polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:232/582)

Biszkopt Przekładany Dwukrotnie 679

okrągłych biszkoptów (ja mam domowe, z pozostałości biszkopta ; ) ) mały słoik dżemu lub powideł z czarnej porzeczki nasączenie : sok z połowy cytryny + 3 łyżeczki cukru + 150 ml gorącej wody polewa czekoladowa – przepis na idealną znajdziecie tutaj p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; line-height: 150%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2; background: transparent } p.western { font-size: 11pt } p.cjk(...)font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: ; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } ½ kremu + biszkopt + polewa Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 150%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2; background: transparent } p.western { font-family: "Calibri", serif; font-size

Domowe ciasta
Ciasto czekoladowe z kremem krakersowym i solonym karmelem 297

przekonałam się , że takie nietypowe połączenie sprawdzają się znakomicie i robią furorę wśród tych , którzy wielbicielami nietypowych smaków wcale nie są. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe – mokre , wilgotne , słodkie i niesamowicie mięciutkie przełożone budyniowym kremem krakersowym i oblane słonym karmelem . Już po pierwszym kęsie mamy ochotę na więcej! A potem więcej! I więcej! I więcej(...)gotujemy ok. 4-5 minut. Dodajemy śmietanę i sól , g otujemy minutę. Dodajemy olejek do ciast waniliowy i gotujemy jeszcze 2 minuty , d okładnie mieszamy. CAŁOŚĆ : Słonym karmelem obficie polewamy czekoladowe ciasto i posypujemy pokruszonymi krakersami. Smacznego! Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest najzdrowszy wśród olei roślinnych. Jego spożywanie doskonale wpływa na układ krążenia zmniejszając

Ostra na Słodko
Babka piaskowa cytrynowo-czekoladowa. 141

Babka piaskowa cytrynowo-czekoladowa. Składniki : Porcja 1 - foremka 35x12                   Porcja 1,5 -  foremka 40x14  33 dkg margaryny(...)temperaturze 180 C . Gdy nasza babka już przestygnie wykrawamy ją z foremki i zdejmujemy papaier ( doskonale nam odchodzi od ciasta nie musimy go niczym smarować! ). Dekorujemy cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Jest to bardzo dobry przepis nasza babka jest miękka,puszysta i krucha!! Wiele razy już ją piekłem i zawsze się udaje. Można też upiec ją w foremce karbowanej

Przepisy i porady kulinarne
37. Trochę ciepłych promieni na mroźny dzień, czyli serniczki w wersji mini z dodatkiem szafranu! 191

Masa serowa:  2 opakowania serka śmietankowego Almette (300g) 1 jajko 1 białko + szczypta soli ok. 10 łyżek cukru trzcinowego *lub zwykłego 1 opakowanie szafranu (0,12g) Polewa czekoladowa:  3-4 paski tabliczki gorzkiej czekolady 1 lub 1,5 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka oleju  szczypta płatków chili lub chili w proszku jedna łyżka dowolnego likieru(...)może nam maksymalnie opaść. Gdy nasze wypieki wystygną, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy olej, ocet balsamiczny, likier owocowy oraz płatki chili lub chili w proszku. Wszystko dokładnie mieszamy. Polewą delikatnie oblewamy powierzchnię serniczków - wedle upodobań. Serniczki można posypać okruszkami ze skruszonej cześci ciasta, owocami, świeżą miętą lub melisą - po prostu skomponować je z tym co lubimy najbardziej. Bardzo polecam

