polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:324/582)

Słodkie środy - kakaowe kuleczki z płatków 126

uprażyć na suchej patelni. Płatki zostawiamy do ostudzenia. W garnku rozpuścić margarynę i dodać do niej śmietanę, cukier, kakaa, cały czas trzymając na ogniu i mieszając. Do tak przygotowanej polewy czekoladowej przesypujemy płatki i mieszamy. Jeśli masa jest bardzo gęsta dodać pół szklanki mleka lub wody. Całość odstawiamy, aż płatki nasiąkną i masa zgęstnieje. Następnie formujemy z masy kulki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Donaty - amerykańskie pączki z dziurką 188

stron na rumiano, po czym wyciągamy na tackę wyłożoną papierowym ręcznikiem, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. 5. Jeszcze ciepłe pączki lukrujemy i posypujemy posypką. Można je także oblać polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą. Smacznego!!! Źródło: Kuchnia u Krysi

Kuchnia domowa Ani
Muffinki z dodatkiem wina. 129

łyżki czekoladowej polewy 1 łyżeczka cynamonu

Przepisy i porady kulinarne
Keks - pyszne ciasto z owocami. 159

ciasto wylać do foremki wyścielonej papierem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 C przez około 1 godzinę. Po przestudzeniu można posypać ciasto cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową i ozdobić owocami

Przepisy i porady kulinarne
Pączki nadziewane marmoladą różaną na Tłusty Czwartek i nie tylko. 156

rozgrzanym tłuszczu o temperaturze 140 C. Przestudzone nadziewamy marmoladą za pomocą foliowej tubki i specjalnej końcówki do nadziewania pączków. Na końcu posypujemy cukrem pudrem, lukrujemy pomadą lub oblewamy polewą czekoladową. Można też posypać je kandyzowaną skórką pomarańczową. Jest to sprawdzony przepis. Polecam go, pączki te są pyszne !! :-) Nie ma to jak domowe pączki, smażone na świeżym tłuszczu, są zdrowe

Przepisy i porady kulinarne
Pampuchy. Zamiennik dla pączków 188

potrzebę zjedzenia pączków, ograniczmy się do dwóch sztuk :-)   To nie jest takie trudne !                Moja propozycja na czwartek to pampuchy z polewą czekoladową na musie owocowym. Taki zdrowy zamiennik. Pampuchy z otrębami pszennymi około 10 sztuk Składniki: 300g mieszanki mąki pszennej z otrębami pszennymi; 150 ml mleka 2%; 25g drożdży

Życie na widelcu
BŁYSKAWICZNE OPONKI SEROWE 3596

kilka minut z każdej strony. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać posypane mielonym ksylitolem lub polukrowane (mielonym cukrem trzcinowym z kremówką i kilkoma kroplami aromatu migdałowego). Ja dodatkowo przyozdobiłam polewą czekoladową. Do wersji lukrowanej dałam więc mniej ksylitolu, by nie były zbyt słodkie. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Donaty (donuts) 249

zakończenie Karnawału proponuję Wam jeszcze amerykańskie ciacha , czyli donuty. Możemy je podawać polukrowane lub oblane polewą czekoladową. Fajnie wyglądają przyozdobione kolorową posypką cukrową. Przepis pochodzi z książki "Nueva York. Recetas de culto" Marca Grossmana. Donaty (donuts) Czas przygotowania: 3 godziny Proporcje na 16 sztuk Składniki: 415 g mąki pszennej (dodałam odrobinę więcej) 5 g świeżych drożdży 180 ml letniego

Kulinarne przygody Gatity
SERNIK WANILIOWY NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 617

masła - 5 dużych jajek - 1 szklanka ksylitolu (lub cukru) - 1 proszek budyniowy waniliowy (lub śmietankowy) - 16g ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukru waniliowego) - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego + dodatkowo polewa czekoladowa do polania schłodzonego ciasta W misie miksera utrzeć miękkie masło z ksylitolem (lub cukrem) i ksylitolem z wanilią, dodać partiami twaróg i po jednym jajku, cały czas ucierając. Dodać

Smaczne Zdrowe
Biszkopty z pianką twarożkową 194

nakładać na jeden biszkopt i przykrywać drugim. Odstawić w chłodne miejsce, żeby masa dobrze się zestaliła. Udekorować dowolnie lub oblać polewą czekoladową. Do dekoracji użyłam lukru z dodatkiem kakao i lukru z barwnikiem oraz srebrnych draży. Ciasteczka powinny postać przez przynajmniej kilka godzin, a najlepiej do następnego dnia... ...staną

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pijak 203

minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy masę.  3 paczki herbatników moczymy w wódce lub spirytusie. Układamy je na kremie i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego

Salonik smaków
Przekładaniec z masą jabłkowo-budyniową 523

przepis siostry Anastazji. Nieco zmieniony przeze mnie ;) 1. miała być galaretka w środku, o której zapomniałam... 2. zamiast polewy czekoladowej i wiórek kokosowych wierzch wykończyłam cienką warstwą masy budyniowej i posypałam na nią startą czekoladę... taki psikus :) :) ale wyszło smaczne, szczególnie przez ten korzenny placek :) Składniki: -250 g margaryny -4 jajka -1/4 szklanki płynnego miodu -1/4 szklanki esencji

KasiekGotuje
Kruche babeczki 150

piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piekę około 15 minut, aż się zezłocą. Podaję je z dżemami, kremami, bitą śmietaną. Hitem są u mnie babeczki z plastrami banana i czekoladową polewą**. Na zdjęciu babeczki z waniliową ricottą (ricotta+ ekstrakt z wanilii +cukier wg uznania), brzoskwiniami Paraguayo i malinami, posypane odrobiną cukru pomarańczowego. Bardzo często piekę babeczki gdy mam "zbyt

Zapiski Młodej Żony
Krucho -drożdżowe pierożki z marmoladą 203

lyżeczce marmolady i składaj na pół. Lekko dociśnij brzegi widelcem. Piec w temperaturze 190ºC przez 15 – 20 minut, aż pierożki będą rumiane. Posypać cukrem pudrem i dodatkowo można zrobić polewę czekoladową . Zrobić „maziaje” po wierzchu ! Dzień babci udany ! A pierożki ...kruche i aromatyczne ... Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania