polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:235/582)

Mięciutkie ciasto czekoladowe z bananami. 191

najlepiej włączyć gdy mamy już przygotowaną formę , jabłka i zaczynamy ubijać jajka z cukrem. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Możemy je posypać lekko cukrem pudrem lub pokropić polewą czekoladową . Ciasto to jest smaczne, mięciutkie, wilgotne, puszyste i zawsze się udaje. Przechowujemy je w ciemnym chłodnym miejscu przykryte lnianą ściereczką lub folią spożywczą

Przepisy i porady kulinarne
Miodownik tradycyjny 63

kasza wystygnie należy utrzeć margarynę i dodawać po jednej łyżce kaszę aż do wyczerpania doprawić do smaku sokiem z cytryny i dodać odrobinę wódki. Taką masą przekładamy ciasto. Polewamy polewą czekoladową

Gotowanie jest łatwe
Pierniczki ziemniaczane 44

pierniczki *** *** Wycięte pierniki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160’C z termoobiegiem i pieczemy przez około 12 minut *** *** Pierniczki możemy polukrować, polać polewą czekoladową lub jeść bez niczego *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Ciasta i wypieki świąteczne! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze likiery i nalewki świąteczne Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych sałatek

Blog z Apetytem
Szybki piernik bez miksera 59

krótko tylko do połączenia Przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 40-45 min (do suchego patyczka) Po ostudzeniu polej polewą czekoladową jak w tym przepisie lub roztopioną czekoladą

Słodki Blog
Pierniczki z ciasta dojrzewającego 79

tego ciasta przed pieczeniem piernika i wykrawam z niego pierniczki. Ciasto na pierniczki można też zrobić wcześniej i pozwolić mu dojrzewać przez minimum dwa tygodnie. Tym razem udekorowałam je czekoladową polewą, ale możesz również użyć innej polewy lub lukru. Pierniczki zaraz po upieczeniu są twarde - powiem Ci, że ja uwielbiam właśnie takie - dlatego trzymam je w pudełku same, natomiast, jeśli

Kulinarne przygody Gatity
Przepis na pierniczki 61

minut. Następnie wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na 5 minut. Potem przenieś na metalową podstawkę, aby dokończyć studzenie. Udekoruj: Gdy pierniczki wystygną, udekoruj je lukrem, polewą czekoladową, cukrem pudrem lub posypkami. Pierniczki przepisy Każdy z Was zna z pewnością niesamowity zapach jaki roznosi się po domu podczas pieczenia pierniczków. Przepisy na udane pierniki są w rodzinach od pokoleń

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto Świąteczny Przysmak – wyjątkowy deser na wyjątkowy czas 61

prezentujące się na stole, ale również bardzo pyszne, bogate w smaki i aromaty kojarzące się ze Świętami Bożego Narodzenia. Składa się z dwóch biszkoptów: kakaowego i makowego, kremu piernikowego, czekoladowej polewy i pierniczków dla dekoracji. Całość tworzy wyjątkowo udaną kompozycję i ciężko się powstrzymać przed wzięciem kolejnego kawałka. Ciasto wbrew pozorom nie jest tak skomplikowane jakby mogło się wydawać. Wystarczy

e-PrzepisyKulinarne
Tiramisu cynamonowo – piernikowe 49

tylko na ten stół) to zapiszcie sobie tę propozycję. Co nam trzeba? 400g mascarpone 400 ml śmietany 36% łyżka cukru pudru 300g biszkoptów 200g pierniczków miękkich w polewie czekoladowej płaska łyżka cynamonu mielonego 300ml mocnej, zimnej kawy Robimy! Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem Następnie dajemy mascarpone i mieszamy całość do ładnego połączenia składników. Dosypujemy cynamon i wkruszamy połowę

Latosiowydom
Top 20 przepisów na ciasta i wypieki świąteczne! 150

łakocie, jak i wyszukane receptury na efektowne ciasta warstwowe, które pięknie przyozdobią Wasz stół. Każdy znajdzie coś dla siebie, Zapraszam ;))       Miękkie i pulchne pierniczki w świecącej polewie czekoladowej Przepis tutaj (KLIK) Wśród świątecznych wypieków zdecydowanie nie może zabraknąć pierniczków. Te są mięciutkie i pulchniutkie od razu po upieczeniu, z pewnością zakochacie się w nich

Blog z Apetytem
Piernikowe świeczki 39

Pomysl na dobrą zabawę z dzieciaczkami i jadalną świąteczną ozdobę. Potrzebujecie: gotowe pierniki z dziurką rurki waflowe z polewą czekoladową (kupilam w Lidlu – rurki Radissimo) migdaly (najlepiej blanszowane) lukier w tubce W dziurkę w pierniku wciskamy rurki, tak żeby stały stabilnie. Na górę wyciskamy lukier, tak żeby wyglądał nak stopiona świeczka, przyklejamy migdał. Wstawiamy do lodówki, żeby lukier zastygł

CookYourself
Babka makowa 59

olejem  i oprószyć kaszą manną lub bułką tartą. Przełożyć ciasto makowe i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy jedną godzinę.  Po wystudzeniu babkę polewamy czekoladą. Polewa czekoladowa 100 g czekolady mlecznej 4-5 łyżek mleka 1 łyżka masła Mleko podgrzać dodać masło i czekoladę połamaną na kawałki, chwilę podgrzewać ciągle mieszając aż składniki się dokładnie

Andzia Pichci
Korzenny piernik z powidłami i masą grysikową 57

kilkoma łyżkami powideł i wykładamy drugą część grysiku. Przykładamy wierzchem pierniczkowym. Ciasto wkładamy do lodówki, by masa stężała odpowiednio. Oczywiście wierzch można oprószyć cukrem pudrem,  polać lukrem lub polewą czekoladową. Ja zostawiłam bez wykończenia,  zaczęłam kroić, a po kilku cięciach - to już nie miało sensu

Kronika Piekarnika
Tiramisu cynamonowo – piernikowe 98

tylko na ten stół) to zapiszcie sobie tę propozycję. Co nam trzeba? 400g mascarpone 400 ml śmietany 36% łyżka cukru pudru 300g biszkoptów 200g pierniczków miękkich w polewie czekoladowej płaska łyżka cynamonu mielonego 300ml mocnej, zimnej kawy Robimy! Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem Następnie dajemy mascarpone i mieszamy całość do ładnego połączenia składników. Dosypujemy cynamon i wkruszamy połowę

Latosiowydom
Biszkop owsiany 84

wszystkich. Szczególnie bliska stanie się jednak zapewne dla osób z cukrzycą, insulinoopornością czy nawet celiakią. O zaletach mąki owsianej wspominałam ostatnio przy okazji przepisu na babkę migdałową w polewie czekoladowej . Biszkopt ten może być bazą do tortów, rolad czy ciast z owocami. Zrobiony jest na bazie mąki owsianej (można też użyć po prostu zmielonych płatków owsianych), a dla wzmocnienia struktury

Z notatnika dietetyka
Ciasto Piegusek z makiem na oleju – prosty i szybki przepis 76

ciasto z dodatkiem maku wychodzi puszyste, aromatyczne i bardzo smaczne. Jeśli nie lubicie ciast z kremem, to z pewnością coś dla was. Po upieczeniu i wystudzeniu, ciasto można polać polewą czekoladową albo lukrem. Można je też przekroić na pół i przełożyć konfiturami. Jak przygotować ciasto Piegusek z makiem? Wystarczy chwilę podgotować mak z mlekiem, cukrem i olejem. Następnie kiedy wystygnie

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania