końcu pomagam sobie widelcem. Chodzi o to, aby wyszły równe warstwy, a nie fale i inne wzory. Upiec ( u mnie siedziało 75 minut w temp.180 stopni), wystudzone oblać polewą czekoladową
Praktyczna plpokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką, zakryć wyciętymi kółeczkami, zalać pozostałą galaretką. Na to położyć krem, na kremie rozprowadzić dżem, przykryć drugą warstwą ciasta piernikowego. Posmarować cienko kremem, oblać polewą czekoladową
Praktyczna pldrugiej dodać mak, do trzeciej kakao. Łyżką układać na przemian kupki kolorowego ciasta. Upiec w temperaturze 180 stopni, ok. 50 minut. Gorące posypać cukrem pudrem lub ostudzić i oblać polewą czekoladową
Praktyczna plkońcu dodać pianę z białek i bakalie. Delikatnie wymieszać.Piec w blaszce (35x24) wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 180 stopni ok.40 minut. Upieczone ciasto wystudzić i oblać polewą czekoladową lub posmarować powidłem i obłożyć waflem. Jeżeli użyjemy andruta należy pozostawić ciasto na jakiś czas uciśnięte deseczką
Praktyczna plgotującego wlać mleko z mąką. Gotować, cały czas mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Utrzeć masło, dodawać połyżce wystudzony budyń. Gotowym kremem nadziewać ptysie. Posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową
Praktyczna plbudyń. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia i od razu dodawać porcjami masło. Mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Ciepły krem wylać na przestudzone ciasto miodowe, przykryć ciastem biszkoptowym. Oblać polewą czekoladową. Pozostawić na kilka godzin (najlepiej do następnego dnia) w lodówce
Praktyczna plsery bia ł e ka ż dy po oko ł o 150g. Cukier waniliowy 50g. 1 ł yzka ś mietany lub jogurtu Pó ł kostki czekolady lub polewa czekoladowa. Wszystkie sk ł adniki na ciasto nale ś nikowe wyrobi ć i usma ż y ć . Banany pokroi
NaKońcuJęzykamiksujemy na wysokich obrotach wraz z ostudzonym budyniem... W babeczkach nożykiem wycinamy trójkąty tak by można było przełożyć masę...Następnie dekorujemy według uznania ja polałam babeczki różowym lukrem oraz czekoladowa polewą... var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
NaKońcuJęzykaczęści i d każdej dodać galaretkę. Na jasny blat biszkoptowy posmarować różową masę, przykryć biszkoptem makowym, masą zielona i resztą jasnego ciasta. Wierz dodatkowo można udekorować jak chcemy , np, polewą czekoladową. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewymasy Do masy wlać olejek waniliowy.( Ja do swojej dodałam łyżkę syropu miętowego, dla uzyskania koloru). Gotowa masa Tak przygotowaną masę wylewamy na jabłka.Na wierzch ciasta polewa czekoladowa . Dowolna. Gotowe SMACZNEGO Zarabiaj w prosty sposób
W kuchennym oknie Ewyminut. Po upieczeniu piekarnik wyłączamy i zostawiamy ciastka na 10 minut. Po ostudzeniu przekrajamy je na pół i przekładamy bitą śmietaną. Wierzch możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego
Salonik smakówbiałek. Po przygotowaniu należy je kroić tak, by jeden herbatnik na wierzchu i jeden na spodzie ciasta stanowiły kanapkę. Jeśli chcemy przygotować bogatsze w smaki ciasto, wierzch można udekorować polewą czekoladową
Smakołyki Berenikipieczenia i nakładamy na to powstałą masę. Pieczemy w temp 150 stopni około 70 minut. Wystudzone ciasto wykładamy na talerz, smarujemy polewą i nakładamy kolejną warstwę ciasta. Wierzch smarujemy pozostałą polewą. Wierzch możemy ozdobić np. marchewką czy polewą czekoladową
Kolizje Smakówzwiększyć do 2 łyżek) 1 łyżeczka cynamonu Na kruszonkę: 140g mąki pszennej 100g masła 100g brązowego cukru 50g płatków migdałowych Dodatkowo *lody waniliowe * rodzynki, płatki migdałów, polewa czekoladowa, listki mięty do dekoracji (składniki dekoracji dobierać według uznania i preferencji smakowych :)) W misce umieszczamy pokrojone w kosteczkę masło (najlepiej by było w temperaturze pokojowej), mąkę, cukier
Kolizje Smaków