Symfonia Smaków
Mazurek Wielkanocny 187

się moja dekoracja? Mazurek wielkanocny – składniki: 300g mąki 150g masła 80g cukru pudru 1 jajko dżem np. porzeczkowy 400g masy kajmakowej (1 puszka) składniki do dekoracji np. polewa czekoladowa, migdały Mazurek wielkanocny – przepis: 300 g mąki mieszamy z 80g cukru pudru, 150g masła i 1 jajkiem wyrabiając jednolite ciasto. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Biszkopt z kremem brzoskwiniowym i kokosową bezą 97

cukru waniliowego) 3 łyżki cukru (nie dodajemy, jeśli dajemy domowy cukier waniliowy) 1/2 szklanki mleka 3 żółtka 2 opakowania budyniu waniliowego 300 g miękkiego masła   Co potrzeba na polewę czekoladową:   1/4 tabliczki deserowej czekolady (25 g)   Wykonanie: Robimy biszkopt : białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy, aż cukier się rozetrze, dodajemy po 2 żółtka, ubijamy chwilę, dodajemy(...)wkładamy z powrotem biszkopt, nasączamy bardzo mocno ciepłą wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Wykładamy na niego krem brzoskwiniowy, na krem dajemy bezę, delikatnie dociskamy go dłonią. Robimy polewę: c zekoladę roztapiamy w miseczce albo za pomocą kąpieli wodnej albo w mikrofalówce. Roztopioną przekładamy do małego woreczka, odcinamy koniuszek i wyciskamy czekoladę, robiąc delikatne wzorki.  Gotowe ciasto przechowujemy

Bułka z Chlebem
Biszkoptownik kolorowy 173

galaretka agrestowa Masa jabłkowa bordowa: 3 jabłka pokrojone w plasterki 4 łyżki wody 1 paczka galaretki truskawkowej lub wiśniowej lub jak u mnie z czarnej porzeczki Polewa czekoladowa 2 czubate łyżeczki ciemnego kakao 1/3 szklanki cukru pudru 50 gramów masła lub margaryny 3 łyżki mleka Dodatkowo: kolorowa posypka 1. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Nagrzewamy(...)znów. 10. Z masą czerwoną postępuje tak samo jak z masa zielona. Kiedy zacznie tężec wykładam na budyń. Przykrywam ostatnim blatem i znów wstawiam do lodówki.  Na koniec polewamy polewa i przed podaniem obsypujemy cukrowymi kuleczkami. Smacznegoo!!!! Źródło inspiracji blog z cukrem pudrem

Gotowanie...to proste !
FIT SNIKERS (bez pieczenia) 145

masłem orzechowym. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli razem z dodatkiem mleka. Na spód wyciągnięty z lodówki wykładamy najpierw masę daktylową, następnie rozsmarowujemy masę orzechową, a na wierzch wylewamy polewę czekoladową, posypujemy orzeszkami i dekorujemy masłem orzechowym. Wkładamy do lodówki

Kuchnia MagdaLeny
Zjadłabym ciasto, ale piec nie umiem :( Najprostsze ciasto z jabłkami. 368

piec nie będę. No może jakieś proste ciasta z gatunku „zamieszać i wstawić”. Najcierpliwszy pogodził się z faktem, że mój cukierniczy repertuar obejmuje 6 ciast i jeden suflet czekoladowy a po resztę niech się na miasto uda. Nie będę się popisywać, że cukiernictwo nie ma przede mną tajemnic, bo wiem, że skończy się to ogólną katastrofą i będę pół dnia(...)rozmieszane to dodajemy resztę składników. Ciasto ma być gęste. Wlewamy na wysmarowaną i oprószoną mąką dużą blachę. Pieczemy w 180 stopniach przez mniej więcej godzinę. Sprawdzamy patyczkiem. Można zrobić polewę czekoladową – ja rozpuszczam dwie tabliczki czekolady z łyżką masła i trzema łyżkami mleka. Można też dodać 2 łyżeczki przyprawy do piernika i wtedy mamy ciasto pachnące świętami. Smacznego

ladykitchen
Sernik tradycyjny z rodzynkami 75

Prosty i szybki przepis na sernik tradycyjny z rodzynkami. Z dodatkową polewą czekoladową i płatkami migdałowymi.  Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Dziś mam dla Was serniczek w tradycyjnym i prostym wydaniu. Moi stali czytelnicy pewnie już pamiętają, że sernik to moje drugie imię. :) Uwielbiam każdą odmianę pieczoną czy na zimno. Ogólnie uwielbiam ciasta, które zawierają(...)formy (27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 60 minut w 170 stopniach. Po wył. nie otwieramy od razu piekarnika! 4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ostygnięty sernik, posypując na koniec płatkami migdałowymi. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Sernik tradycyjny z rodzynkami 151

