(...)Pierwszą cześć biszkoptu nasączyć około połową naparu i rozsmarować kwaśny dżem. Wyłożyć masę śmietanową i przykryć drugą częścią Biszkoptu. Biszkopt nasączyć i polać (lekko ciepłą - płynną, ale nie gorącą) polewą czekoladową. Ozdobić wedle uznania. Całość schłodzić. Smacznego

My sweet a life
Sernik czekoladowy 129

mąki tortowej. Jeśli macie podobnie to zapiszcie ten przepis bo wart jest grzechu :) Upiekłam go na 10 rocznicę naszego ślubu. Publikuję dopiero teraz. Jest czekoladowy spód, czekoladowy ser, czekoladowa polewa i dwa miliony kalorii ;) Ciasto: na tortownicę o średnicy 25 cm spód można też zrobić z ciasteczek Digestive i masła 300 g mąki 80 g cukru 100 g miękkiego(...)być i tak najczęściej się z sernikami dzieje. Jeśli chcemy sernik płaski jak stół, należy go upiec w kąpieli wodnej (tak jak TEN ). Po schłodzeniu dekorujemy czekoladową polewąPolewa czekoladowa: 200 g czekolady (np. 100 g czekolady gorzkiej i 100 g czekolady mlecznej) 200 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 1-2 łyżeczki ekstraktu miętowego Przygotowanie: Czekoladę łamiemy

bistro mama
Ciasto czekoladowe nadziewane wiśniami 147

więcej, tym lepiej) i zostawiać w nich nadzienie. Za pomocą łyżki delikatnie wyrównać powierzchnię ciasta. Piec w 180°C ok. 35 min (z termoobiegiem). Wystudzić i oblać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: 80 g masła 1,5-2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka cukru 3 łyżki mleka W rondelku rozpuścić masło, dodać cukier. Mieszać i podgrzewać, aż się rozpuści. Zdjąć

Moje domowe kucharzenie
Waniliowa babka z polewą czekoladową 198

270g mąki pszennej -   20 g mąki ziemniaczanej - budyń waniliowy (40g) - 4 duże jajka - laska wanilii (może być olejek waniliowy) - 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: - 100ml śmietanki 30% -   50g gorzkiej czekolady Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia albo smarujemy masłem i posypujemy mąką. Masło ucieramy(...)ciasto do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut (do suchego patyczka). Śmietankę podgrzewamy, dodajemy czekoladę, mieszamy i odstawiamy. Po upieczeniu wyciągamy ciasto z piekarnika i polewamy polewą czekoladową, ja polewam gdy ciasto jest jeszcze ciepłe. Smacznego

Wypieki Rene
Babka marmurkowa 126

cukru pudru 200 ml oliwy z oliwek 2 jajka 300 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 20 g kakao bez cukru ponadto: polewa czekoladowa 100 g płatków kokosowych 1/2 łyżeczki margaryny 2-3 łyżki bułki tartej Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy, stopniowo dodajemy oliwę z oliwek. Białka ubijamy z cukrem pudrem. Ubite(...)porcja ciasta z kakao. Pieczemy przez 40-50 minut w 160 st., do momentu, aż drewniany patyczek będzie suchy. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Wyciągamy z formy, polewamy polewą czekoladową. Podajemy posypane płatkami kokosowymi

Moja smaczna kuchnia
Piernik herbaciany w lśniącej polewie. 260

budyniu waniliowego  3 łyżki cukru  3 łyżki mąki pszennej 1 kostka miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru  Słoik powideł śliwkowych , lub innego ulubionego dżemu Lśniąca polewa czekoladowa: 125 g masła 5 łyżki cukru 3 łyżki kakao  3 łyżki śmietany 12% lub mleka  1 łyżka żelatyny 4 łyżki gorącej wody Wykonanie : Ciasto piernikowe: Jajka ubijamy(...)mleko wlać  mleko z budyniem . Gotować ciągle mieszając , aż masa zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Masło rozetrzeć z cukrem pudrem, a następnie ciągle miksując dodawać łyżkami wystudzony budyń Polewa czekoladowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie .  Masło , cukier, kakao i śmietanę włożyć do małego garnka i podgrzewać  ciągle mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą . Zdjąć garnek

Malinowa Kawiarenka
Sernik gotowany z polewą czekoladową 130

szklanka zwykłego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 2 opakowania budyniu o smaku śmietankowym bez cukru (1 opakowanie = 38 g) 3/4 szklanki mleka 4 jajka polewa czekoladowa 2 tabliczki gorzkiej czekolady, np. 64% (200 g) 1/2 szklanki śmietany 30% ewentualnie kilka łyżek mleka W dużych garnku, na małym ogniu rozpuścić masło. Następnie wsypać cukier (zwykły i wanilinowy) . Masę(...)masy z twarogiem Krem  sernikowy przed dodaniem jajek i wygląd gotowej masy (będzie gęsta!)  Składanie sernika: herbatniki, 1/2 kremu sernikowego, herbatniki, 1/2 kremu sernikowego, herbatniki i polewa czekoladowa Pomysł STĄD

Ugotować
Katarzynka 164

śmietankowy Delecta 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 4 łyżeczki cukru waniliowego 300 g miękkiego masła 3 łyżki kawy cappuccino 2 łyżki wódki + około 25 pierniczków katarzynek Polewa czekoladowa: 150 g czekolady deserowej kilka łyżek śmietany 30% kamyczki czekoladowe Delecta Decorada Białka oddzielić od żółtek i zmiksować na sztywną pianę. Pod koniec miksowania stopniowo dodawać cukier i miksować(...)składniki całkowicie się połączą, odstawić. Wykonanie - Pierwszy blat biszkoptowy ułożyć w formie. Wyłożyć połowę kremu i poukładać pierniczki. Przykryć drugą warstwą kremu i drugim biszkoptem, lekko docisnąć. Wierzch udekorować polewą czekoladową, posypać czekoladową posypką. Schłodzić w lodówce. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji

Domowa cukiernia Ewy
Pierniko-brownie z batatów 120

wiatrakiem Czas - ok. 45 minut (do suchego patyczka)   Po tym czasie ciasto wystawiamy i odstawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia. W tym czasie możemy przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 50g gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżeczki ksylitolu Dodatki: kolorowe posypki, skórka pomarańczowa lub inne ulubione dodatki W małym rondelku umieszczamy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, olej

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania