uczę się zdrowego stylu życia, a z Wami się nim dzielę tutaj na blogu. Wracając do szarlotki, oto ona: Składniki na formę 20 x 20 cm: 2 szklanki bezglutenowych płatków owsianych, 1 szklanka mąki kokosowej, 1 szklanka mąki amarantusowej, 3/4 szklanki oleju kokosowego (rozpuszczonego w kąpieli wodnej), 8 łyżek cukru kokosowego, 1 laska rabarbaru 7 dużych jabłek (+2, jeśli
Jeść, by żyć w zdrowiupochodzenia roślinnego. Produkt Zawartość białka (w gramach) Spirulina 57 Bób 8 Migdały (100g) 10 Banan 1,2 Brokuły (2 szklanki) 10 Ciecierzyca (1 szklanka) 15 Soczewica (1 szklanka) 18 Płatki owsiane (100g) 10,3 Chia (100g) 17 Groszek mrożony (1 szklanka) 9 Szpinak mrożony (1 szklanka) 7 Pełnoziarnisty chleb orkiszowy (2 kromki) 5 Len brązowy (100g) 19,5 Sezam niełuskany
Jeść, by żyć w zdrowiuziarna na kilka godzin, następnie wysuszyć, zmielić i przygotować ciastka na bazie takiej mąki. Składniki na 40-50 ciasteczek: 1 szklanka mąki amarantusowej, 1 szklanka mąki z bezglutenowych płatków owsianych, 4 łyżki oleju kokosowego + 2 łyżki do polewy, 100 ml zimnej wody, 3 łyżki cukru kokosowego (lub więcej, jeśli lubimy słodki smak), 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego, 3 łyżki
Jeść, by żyć w zdrowiuekspresowe w wykonaniu, tanie i, jak już pisałam, przepyszne! Składniki na 11 ciasteczek: 1 szklanka pulpy z marchewki, 1/2 szklanki pulpy po mleku kokosowym, 1/2 szklanki bezglutenowych płatków owsianych, garść rodzynek, 1 łyżeczka cynamonu, 50 ml rozpuszczonego oleju kokosowego, 1 łyżeczka syropu klonwego, z agawy, cukru kokosowego, itp. (opcjonalnie). Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy. Następnie formujemy ciasteczka o średnicy
Jeść, by żyć w zdrowiudziś na śniadanie zjedliśmy pyszną owsiankę, jak świętować to świętować. Płatki owsiane w postaci owsianki to najlepsze śniadanie pod słońcem a wzbogacone dynią i orzechami to istna bomba witaminowa, polecam na dobry początek dnia. Dyniowa owsianka z orzechami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezdaje się działać na zasadzie przelotnej mody często wykazując się totalną nieznajomością tematu np. osoby twierdzące, że nie tolerują glutenu trzy zdania później oznajmiają, że na śniadanie pochłaniają michę płatków owsianych, „bo zdrowe”. Przemilczę ich tok rozumowania, że gluten=pszenica jedynie. Po co ‚mądrych inaczej’ wyprowadzać z błędu? Kasia Bosacka – Ambasadorka kuchni polskiej Sporo było także ciekawych
Mr. TasteIslandzka owsianka podawana jest przeważnie z jogurtem Skyr a ja tym razem zrobiłam ją z mlekiem i smakuje wybornie. Polecam wszystkim wielbicielom płatków owsianych. Islandzka owsianka - Hafragrautur. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepieczeniem i czekaniem, aż ostygną. Wystarczy kilka składników i gotowe. Przepis dodaję do akcji Ciasto na niedzielę , gdzie pieczemy w tym tygodniu ciasteczka. Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1/2 tabliczki posiekanej czekolady 35 g posiekanych orzechów 35 g rodzynek
Ewusiowe Smakiidealne jako przekąska przed treningiem. To co trenujemy dziś razem ? Składniki: 10 daktyli suszonych 3 suszone figi 2 łyżki masła orzechowego ( może być też migdałowe, pistacjowe ) około 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 1 łyżka nasion chia ( u mnie marki Naura ) 1 łyżka nasion słonecznika 1 łyżka truskawek liofilizowanych ( można pominąć ) 1 łyżeczka nasion lnu Wykonanie: Daktyle ( bez pestek ) i figi
kolorowotorcikowosztuki, banan 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, śliwki 6 sztuk, kiwi 2 sztuki, cynamon 1 łyżeczka, serek homogenizowany naturalny 150 gram, syrop klonowy 1 łyżka, limonka 2 plastry, płatki owsiane 1 łyżka, olej rzepakowy 1 łyżeczka nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy
W Mojej Kuchni Lubięodrobina oleju roślinnego (do posmarowania spodu formy) Piekarnik rozgrzać do 190°C. Morele pokroić na mniejsze kawałki a jabłko obrać i utrzeć na tarce (grube oczka). Do miski wrzucić płatki owsiane i resztę składników. Całość wymieszać po czym przenieść do formy do pieczenia wyłożonej pergaminem i mocno docisnąć. Piec przez 35-40 minut aż będzie złocisto-brązowe
Szybko Tanio Smacznieopisać) – ok. 300-400 wody (trzeba wyczuć, jeżeli ciasto będzie za suche wtedy chleb też będzie suchy, lepsze dość mokre) – ziarka – dynia, słonecznik, siemię lniane, płatki owsiane – wg uznania – 24 g soli – łyżkę oliwy lub oleju Ciasto ugniataliśmy minimum 10 minut, zostawiliśmy na 30 minut godziny żeby ciasto odpoczęło i włożyliśmy do foremek (zawsze
Szybko Tanio Smaczniepowstanie gęsta masa. Formujemy kulki i na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Ponadto można użyć przeróżnych owoców suszonych takich jak: żurawina, morele itp., dodać orzechy, sezam, wiórki kokosowe, płatki owsiane błyskawiczne. Na końcu można je również obtoczyć w wiórkach kokosowych. Życzę Wam wszystkiego zdrowego i smacznego
Szybko Tanio Smaczniedeser idealny – zdrowy, słodki i pełen witamin. Do przygotowania 2 porcji kremu czekoladowego potrzebujemy: – kakao (wg uznania) – 1 słodki ziemniak – 2 banany – 2 garście płatków owsianych Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. W tym czasie ziemniaka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki – pieczemy do miękkości. W blenderze umieścić wszystkie składniki i zmiksować na gładką masę
Szybko Tanio Smacznie