płatki owsiane - 8462 przepisów (strona:382/565)

ŚWIĄTECZNE SERNIKI 348

serka mascarpone i jogurtu greckiego, z dodatkiem puree z dyni, na cienkim biszkoptowym spodzie. Czytaj więcej >> 7) TOFURNIK Wegański sernik z tofu na spodzie bananowo-daktylowym z płatkami owsianymi. Smakuje jak prawdziwy sernik, a nawet jest lepszy bo lżejszy i jedząc go nie mamy wyrzutów sumienia. Czytaj więcej >> 8) JAGLANE RAFFAELLO Z OREO Jest to kokosowy

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowe snickersy wegańskie bez pieczenia, mąki i cukru !! 197

zrobiłam, a dla tych którzy potrzebują świątecznych inspiracji wysyłam linki do moich świątecznych przepisów w następnym poście:)   Składniki  :  jasna część :  1,5 szklanki zmielonych płatków owsianych  1 szklanka nerkowców  1/2 wiórków kokosowych 2 łyżki oleju kokoswego 2-3 łyżki miodu 3 duże łyżki kremu kokosowego (po odlaniu wody z mleczka kokosowego pozostawionego

zdrowa vege kuchnia
Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki 121

koktajl, z klimacie świątecznym, bo z dodatkiem pierniczka, pomarańczy i persymony. Cudownie wypić taki koktajl w sobotę! W ubiegłym roku zrobiłam kilka takich koktajli, pierwszy z nich to z płatkami owsianymi i pestkami z granatu, kolejny   koktajl z ananasem, z wyczuwalnym smakiem korzennych przypraw . Zachęcam Was do miksowania także teraz,  zresztą przez cały rok warto! Na zdrowie

Moja smaczna kuchnia
Bezglutenowe ciastka świąteczne z musli i chia 184

moreli. Bardzo proste do wykonania i rewelacyjne w smaku. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 190 g roztopionego masła 140 g bezglutenowego musli z owocami ( u mnie miks własny) 100 g bezglutenowych płatków owsianych 80 g mąki ryżowej bezglutenowej 45 g mąki kukurydzianej 80 g brązowego cukru 40 g sezamu 30 g nasion chia 1 łyżka miodu 1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia

Kuchnia bezglutenowa
Granola Miodowa z Kardamonem i Żurawiną 110

pracy lub dla dzieci do szkoły. Ten przepis jak i kilka innych pomysłów na zdrowe rozpoczęcie dnia znalazłam w książce "Moja kuchnia vege" - Audrey Cosson . Składniki: 300 g płatków owsianych 100 g suszonej żurawiny 5 owoców kardamonu 30 g orzechów laskowych 60 g orzechów pekan 50 g pestek słonecznika 50 g pestek dyni 1 łyżeczka zmielonego cynamonu 300 ml miodu

Blondynka Gotuje
CIASTECZKA KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ 216

Olej kokosowy ma właściwości antybakteryjne, antygrzybiczne i antywirusowe. SKŁADNIKI    1 jajko, ¼ szkl. rozpuszczonego  oleju kokosowego , 1/3 szkl. cukru, 2 łyżki cukru kokosowego, ½ szkl. wiórek kokosowych, ½ szkl. płatków owsianych, ½ szkl. mąki (pół na pół: pszenna i graham), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ szkl. czekoladowych drobinek WYKONANIE   Jajko ubijamy z cukrami, dodajemy olej, następnie suche składniki, mieszamy

słodki bratek
30 przepisów do przygotowania w grudniu 160

focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomarańczowa babka z czekoladą Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka jarzynowa Suszone plastry pomarańczy Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Lepimy pierogi

Moja smaczna kuchnia
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym z chilli 264

Składniki: Pulpety: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 garść płatków owsianych 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka maggi sól, pieprz, słodka papryka Sos: 400 g miąższu z dyni 1 marchew 1 mały ziemniak 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 papryczki chili 2 łyżki masła łyżka oleju sól, pieprz, maggi Sposób przygotowania: Marchew i ziemniaka gotujemy

