Pyszny deser końca lata z bezglutenowymi biszkoptami (użyłam Savoiardi Nutrifree) , cudownym musem śliwkowym i gęstym jogurtem. Deser , który można dowolnie modyfikować i np. zamiast biszkoptów użyć płatków owsianych i mamy pyszne, odżywcze śniadanie ;-) Warto spróbować póki jeszcze na straganach są śliwki. Polecam. SKŁADNIKI (na 2 porcje) ok. 400 g śliwek 300 g jogurtu greckiego 3-4 biszkopty bezglutenowe
Kuchnia bezglutenowadyni ( dynię miąższ dyni pieczemy 180 C około 40 minut, następnie blendujemy) 1 łyżka oleju kokosowego 1 cukier waniliowy 1,5 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki imbiru 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki soli
Niezły Młynekokoło 40 sztuk: 350 g mąki pełnoziarnistej (u mnie orkiszowa Basia) 100 g mąki pszennej (u mnie tortowa Basia) 200 ml mleka sojowego 50 ml ciepłej wody 100 g płatków owsianych (zmielonych) 100 g oleju kokosowego lub innego roślinnego (około 120 ml) 100 g cukru 120-140 orzechów czubata łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki soli Przygotowanie: Orzechy namocz
greenscarfprodukty, wysokiej jakości. Takie też są słodycze FreeDom - wysokobiałkowe (idealne dla sportowców), wegańskie, bez cukru (coś dla mnie), bezglutenowe i bez substancji konserwujących i polepszaczy smaku. Same naturalne składniki - płatki owsiane, siemię lniane, bakalie, orzechy i coś specjalnie dla sportowców - odżywki białkowe. I co najważniejsze - SĄ PYSZNE!!! Firma FreeDom zaczyna dopiero swoją karierę na rynku, a już jej portfolio jest
Kuchnia Bon Appetitsię typowo mięsne obiady, przynajmniej w naszej kulturze :) Mam rację?! Składniki: 600g mielonego mięsa z szynki wp. 150g kapusty białej 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki mąki sól, pieprz do smaku bułka tarta olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania: Młodą, białą kapustę myjemy i siekamy. Lekko nasalamy i pozostawiamy na ok pół godziny
Kuchnia w czekoladzieBardzo lubię gęste, treściwe koktajle, dlatego chętnie dodaję do nich np. płatki owsiane albo komosę ryżową. Masło orzechowe oraz olej kokosowy także nadają szejkom fajnej konsystencji i smaku :) Czytaj więcej
Kasia Sarnakiwi! A zapach? Kusi już podczas przygotowywania masy. Ciasteczka idealnie nadają się dla diabetyków, wegan oraz osób lubiących zdrowe słodycze. Polecam! (15 sztuk) 50g pestek słonecznika (łuskanych) 100g płatków owsianych 50g mąki z amarantusa/ryżowej lub orkiszowej (*) 30g wiórek kokosowych 60g oleju kokosowego 2-3 łyżki miodu (wg smaku) 3-4 łyżki cukru kokosowego (może być brzozowy lub w ostateczności
Di gotujeprzecież na tym polega gotowanie i tworzenie nowych przepisów. Wyszło pysznie. Mug cake może troszkę się zapada, ale w smaku spełnia swoją rolę w 100%. PRZEPIS 60 g płatków owsianych, 100 g twarogu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka masła orzechowego 1 jajko. Mieszamy wszystkie składniki. Wstawiamy na 4 min do mikrofali. Po wyjęciu studzimy
Tetiisherikolejna propozycja placuszków śniadaniowych. Tym razem bardzo zdrowa wersja, bez jajek i mąki. Porcja energii na długi dzień 30 min 12 sztuk Składniki: 300 g jogurtu naturalnego 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych 1/2 szklanki otrębów 3 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki miodu olej kokosowy do smażenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Odstawić na 15 minut
Ania i Marcin gotująlnianym. Nałóż na oczyszczoną skórę twarzy, pozostaw na 20 minut i zmyj letnią wodą. Gotowe! Wskazówki: jeśli ogórek jest bardzo soczysty i maseczka jest zbyt rzadka, dodaj trochę płatków owsianych jeśli nie masz oleju lnianego, to możesz użyć także oliwy z oliwek A Wy często robicie sobie domowe SPA? Wolicie maseczki własnoręczne czy kupne? Podzielcie się w komentarzach! Jeśli
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńmieszankę przypraw. Pokusiłam się o przygotowanie zielonego masła i blender poradził sobie z nim znakomicie. W codziennych sprawach nutri pomoże nam przygotować zupę krem, przygotować pożywny koktajl z płatkami owsianymi, czy zmiksować warzywa z sosem i stworzyć gęsty, aromatyczny dip. Oprócz dołączonych zakrętek, ogromnym plusem jest dołączenie obręczy (ustników) do pojemników. Zakrętki przydają się oczywiście, gdy zabieramy koktajl
Gotowanie i blogowaniemąki typ 500-550 oraz: ostra tarka z dużymi otworami Mąkę przesiać do miski, zrobić dołek, wbić jajko i wymieszać (najlepiej widelcem), aby składniki połączyły się tworząc konsystencję płatków owsianych. Dalej zagniatać ciasto ręką, aż powstanie gładka kula. Trwa to około 5 minut. Ciasto powinno być zwarte, aby dobrze się ścierało na tarce. Przykryć miseczką i odstawić
Posadzone i zjedzonezacierek. TUTAJ jest przepis, ale dla wygody podam go też tu: Mąkę przesiać do miski, zrobić dołek, wbić jajko i wymieszać (najlepiej widelcem), aby składniki połączyły się tworząc konsystencję płatków owsianych. Dalej zagniatać ciasto ręką, aż powstanie gładka kula. Trwa to około 5 minut. Ciasto powinno być zwarte, aby dobrze się ścierało na tarce. Przykryć miseczką i odstawić
Posadzone i zjedzoneponownego wyrośnięcia na 30 minut. W tym czasie nastawić piekarnik na 170°C i zrobić kruszonkę: masło, cukier i mąkę wymieszać opuszkami palców, aż składniki zaczną przypominać sypkie płatki owsiane. Po wyrośnięciu całość posypać kruszonką. Włożyć do gorącego piekarnika i piec
Posadzone i zjedzone