kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w cienkie półsłupki. Jeden placek tortilli umieszczamy na patelni wykładamy troszkę startego sera, pokrojone awokado, paprykę, listki pietruszki oraz pozostały ser żółty, doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy drugim plackiem tortilli i podsmażamy, gdy jedna strona się zrumieni delikatnie przewracamy na drugą i smażymy do zrumienienia. Następnie przekładamy na deskę lub talerz, kroimy
Domowy Smak Jedzeniaciasta chlebowego blisko ogniska. Zresztą sama nazwa znaczy tyle co płomień . Teraz smaży się placki na głębokim tłuszczu. Składniki: 500 g mąki pszennej 300 ml mleka 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oliwy z oliwek 200 g sera żółtego 1 ząbek czosnku Olej Sposób przygotowania: Na początku w 100 ml mleka rozpuszczamy drożdże(...)wody i wszystko mieszamy ze sobą. Ser trzemy na tarce o większych oczkach. Po usmażeniu langosza kładziemy na papierowym ręczniku żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Każdy placek smarujemy przygotowanym sosem i grubo posypujemy startym serem
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnezróbcie ich od razu więcej;-) Składniki: Opakowanie placków tortilla, ponad to: Farsz 1: serek typu Almette (np. naturalny), 1/2 papryki czerwonej, 2 plasteki ulubinej szynki, ser żółty, oregano. Farsz 2: serek marscapone, kilka plastrów łososia, koperek, kilka kropel soku z cytryny. Farsz 3: 2 łyżki majonezu wymieszane ze startym serem żółtym, 2 plasterki szynki, cebula, pomidor, kilka posiekanych oliwek(...)oregano. Przygotowanie: Tortillę smarujemy serkiem. Warzywa myjemy, kroimy w drobną kosteczkę. Wykładamy na placki. Szynkę kroimy w drobne paseczki. Posypujemy nią tortillę oraz serem żółtym startym na tarce. Doprawiamy oregano, solą czy pieprzem. Tak przygotowany placek zwijamy w rulon, dociskamy. Następnie kroimy w 3 centymetrowe kanapeczki. Pozostałe tortille przygotowujemy analogicznie
Kuchnia Pełna Pasjizastąpić wymieszaną w proporcji pół na pół mozarellą z fetą. Generalna zasada jest taka, że stosunek ciasta do farszu powinien wynosić 1:1. Ale oczywiście jeśli wolicie mniej sera w środku bez problemu możecie zmniejszyć jego ilość. Generalnie w większości przepisów zalecają albo pieczenie chlebków w piekarniku albo smażenie ich na patelni. W Gruzji tradycyjnie przed włożeniem chaczapuri do pieca(...)kawałki (u mnie było ich 8). Każdy z kawałków rozwałkowujemy na okrągły, cienki (ok. 1,5 cm) placek na środku którego umieszczamy garść sera (ilość ser musicie rozplanować sobie sami, tak aby w każdym placku była mniej więcej taka sama ilość). Brzegi ciasta dokładnie zlepiamy tworząc coś na kształt sakiewki, którą póżniej spłaszczamy ręką lub rozwałkowujemy na placek
PatiGotujektoś z Was się już spotkał z taką wersją? Osobiście się nie spotkałam, ale tak zaczęłam kombinować z rana… No bo jeśli są wersje naleśników, omletów i placków na słodko i na słono to czemu by nie zjeść racuchów w słonej odsłonie? Przedstawiam Wam moją wersję, którą zrobiłam na śniadanie Można się nimi w sumie zajadać w każdej porze(...)mąka pszenna – 2 szklanki – 400 g mleko – 1 szklanka – 200 ml proszek do pieczenia – 2 płaskie łyżeczki jajko – 2 sztuki czosnek – 1 ząbek cukinia – 1 sztuka szynka – 4 plasterki ser żółty – 4 plasterki papryka słodka – 1 łyżeczka kurkuma – 1 łyżeczka sól – 1 łyżeczka pieprz – według uznania olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE : Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować na gładką masę
kuchniabellissima.wordpress.comJeśli patelnia jest wystarczająco gorąca, naleśniki nie będą się do niej przyklejać.Szpinak podsmażyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z serem i nadziewać usmażone placki. Gotowe naleśniki można jeszcze podsmażyć, aby nabrały apatycznej, złotej barwy, nie jest to jednak konieczne.Podawać na gorąco.Smacznego!Wyliczenia:mąka 1 złmleko 1 złjajka
Obiad za dychęrozmoknie odcisnąć. Cebulę pokroić, zeszklić na smalcu. Mięso zmielić razem z cebulą i kajzerką. Dodać jajko, przyprawić. Masę dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować płaskie placki, kłaść na nich ser i kiełbasę pokrojoną w słupki, po czym formować ruloniki. Obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na blaszce wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego
Praktyczna plzwykłą przekąskę, którą można również zapakować do lunch boxa. To świetny sposób na "polubienie się" z płatkami, ponieważ naprawdę ciężko odgadnąć co wchodzi w skład placków - oprócz oczywiście kusząco ciągnąceeego się żółtego sera. Możecie je doprawić zgodnie z własnymi upodobaniami, choć przyznam, że zaprezentowana wersja jest delikatna i jednym słowem... przepyszna. I od razu radzę, zwiększcie ilość składników(...)kilka minut, aby płatki odrobinę napęczniały. Po tym czasie masę wymieszać z żółtym serem - uprzednio pokrojonym w drobniutką kostkę oraz doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu solo
Di gotujeminut w 200 sto pniach C.Gdy spód ziemniaczany upieczemy to smarujemy go koncentratem pomidorowym. Na patelni smażymy pieczarki i cebulę, doprawiamy je solą i pieprzem. Na ziemniaczany placek wykładamy pieczarki, żółty ser, plastry pomidorów, paprykę i papryczkę chili oraz oliwki. Na wierzch układamy ponownie żółty ser i ser pleśniowy, posypujemy suszonym oregano. Zapiekamy całość w 220 stopniach C około
Bon Appetit MałgorzatyPizza to zazwyczaj ciasto drożdżowe, dodatki i dużo sera, dziś proponuję jej inną wersję :). Placki drożdżowe z mięsem mielonym to coś jak pizza bez sera. Na pewno zasmakują każdemu, do tego są banalne w przygotowaniu. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Dodatki: 300g mięsa(...)Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Dzielimy na 4-6 części, każdą rozwałkowujemy na kształt koła. 3. Na każdy placek wykładamy mięso mielone z warzywami. Brzegi zaginamy do środka tak by ciasto przykryło trochę farszu. 3. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią
Szefowa kuchniDodajemy bazylię, oregano oraz rozdrobniony ząbek czosnku. Całość podgrzewamy. