kunsztownie przyrządzona i wyjątkowo przyjemna do jedzenia :) Daniem głównym okazała sie p olędwiczka wieprzowa z polentą oraz puree z selera i cytryny, w sosie na bazie cydru Przyznaję, że polędwiczka mogłaby dodatkowych kilka minut spędzić w ogniu, bo była marginalnie twardawa. Jednak smak wynagradzał wszystko - ta soczystość! Towarzystwo polenty bardzo mnie zaintrygowało, bo rzadko się zdarza, aby restauracja bazowała
Grunt to przepis!SKŁADNIKI 50 dag polędwiczek wieprzowych 40 dag boczku surowego wędzonego jedna czerwona papryka Czytaj więcej
Przepisy KulinarnePrzesmaczne, mega aromatyczne połączenie smaków, zapachów i kolorów. Składniki 350 g polędwiczki wieprzowej 2 jajka 1 łyżka wódki 4 łyżki maki kukurydzianej 1 średnia cebula pół puszki ananasów w kostkach pół strąka czerwonej papryki pół strąka żółtej papryki pół opakowania mrożonej chińskiej mieszanki warzywnej 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki octu winnego 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki świeżo
R'n'G KitchenSkładniki na 4-5 porcji: ok 300g łopatki wieprzowej, w miarę chudej z ładnego kawałku 1 mały filet z kurczaka bez polędwiczki (możesz z niego zrezygnować na rzecz nieco większej ilości łopatki, ja chciałam, żeby i mąż miał co jeść :) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 duża marchewka 1 pietruszka ok 100g groszku zielonego mrożonego 4-5 łyżek czerwonej
Anioszek w kuchniSkładniki na 6 roladek: 3 duże filety z kurczaka bez polędwiczek ok 250 g szpinaku rozdrobnionego mrożonego 2 duże cebule 2-3 ząbki czosnku ok 50 g rolady ustrzyckiej lub innego dobrego wędzonego sera łyżeczka posiekanej świeżej natki pietruszki, opcjonalnie suszonej przyprawy: sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy, majeranek, zioła prowansalskie opcjonalnie: 3 plastry boczku wędzonego surowego
Anioszek w kuchniOkrągłe cukinie zachwycają już samym wyglądem .Nadziane pysznym farszem zyskują dodatkowo na smaku .Polecam gorąco . Składniki: dla 2 osób 2 okrągłe cukinie kawałek mięsa z polędwiczki wieprzowej jeden mały ,pieczony lub ugotowany burak środek z wydrążonych cukinii mała cebulka 3 pieczarki słonecznik,podprażony wcześniej na suchej patelni Mięso kroimy na małe kawałki ,doprawiamy solą ,pieprzem i przesmażamy krótko na patelni
Ladylaura.pulled pork sandwiches Pulled chicken w szybkim sosie BBQ/Easy BBQ pulled chicken Pikantny pulled chicken/Spicy pulled chicken Pulled pork z pomarańczowym sosem barbeque Kanapki z pulled pork z polędwiczki wieprzowej w sosie barbeque
karmelowywyjątkowy cordon bleu – kulinarna klasyka doskonała zarówno na co dzień, jak i od święta. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 filety z kurczaka (po ok. 250g, bez polędwiczek) 2 duże plastry szynki długo dojrzewającej (np. parmeńskiej) kilka plastrów żółtego sera o intensywnym smaku 1/2 płaskiej łyżeczki tymianku 1/2 płaskiej łyżeczki cząbru sól czarny pieprz świeżo mielony olej rzepakowy
Kulinarna Pokusaplaster polędwicy, poprósz solą i pieprzem, ozdób natką pietruszki. Ps.: Ja w między czasie przygotowałem pieczone rozetki z ziemniaków które również efektownie wyglądają co widać na ostatnim zdjęciu poniżej. Polędwiczkę w takim wydaniu można podawać samodzielnie (tylko z sosem) lub z ziemniaczkami w wersji typowo obiadowej
Mechanik w kuchniSkładnik: 0,5 kg polędwiczek kurczaka 110 g zielonej pasty curry 3 ząbki czosnku 1 cebula 450 g żółtej fasolki szparagowej (mrożonej) 200 ml mleczka kokosowego około 2 łyżek oleju ryż (basmati lub jaśminowy) Sposób wykonania: Umytego kurczaka kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek
Qchnia po prostumakaron. Świetnie nadaje się dla sportowców po wysiłku fizycznym. Składniki: 50g suszonych grzybów leśnych (borowiki, podgrzybki) biała cebula 1-2 ząbki czosnku olej rzepakowy do smażenia 500g piersi lub polędwiczek z kurczaka 3 gałązki selera naciowego szklanka zielonej ciecierzycy (suchej) sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Suszone grzyby zalewamy trzema szklankami wody i gotujemy na bardzo małym ogniu rzez
Pyry na Gazwino, dodać demi glace i gotować, aż sos się zagęści. Doprawić do smaku miodem, ewentualnie cukrem. Następnie dodać zimne masło. Wmieszać w sos. Zestawić z ognia. Na zdjęciu z polędwiczką z dzika panierowaną *oczywiście w sezonie mogą być owoce świeże... wiadomo :) zastawa
królestwo garówDrób jest najpopularniejszym mięsem na polskich stołach. Bez wątpienia palma pierwszeństwa należy się kurczakowi, który gości w naszych domach w postaci kurczaka pieczonego, dostępnych w fast-foodach skrzydełek, polędwiczek czy udek, potrawki z kurczaka robionej na rodzinne obiady czy zupy, będącej królem polskiego stołu – rosołu. Oswajamy się również coraz częściej z kaczką. W moim rodzinnym domu to zawsze tata
Jacob TastesPropozycja na inny sposób przyrządzenia ryby. Składniki 600 g polędwiczki z dorsza czarnego 1 cytryna 1 mały por 1 czerwona papryka 1 brokuł 3 łyżki masła pół pęczka koperku sól pieprz Przygotowanie Filet opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na kawałki. Włożyłem do miski, skropiłem sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Odstawiłem na 20 minut. Por oczyściłem, opłukałem pod bieżącą
R'n'G Kitchengram masła, szczypty suszonego estragonu, soli, czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Przygotowanie danie rozpocząłem od przygotowania mięsa. Piersi kurczaka oczyściłem z wszystkich błonek i kawałków tłuszczy. Odkroiłem od nich polędwiczki. Każdą pierś z kurczaka przekroiłem do 3/4 szerokości na pół, a następnie otworzyłem, jak książkę. Tak przygotowane piersi z kurczaka umieściłem w foliowym worku i lekko rozklepałem przy pomocy tłuczka
Wyprawy kulinarne