Soczysta i miękka wieprzowina z delikatnie pikantnym posmakiem. Smaczna zarówno z dodatkami, takimi jak ziemniaki czy kasza, jak i z plackami ziemniaczanymi. Składniki (4 porcje) -800 g szynki wieprzowej -100 g wędzonego boczku -1 mała cebula -2 świeże chili -1 czerwona papryka -1 ząbek czosnku -150 ml białego wina -100 ml passaty pomidorowej -1 szkl. bulionu -2 łyżki
Zielona Kuchniaciepłe miejsce pod przykryciem na około 1 godzinę. Gdy ciasto podrośnie wyrabiamy je jeszcze z 2 razy. Wyciągamy i na podsypanym mąką blacie ugniatamy ręką ciasto na kształt placka (można też ciasto rozwałkować) na grubość około 7 mm. Następnie np. za pomocą szklanki wycinamy koła. Resztki ciasta ponownie zagniatamy i wycinamy znów koła, aż skończy nam się ciasto. Kółeczka
Słodkie okruszkiwprost wymarzony sposób na rodzinne śniadanie. Ale, jeżeli zdarzy Wam się zaspać, nic straconego, doskonale sprawdzą się również jako aromatyczny podwieczorek lub pożywna, słodka przekąska. Co więcej, to najprostsze placki na świecie, idealne nawet dla początkujących kucharzy. Wystarczy wymieszać składniki i siup na patelnię. Pyszna „wieża” pojawia się w kilkanaście minut, po czym w takim samym tempie
Fitsweet.meprzyprawy znajdziecie w sklepie Skworcu. https://www.skworcu.com.pl 🌯🌯🌯🌯🌯🌮🌮🌮🌮🌮🌮🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯🌯 Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ Składniki na 4 porcje: 4 placki tortilli (dowolne) 180 g tuńczyka w sosie własnym (puszka) 3 ogórki kiszone 10 dag sera żółtego wędzonego 4 łyżki drobno posiekanego szczypiorku 2 łyżki Cebulki prażonej
Gotowanie Patkijest to warzywo uniwersalne, można je spożywać na słodko, np. w ciastach, deserach, naleśnikach i dżemach bądź na wytrawnie, np. w gulaszach, zupach krem, daniach jednogarnkowych, sałatkach czy jako placki. Oprócz poniższego przepisu polecam także następujące pyszności: sernik dyniowy z owsianą kruszonką leniwe z sosem dyniowe z szałwią pierogi z dynią kopytka dyniowe z bazylią kopytka dyniowe
W kuchni Karmel-itkiLudzi można podzielić na dwie grupy. Tych, którzy jedzą klasycznie (ogórkowa, placki ziemniaczane i te sprawy) oraz tych, którzy uwielbiają eksperymenty kulinarne. Zdecydowanie należę
Vegan Tastepatelni – jeśli takiej nie masz, cebulę i klopsiki podsmaż na mniejszej patelni, a następnie przełóż zawartość do rondla i połącz z pozostałymi składnikami Polecam też… ** Klasyczne placki ziemniaczane ** Ekspresowy obiad z worka ** Tarta z cukinią ** Pizza KORONA Składniki: 0,8-1 kg patisona 1 średnia cebula 1 papryka czerwona 200 g kiełbasy (np. podwawelskiej
Kulinarny S.O.S.patelni – jeśli takiej nie masz, cebulę i klopsiki podsmaż na mniejszej patelni, a następnie przełóż zawartość do rondla i połącz z pozostałymi składnikami Polecam też… ** Klasyczne placki ziemniaczane ** Ekspresowy obiad z worka ** Tarta z cukinią ** Pizza KORONA Składniki: 0,8-1 kg patisona 1 średnia cebula 1 papryka czerwona 200 g kiełbasy (np. podwawelskiej
Kulinarne S.O.S.Na klasyczny omlet składają się tylko jajka. Ten nie jest klasyczny. Dodałam do niego proszek budyniowy, podałam z jogurtem i owocami. Smakował wybornie. Zdecydowanie lubię takie
Kucharzycaładnie , samoczynnie się zagęści . Na koniec wyłączamy gaz , wsypujemy świeży tymianek mieszamy i odstawiamy na 3 minuty pod przykryciem . Serwujemy na gorąco z chrupiąca bagietką , makaronem , mięsem lub plackami ziemniaczanymi Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Genialny sos grzybowy z podgrzybków pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżysobie ciastem. Pora jest na śliwki. Małe, duże, węgierki, mirabelki, czy co tam w ręce wpadnie. Do dzisiejszej mojej propozycji pasują każde. W zasadzie według tego przepisu można upiec placek z różnymi owocami. Do przygotowania porcji w formie o średnicy 24 do 26 centymetrów potrzeba: - 250 g maki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 230 g cukru - cukier waniliowy
I tu będę miała takie tepomocą blendera, na gładką masę. Na suchej patelni, smażymy małe placuszki, nakładając ciasto za pomocą łyżki do lodów, dzięki temu każdy placuszek będzie jednakowej wielkości i grubości. Smażymy placki około 3 minut z każdej strony, na średniej mocy palnika. Artykuł Fit placuszki bananowe pochodzi z serwisu Niepieprz
NiePieprz.pllodówki na co najmniej 30 minut (ja zagniotłam je dzień wcześniej, więc ciasto spędziło całą noc w lodowce i poranek) 3. Po czasie leżakowania wałkujemy dość cienki placek i wykrawamy foremką do babek ciasteczka, po dwa ciasteczka na jedną babeczkę. Następnie smarujemy masłem foremki i posypujemy bułką tartą i wylepiamy ciastem. 4. Do tak wylepionych ciastem babeczek nakładamy budyń
Gotowanie...to proste !