porzeczki Konfitura z czarnej porzeczki i jabłek Lecznicza nalewka z czarnej porzeczki Sok z czarnej porzeczki Zbiór przepisów z wykorzystaniem czerwonej porzeczki: Roladka z czerwoną porzeczką Kruchy placek z porzeczkami i bezą Porzeczkowa fantazja z serem Ciasto grysikowe z kremem czekoladowym Ciasto lawendowo - porzeczkowe Chałka z białym serem i czerwoną porzeczką Bułeczki z kremem waniliowym i porzeczkami
Z miłości do słodkościjest wystarczająco gorąca, naleśniki nie będą się do niej przyklejać. Szpinak podsmażyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z serem i nadziewać usmażone placki. Gotowe naleśniki można jeszcze podsmażyć, aby nabrały apatycznej, złotej barwy, nie jest to jednak konieczne. Podawać na gorąco. Smacznego! Wyliczenia: mąka 1 zł mleko 1 zł jajka
Obiad za dychęrazem z mięsem). Mięso wrzucamy do miski, dodajemy jajko, bułkę, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Mieszamy bardzo dokładnie, jeśli masa jest zbyt mokra dosypujemy trochę bułki tartej. Formujemy placki, którymi oblepiamy brukselkę, obtaczamy je w bułce tartej i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 º przez około godzinę
Gotuj z Misiemwięc twoja ignorancja zostaje ci wybaczona. [Sheldon próbuje chili] Sheldon Cooper: Mmmm, bardzo dobre... cokolwiek to jest. Chili con carne podałem na dwa sposoby: z brązowym ryżem i w placku tortilli. Moim zdaniem lepsze było z ryżem. W tortilli było za gorące żeby je wygodnie jeść, a jak wystygło nie smakowało już tak dobrze. Starszy szkodnik, przyzwyczajony już trochę(...)pikantnego jedzenia, pochwalił moje chili. Co prawda wybrał wersję w placku tortilli i myślę, że zjadłby każdą tortillę, niezależnie od farszu :-) Czytaj dalej
Gotuj z Misiemciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej z odrobiną oleju. Ok jedna chochelka na jednego naleśnika. Gdy naleśniki przestygną a galaretka trochę stężeje, nakładamy ją na każdy placek i delikatnie zwijamy, wkładamy do lodówki. Przed podaniem pokroić i udekorować. Ja podałam udekorowane jagodami goji i miętą
Ze smakiem i z pasjąpiórka. Ser ścieramy na tarce. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Kiedy ciasto zwiększy swoją objętość dzielimy je na 2 lub więcej części (wg. uznania) i wałkujemy dosyć cienko. Placki smarujemy przecierem i układamy na nich dodatki: cebulę, ser, pieczarki i pomidorki. Posypujemy oregano. Pieczemy przez 15-17 minut. Smacznego
Ze smakiem i z pasjąwymieszaj z farszem. Gdy papryka zmięknie, odsącz fasolkę i wsyp do mięsa. Chilli, świeże oregano i cząber drobno posiekaj i dodaj do farszu, dopraw do smaku solą i pieprzem. Placki tortilli podgrzej z obu stron na suchej patelni, na każdy nałóż gorący farsz, zwiń i podawaj na gorąco. Smacznego
Ze smakiem i z pasjąodstawić do wyrośnięcia na pół godziny. Przecier wymieszać z pięcioma łyżkami wody, sosem lub drobno posiekaną papryczką chilli, oregano i czosnkiem. Paprykę, salami i kiełbasę pokroić w kostkę. Gdy placki ciasta powiększą swoją objętość posmarować je przecierem, posypać tartym serem, kiełbasą, salami i papryką. Piec w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez 15-18 minut. Smacznego
Ze smakiem i z pasjąTortilla, na którą zaprezentuje poniżej przepis, pochodzi z kuchni meksykańskiej. Jest to płaski placek, w który możemy zawinąć dowolne nadzienie, jak choćby mieszankę kurczaka, warzyw i dowolnego sosu. W innym poście przedstawiam przepis na " Fajitas ", które przygotowuje się z tortillą. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrymniej więcej odtworzyć jego wygląd i smak. Mikado jest wypiekiem dość pracochłonnym, ale jego smak w pełni wynagrodzi Wam trudy. Na pocieszenie dodam, że spokojnie można upiec ciut grubsze placki :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło
Przepisy Aleksandryupiec. Bardzo spodobał mi się efekt dekoracyjny, jaki uzyskuje się używając folii bąbelkowej. Ciasto jest pracochłonne, ale dość przyjemnie się je wykonuje. Polecam przygotowanie masy z podwójnej porcji, gdyż placki wchłonęły znaczną część masy i wypiek dla niektórych osób mógłby być niewystarczająco wilgotny (na zdjęciach ciasto jest przełożone masą z pojedynczej porcji). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego
Przepisy AleksandryWłożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i piec około 30 minut. Wyjąć i ostudzić. Z zimnego biszkoptu zdjąć z dna papier i przekroić dwa razy wzdłuż uzyskując trzy placki. Masa kokosowa: Mleko z cukrem i cukrem waniliowym zagotować, dodać kokos i na średnim ogniu gotować około 15 minut cały czas mieszając. Zdjąć z ognia dodać masło, mieszać
Ala piecze i gotujesuchych składników. Mieszamy, a następnie dodajemy 3/4 szklanki mleka. Ponownie mieszamy i sprawdzamy konsystencję ciasta. Jeśli jest jeszcze bardzo gęsta dodajemy resztę mleka. Całość jeszcze raz mieszamy. Smażymy spore placki na suchej lub bardzo delikatnie natłuszczonej patelni na rumiano. Podajemy przełożone plasterkami bananów. Smacznego
Ratunku obiadrąk. W razie gdyby jednak trochę się kleiło (czyli w razie gdybyśmy trochę przedobrzyli z wodą), zagniatając, podsypujemy sobie mąką. Teraz już tylko pozostało rozwałkowanie ciasta na cieniutki placek, jednak znów, nie całe ciasto na raz. Połowę najlepiej odłożyć na bok i przykryć ściereczką. Resztę rozwałkowujemy na ok. 1,5 mm. Z ciasta wycinamy (np. szklanką) krążki, nakładamy
Ratunku obiadstopniach. Podajemy same, z ulubionymi sosami lub keczupem. Wygląda apetycznie, prawda? ;) Smacznego! PS. Mała rada dla tych, którzy calzone będą robić po raz pierwszy. Rozwałkowany placek na pieróg dobrze jest ułożyć sobie od razu na papierze do pieczenia. Gdy już nałożymy na niego wszystkie składniki i zlepimy, może być nam ciężko go przenieść. Nasze calzone podczas przenoszenia na pewno
Ratunku obiad