placki - 22990 przepisów (strona:1081/1533)

PLACUSZKI - RACUSZKI Z JABŁKAMI 149

Pyszne, mięciutkie, aromatyczne placuszki są moimi ulubionymi. Nie wymagają od nas ani wielkich nakładów finansowych, ani dużo czasu 😎 Po usmażeniu możemy je posypać cukrem pudrem lub

Walijskie Pichcenie
Fuczki 93

 100 ml mleka 100 ml wody 1 jajko  200 g mąki +-30g sól pieprz 350 g kapusty kiszonej odciśniętej kminek opcjonalnie Z mąki

Gotowanie jest łatwe
Pasztet warzywny. 84

Robimy! Warzywa myjemy i obieramy ze skórki. Z cukinii usuwamy pestki, obieramy skórkę Wszystko kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy warzywa po kolei do robota kuchennego na oczka jak do placków ziemniaczanych- czyli na małe, tak aby wyszła nam papka. Odsączamy nadmiar wody. Dodajemy jajka, przyprawy. Mieszamy do jednolitej masy. Na koniec dajemy mąkę i kaszę manną Szykujemy formę- użyłam sylikonowej

Latosiowydom
Gofry bananowe – idealne dla dzieci 146

czasem robiłam kilka dni pod rząd i wszystkie były zjadane. Dlatego wiem, że musisz zrobić je również Ty! Bo wbrew pozorom moje dzieci nie są zbyt entuzjastycznie nastawione do placków, pankejków czy naleśników. Jeśli już jakieś robię na słodko, to… głównie muszę jeść je sama. Ale gofry bananowe z tego przepisu są według nich pyszne i znikają jeszcze cieplutkie

Pasja Smaku
Omlet biszkoptowy z twarożkiem i owocami 93

Wysokobiałkowe posiłki to idealna opcja dla osób, którzy uprawiają sport, ale nie tylko! Wiadomo, białko jest źródłem protein - funkcja budulcowa i energetyczna. Polecam przygotować omlet z

Truskawkowa Fiesta
Omlet z cukinią i papryką 101

 Pyszny omlet z warzywami, których nam akurat teraz nie brakuje. Składniki: 2 jajka odrobina mleka sól, pieprz 1 łyżeczka sera żółtego tartego kawałek papryki kawałek

Kuchnia domowa Ani
Rogaliki z nadzieniem kokosowym 79

równe części. Każdą część formuję na kształtną kulę. Stolnicę lekko oprószam mąką. Ciasto rozwałkowuję do średnicy 30 cm. Nadzienie kokosowe dzielę na 4 części. Jedną część rozsmarowuję na placku po czym dzielę go na 12 części. Rogaliki zwijam od szerszego miejsca ku cieńszej końcówce.  Przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smaruję rogaliki mlekiem i umieszczam na środkowej półce

Gotuj z Agnes
Prażone jabłka 873

Prażone jabłka do słoików na zimę, to wspaniały i bardzo uniwersalny przepis. Sprawdzą się nie tylko do szarlotek, ale i do placków lub naleśników, a nawet na kanapki lub do ryżu.  - prosty przepis - tylko kilka składników - bez pasteryzowania słoików

AniaGotuje.pl
Najlepsze śniadanie do szkoły 113

składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy pod przykryciem na godzinę. Blat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto na cienki prostokąt. W sezonie wybieramy świeże jagody, borówki lub porzeczki i rozsypujemy na placku. Posypujemy cukrem. Ciasto zwijamy w rulon i sporym nożem odcinamy po kawałku ok. 2cm. Bułeczki dobrze jest odstawić aż podrosną. Łatwiej jednak układać drożdżówki na blasze gdy wiemy ile zajmą

prawdziwe jedzenie
Racuchy z gruszkami 102

Racuszki z jabłkami to bardzo znany i powszechnie wykorzystywany przepis. A próbował_ś już racuchów z gruszkami? Teraz jest idealny czas, bo gruszki są na czasie

Delicious Place
Powidła śliwkowe z czekoladą 401

tego całość zamykamy w słoikach, by zimą delektować się tym niezwykłym smakiem.  - tylko 3 składniki - bez stosowania pasteryzacji - czekoladę można zamienić na kakao  - super na kanapki, do placków, naleśników

AniaGotuje.pl
Najlepsze patelnie do naleśników 105

Charakterystyka idealnej patelni do naleśników Patelnia do naleśników cechuje się unikalną i cienką konstrukcją. Nie jest ona tak masywna, jak klasyczne patelnie, stąd jej niska waga i komfort przygotowywania placków. Dno patelni do naleśników nie powinno być całkiem płaskie, a delikatnie wklęsłe. Duże znaczenie ma także rączka, która powinna być wykonana z nienagrzewającego się materiału i odpowiednio wyprofilowana. Ergonomiczna rączka

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Murzynek z rodzynkami i kremem 183

jednej części dodajemy rodzynki, a do drugiej kakao i dokładnie mieszamy Wystudzone ciasto przecinamy na 2 cienkie blaty. Na jeden wykładamy krem z rodzynkami, wyrównujemy i przykrywamy drugim plackiem, na który wykładamy krem z kakao. Wierzch polewamy polewą Polewa: Mleko podgrzewamy z cukrem i masłem. Zdejmujemy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę i mieszamy do uzyskania błyszczącej polewy. Lekko studzimy

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania