To sa najbardziej chrupiące gofry, jakie kiedykolwiek udało mi się uzyskać. Chrupią jak te z budki nad morzem, a jednocześnie są lekkie i delikatne. Sekretem jest
FlymetothespoonPiadina czyli włoski chlebek z nadzieniem. Ten konkretny przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera. Po przygotowaniu dwóch sztuk, uznałam, że farszu starczy mi na jeszcze jedną
Smaki Na TalerzuPancakes to pyszne i puszyste placki amerykańskie. Przepis na nie jest bardzo prosty i szybki. Potrzebna kilka składników, które zazwyczaj każdy ma w swojej kuchni. Takie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Po raz pierwszy przygotowany samodzielnie – placek po węgiersku. Pyszny! Nad wyglądem powinnam jeszcze popracować, ale i tak jestem z siebie dumna;) Poniżej przepis jedynie na
Smaki Na TalerzuPlacki ziemniaczane z kiszoną kapustą - kuchnia podkarpacka Regionalna kuchnia Podkarpacia nie jest kuchnią szerzej znaną, czy popularną. Jako nasze sztandarowe danie zwykle wymienia się proziaki i
Trzeci talerzSkładniki: 100 g musu z pieczonej dyni 1 jajko 30 g mąki 20 g płatków owsianych błyskawicznych 50 ml jogurtu naturalnego 20 g odżywki białkowej 1
czarrna od kuchniCześć Kochani, dziś bardzo łatwy przepis na pyszne, pulchniutkie jabłka w cieście. W minioną niedzielę oglądałam masterchefa, i tam zawodnicy je robili
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuSkładniki: placki 1 marchewka 1 mała cukinia 2-3 ziemniaki 1 łyżka mąki 1 jajko sól, pieprz sos: 250 g fileta z łososia 1 cebula 300
czarrna od kuchniZapiekane naleśniki a’la burrito Wytrawne i pikantne naleśniczki, zapiekane z pysznym meksykańskim farszem jak w burrito. Świetny pomysł na niecodzienny obiad, kolację lub danie
Blog z ApetytemRacuszki drożdżowe z jabłkami i budyniem Składniki: Ciasto: 7g suchych drożdży 250g mąki pszennej 250ml letniego mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego- 40g 2 jajka
Blog z ApetytemRacuchy ze śliwkami 😍 i najszybsza sesja od nie wiem kiedy 😂 tak wiało że myślałam, że zdmuchnie najpierw racuchy, a potem mnie 😅 Doceńcie poświęcenie - tak czy tak
CzarnawisienkaPlacki ziemniaczane mocno zakorzeniły się w kuchni polskiej i to chyba każdej kuchni 🙂 Jako dziecko jadłam je bez przekonania, ale umoczone w cukrze stanowiły nie lada
Pieprzyć z FantazjąOd kiedy kupiłam gofrownicę nie wiem, jak mogłam bez niej żyć tyle lat, serio! Gofry robię teraz praktycznie nałogowo i co dziwne – w 99% przypadków
Flymetothespoon