Tarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kilku rodzajów mrożonych warzyw, które sprawdzą się jako baza do wykonania farszu. Jeżeli chodzi o tortille to kwestia czasu i kulinarnych ambicji. Ja przyznaję, że zazwyczaj korzystam z gotowych placków, a szczególnie lubię te wykonane z mąki pełnoziarnistej. W zamrażarce dziś natknęłam się na mrożony szpinak, dlatego u mnie dziś zielona wersja quesadilli ze szpinakiem i serem feta. Do takiego
Tradycyjna KuchniaGryka należy do zbóż naturalnie bezglutenowych. Jest źródłem cennych aminokwasów egzogennych (np. lizyna), których organizm sam nie potrafi wyprodukować i należy je dostarczyć wraz z dietą
Zdrowie na języku :PNaleśniki kakaowe nie tylko dla dzieci. Smaczne, deserowe na słodko. Z pewnością przypadnie do gustu tym, którzy lubią budyń. Składniki: 3 jaja 1 łyżka oleju
Słodki Zakątekskładniki 8 białek 1 1/2 szklanki mąki tortowej 8 łyżek cukru kryształu proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki przygotowanie Białka ubić na sztywno dodać cukier i
Moje WyrobyKlasyczne racuchy drożdżowe z jabłkami, cynamonem i cukrem pudrem. Idealne na nadchodzący Tłusty Czwartek :) 1,5 szklanki mąki pszennej 10 g świeżych drożdży łyżka cukru trzcinowego
Mienta blogPuszyste i wilgotne placuszki z rozpływającą się w ustach czekoladą oraz z dodatkiem płatków owsianych. Nas cieszyły w weekendowy poranek, a Wy, z jakiej okazji je
Mienta blogminut.Wyrośnięte ciasto wyłóż na blat oprószony mąką. Rozwałkuj na prostokąt o grubości 1 cm. Rozdrobnij marcepan i zmiksuj ze śmietanką na jednolitą masę. Rozprowadź marcepan po placku i posyp świeżo zgniecionym kardamonem. Zwiń pacek w rulon i pokrój na kawałki o grubości 3 cm. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia w odstępach. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Nastaw piekarnik
codojedzeniaUgotować budyń z 2 żółtkami w 1 szkl mleka i ostudzić. Masło utrzeć na puszysty krem, ciągle mieszając dodawać budyń. Na koniec dodać namoczoną i rozpuszczoną żelatynę. Na upieczonym placku bezowym rozsmarować konfiturę z czarnej porzeczki, a na to nałożyć masę budyniową. Zwinąć roladę. Smacznego
Słodki Zakątekkoktajli, zdrowych deserów i ciast, bomb witaminowych w postaci wyśmienitych lodów (dzieci są przeszczęśliwe! ), mleka roślinnego, tofu, przecierów i baz do zup, a nawet placków ziemniaczanych! Zamierzam dokładnie przetestować to urządzenie i już niedługo podzielę się z Wami znakomitymi przepisami! W pierwszej kolejności uwagę zwraca również wyjątkowo estetyczny, minimalistyczny design, dzięki
kuron.com.plNaleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą to odmiana od tradycyjnych naleśników podawanych na słodko. Wytrawna wersja jest idealna na obiad, albo lunch do pracy. Choć trzeba
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Błyskawiczny krem z dyni to rozgrzewająca zupa idealnie pasująca na chłodne zimowe wieczory. Pokażę Wam jak w kilku krokach przygotować to danie i zachwycić domowników. Pamiętajcie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!