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Chleb razowy orkiszowo-żytni na zakwasie 128

zakwasie window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 200 g zakwasu 100 g mąki żytniej 720 400 g mąki orkiszowej razowej 650 ml letniej wody 1,5 łyżeczki soli garść płatków owsianych Sposób przygotowania Wszystkie składniki połączyć i wymieszać na gładką masę. Ciasto będzie konsystencji gęstej śmietany. Wylewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem blaszki. Odstawiamy do wyrośnięcia na 6-8h. Pieczemy

Mieszam w Garnku
Chleb z samych ziaren, bez mąki z dodatkiem miodu. 131

Składniki: 120g płatków owsianych, 120g łuskanego słonecznika, 60g łuskanych nasion dyni, 60g nasion siemienia lnianego, 60g oleju kokosowego (ok. 3 łyżek), 50g mielonego siemienia lnianego, 50g orzechów laskowych, 20g nasion babki płesznik (ok. 2 łyżek) (lub mieszanka nasion babki płesznika i łupin babki jajowatej), 20 g nasion chia (ok. 2 łyżek), 1 łyżka miodu płynnego, 1/3 łyżeczki soli, 330ml wody

rozgotowana
Bezglutenowa domowa granola 160

domowego piekarnika. Idealna do jogurtu czy mleka. U mnie bije rekordy popularności z jogurtem naturalnym. Świetna na śniadanie, ale także do deserów.  Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 300 g płatków owsianych bezglutenowych Jumbo 100 g ziaren słonecznika 100 g ziaren sezamu  100 g posiekanych orzechów włoskich 150 g migdałów 50 g stewii 1 białko 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego dowolne

Kuchnia bezglutenowa
Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 183

grona produktów dozwolonych dochodzą nam wytęsknione produkty: „normalny” chleb (najlepiej żytni), ziemniaki, ryż, kasza, makarony, buraki, marchew, krakersy wielozbożowe (jak popularne Sunbites), batoniki proteinowe, mleko, musli, chlebki pita, płatki owsiane lub jęczmienne, popcorn (prażony bez tłuszczu), kukurydza, groszek, fasola, soczewica, a także owoce. Oczywiście nie bez ograniczeń. Na każdy z posiłków (częściej niż co 5 godzin) musimy zjeść swoją porcję

Proste-przepisy.pl
Sposoby na przetrwanie jesieni 153

rozgrzewającego chili i imbiru. Jednym z najprostszych i najłatwiejszych poprawiaczy nastroju są pieczone jabłka. Wystarczy wydrylować łyżką środek jabłka, nadziać je tym co lubisz najbardziej, mogą to być rodzynki, płatki owsiane, orzechy, żurawina, miód, cynamon czy posiekane pistacje. Całość oblewamy odrobiną masła bądź oleju kokosowego i zapiekamy przez 20 minut w piekarniku. I gotowe! Zapach cynamonu w domu, to najlepszy

SMYKWKUCHNI
MUFFINY "ALE PYSZNOŚCI!" BEZ MLEKA, JAJEK, GLUTENU I CUKRU. IDEALNE DLA ALERGIKA, BEZGLUTENOWCÓW I WEGAN 82

jajek, oleju i mleka, ale na pewno porównywalne smakowo. Jagódka nazwała je "ale pyszności", a ja -"pysznie nieidealne". Składniki na 10 sztuk: 1 szklanka mąki kokosowej, 1 szklanka bezglutenowych płatków owsianych (zmielonych na mąkę), pół łyżeczki sody, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia, pół łyżeczki soli himalajskiej, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżka wanilii w proszku, 3 marchewki, 1 banan

Jeść, by żyć w zdrowiu
Wegański TWIX na surowo 149

Składniki na formę 13x22cm (10 batoników): Warstwa czekoladowa: 170 ml rozpuszczonego oleju kokosowego, 3/4 szklanki karobu, 4 łyżki wody z moczenia daktyli. Ciasteczko: 1/3 szklanki migdałów, 1/2 szklanki bezglutenowych płatków owsianych, 5 daktyli. Karmel: 7 daktyli, 4 łyżki masła orzechowego (u mnie domowej roboty masło arachidowe), pół łyżeczki wanilii, szczypta soli. Wykonanie: Daktyle (5 do ciasteczka + 7 do karmelu

Jeść, by żyć w zdrowiu

Proponowane wyszukiwania