placki - 22990 przepisów (strona:827/1533)

Delikatne Ciacho Śmietanowe Cappuccino 186

WYKONANIE: Dobrze schłodzoną śmietanę przelewamy do miski i ubijamy do gęstości, stopniowo dodajemy serek mascarpone, oraz cukier puder. DODATKI: około 20 herbatników ciemnych pół tabliczki mlecznej czekolady do posypania placka PRZEŁOŻENIE: biszkopt - masa cappuccino - herbatniki - masa śmietanowa - starta czekolada

Dziś Ja gotuje
Buleczki z jablkami 170

sito, aby płyn ściekł.  Kiedy wystygną dodajemy cynamonu i mąki ziemniaczanej. Mąka zapobiegnie puszczaniu soku wewnątrz drożdżówek. Ciasto ponownie szybko wyrabiamy.  Wałkujemy na ok 2 cm placek i wycinamy szklanką koła. Wypełniamy farszem i sklejamy, Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Zostawiamy na 10 minut, aby jeszcze podrosły. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni

Kuchnia od dwojga
Rogale, rogaliki i nie tylko... 443

mikserem i potem wyrabiamy ręcznie.   Tak wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy na 30-60 min. do wyrośnięcia. Potem zagniatamy wyrośnięte ciasto, dzielimy na części i wałkujemy. -- Rozwałkowany placek kroimy na części, nakładamy dżem, konfiturę, twarożek...  Zawijamy, zaplatamy, rolujemy... i wykładamy na blachy do pieczenia :)  -- -- -- -- -- -- -- Tak przygotowane smarujemy rozbitym jajkiem i posypujemy nasionami :)  Możemy również

chleba naszego
Naleśniki na białkach 150

proszkiem do pieczenia i mieszać łyżką. Na końcu dodać olej. Patelnię rozgrzać i smażyć puszyste naleśniki. Podawać z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO!!! PS. moje naleśniki specjalnie wykroiłam na małe placki, by ładnie było widać jakie są puszyste. Powinny być usmażone na kształt normalnych naleśników

Malinowo w kuchni
Cinnamons rolls z sosem śmietanowo - waniliowym. 159

zagniatamy około 5 minut. Następnie miskę oprószamy mąką wkładamy ciasto i przykrywamy ściereczką , odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i rozwałkowujemy na okrągły placek, następnie smarujemy miękkim masłem i posypujemy cynamonem wymieszanym z cukrem waniliowym i cukrem trzcinowym. Ciasto zwijamy jak roladę, dość ciasno. Następnie odcinamy około 3 cm kawałki. Blaszkę wykładamy papierem

Sama słodycz i szczypta chili
Jogurtowo-twarogowe ciasto owsiane 179

szczególnie wypiekami z różnymi sezonowymi owocami. To właśnie w tym okresie nie ma nic lepszego niż kawałek takiego ciasta na drugie śniadanie! :) Jest sezon na śliwki, to pora na placek z ich udziałem.  Inspiracja:  ann.laya Składniki na formę 20x20cm lub mniejszą, wtedy ciasto będzie wyższe 3 jajka 75g mąki owsianej (lub zmielonych górskich płatków owsianych) 3 łyżki

Fabryka pomysłów
Drożdżowe babeczki z kruszonką 113

być gładkie i elastyczne. Ciasto wkładamy do miski, nakrywamy ściereczką i odkładamy na godzinę do wyrośnięcia. Ciasto ponownie wyrobić i podzielić na 10 części. Każdą część formujemy na okrągły placek, na środek wkładamy łyżeczkę nadzienia i sklejamy formując kulkę. Nadziane babeczki wkładamy do formy do muffinek i odstawiamy przykryte ściereczką do wyrośnięcia na 20-30 minut. Kruszonka: Wszystkie składniki

Smak mojej kuchni
Cukiniowy sos do pizzy z passatą pomidorową Jamar 165

chilli 6 dużych ząbków czosnku zioła - bazylia, oregano, tymianek, odrobina melisy i rozmarynu, natka pietruszki  Przygotowanie: Cukinię myjemy i wydrążamy środek z pestkami, ścieramy na tarce jak na placki ziemniaczane.  Ja swoją starłam w urządzeniu elektrycznym na tak zwaną papkę. Cebulę kroimy w kostkę. Cukinię i cebulę wrzucamy do garnka i gotujemy, aż wszystko zmięknie i się