Prosty i szybki przepis na sernik tradycyjny z rodzynkami. Z dodatkową polewą czekoladową i płatkami migdałowymi.  Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Dziś mam dla Was serniczek w tradycyjnym i prostym wydaniu. Moi stali czytelnicy pewnie już pamiętają, że sernik to moje drugie imię. :) Uwielbiam każdą odmianę pieczoną czy na zimno. Ogólnie uwielbiam ciasta, które zawierają(...)formy (27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 60 minut w 170 stopniach. Po wył. nie otwieramy od razu piekarnika! 4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ostygnięty sernik, posypując na koniec płatkami migdałowymi. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Babka drożdżowa z rodzynkami 130

Puszysta i bardzo delikatna babka drożdżowa to często spotykane ciasto na świątecznym stole. Przygotowanie jest dość łatwe, może być polana lukrem, polewą czekoladową lub posypana cukrem pudrem. Ciasto jest niezbyt słodkie i zdecydowanie można je podać dzieciom. Sekretem delikatnie wilgotnej struktury ciasta jest dodanie częściowo zaparzonej mąki. Babka drożdżowa dość szybko rośnie, jeśli w kuchni jest w miarę ciepło(...)się zapieka, to ciasto przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu babkę lekko wystudzić w foremce, a następnie wyłożyć na kratkę. Całkowicie wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą. Zobacz również: babka cytrynowa z majonezem

Kuchcik gotuje
sernik mocno czekoladowy z gruszkami 175

temperaturę do 130 st. C i pieczemy jeszcze przez ok. 60 min. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do przestygnięcia. Następnie schładzamy w lodówce. Gotowy polewamy polewą czekoladową. (inspiracja z przepisu znalezionego tutaj

Domowy Smak Jedzenia
Pączki keto. Pieczone pączki. 102

jest na diecie keto czy innej może jeść te pączki i nie martwić się, że przytyje! Pączki na bazie mąki migdałowej są tak lekkie i puszyste a dodatek polewy czekoladowej dodaje im cudownego posmaku. Każdy oszaleje na ich punkcie. Jajka do niedawna sądzono, że jajka są niezbyt zdrowe i nie powinno się ich często spożywać. Na nasze szczęście ten pogląd(...)szklanki mąki migdałowej – ½ szklanki erytrytolu – 3 jajka – 1 łyżeczka octu jabłkowego – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – ¼ szklanki mleka kokosowego – olej w sprayu Polewa: – 1 tabliczka gorzkiej czekolady – 1 puszka mleczka kokosowego Mleczko kokosowe umieszczamy w lodówce na 24 godziny. W misce łączymy mąkę migdałową i erytrytol. Mieszamy i odstawiamy

Zdrowy Styl Joanny
Seromakowiec 172

półtłustego albo tłustego (najlepiej dobrej jakości) 100 g masła temperatury otoczenia (pokojowa) 4 jajka rozmiar M również temperatury pokojowej 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy bez cukru Składniki na polewę czekoladową: 50 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 ml śmietanki 30% Seromakowiec – sposób wykonania: Przygotowanie kruchego spodu: Przygotować naczynie ,do którego wsypać przesianą mąkę, dodać cukier, masło(...)piekarniku na około 40 minut. Potem wyjąc i niech sobie stygnie. Do garnuszka wlać śmietankę i trochę podgrzać i dodać połamaną czekoladę. Mieszać, aż zrobi się jednolita masa. Gdy polewa przestygnie należy polać nią ciasto. Zostawiamy ciasto do ostudzenia , a następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki . Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Seromakowiec pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!

Proponowane wyszukiwania