Życie zaczyna się w kuchni
Pierogi z serem i miętą 189

uznania garść świeżej mięty Przygotowanie: Do mąki wbijamy jajko, wlewamy wodę. Dodajemy 1/2 łyżeczki soli i całość zagniatamy na gładkie, elastyczne ciasto. Okrawamy po kawałku, rozwałkujemy na niezbyt gruby placek i wycinamy krążki. Biały ser łączymy z niewielką ilością soli, dodajemy cukier, śmietanę i posiekaną miętę. Wszystko dobrze ugniatamy widelcem, ucieramy łyżką. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze

Zasmakuj Kuchni
Placki ziemniaczano-gryczane z tuńczykiem i warzywami 166

kaszę gryczaną, przyprawiamy i mieszamy. Tuńczyka odsączamy i dodajemy drobno pokrojoną cebulkę. Warzywa kroimy. Na blaszce kładziemy papier do pieczenia, delikatnie natłuszczamy olejem i nakładamy ciasto ziemniaczano-gryczane formując placki. Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 170 st. C. Układamy plastry żółtego sera. Nakładamy tuńczyka, sos, warzywa i jeszcze raz sos. Gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
Jeżynowe pierogi z serem 216

odstawić na 20-30 minut twaróg wymieszać z żółtkiem i cukrem. Jogurt wymieszać z różanym cukrem, umieścić w lodówce  ciasto podzielic na 3 części. Kolejno cienko rozwałkować każdy placek, foremką wycinać krążki, nakładać po łyżeczce twarogowego farszu i dokładnie zlepić brzegi. Zlepione pierogi układać na ścierczce lub na blacie/ desce podsypanej mąką. Gotować w dużej ilości osolonej wody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dżem pomidorowy z cytryną. 157

zgrubienia od ogonka. Zmiksuj blenderem na gładką papkę wlej do rondla. Cytryny umyj dokładnie szczoteczką , sparz wrzątkiem, skórkę otrzyj na tarce ( na tej stronie na której trzesz ziemniaki na placki ziemniaczane ), wyciśnij sok. Otartą skórkę i sok dodaj do pomidorów, wsyp cukier żelujący i wymieszaj wszystko dokładnie razem. Naczynie przykryj i odstaw na 2-3 godziny. Następnie rondel postaw

Przepisy i porady kulinarne
Pieczarki smażone 160

albo koperek. Podaję na ciepło lub zimno. Jeśli pieczarki są małe to smażę je w całości, jeśli większe to kroję w ćwiartki lub w plastry. Smażone pieczarki podaję do placków ziemniaczanych, do makaronów, do zapiekanek, jako dodatek do ziemniaków z mięsem. Pieczarki smażone to baza do kolejnych dań, wystarczy wlać śmietanę i mamy pyszne pieczarki w sosie, albo dodać bulion(...)dopuszczamy do wydzielenia soku podczas smażenia, a doprawiamy pieczarki solą i pieprzem dopiero po usmażeniu! Pieczarki smażone to idealny dodatek do obiadu np. do kurczaka Caprese lub do placków ziemniaczanych. The post Pieczarki smażone appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
MINI PIZZERINKI FIT (bez drożdży) 117

proszek do pieczenia, tymianek oraz sól. Mieszamy. Dodajemy jogurt naturalny i olej. Mieszamy wszystko łyżką, a następnie wyrabiamy ciasto rękami aż będzie sprężyste. Wykładamy na stolnicę i wałkujemy na placek grubości około 5 mm. Następnie wycinamy koła o średnicy ok. 10 cm ( ja wycinałam za pomocą wykrawaczy do pączków, ale można też szklanką) i układamy na blaszce wyłożonej papierem

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK GOTOWANY Z MALINAMI I GALARETKĄ PRZEKŁADANY KRUCHYM CIASTEM 149

najbardziej fotogeniczne smakołyki, które można przygotować. Pięknie wychodzą na zdjęciach, a do tego osłodzą każdą, nawet tę najgorszą chwilę. Poza tym - nie znam żadnej osoby, która widząc ładny kawałek placka bądź owocowe szaleństwo w pucharku, nie dostanie ślinotoku i nie zapragnie tych słodkości.    I my jesteśmy takimi łasuchami. Uwielbiamy desery owocowe, z alkoholem, ciasta z kremem, zwykłe

W kuchni Karmel-itki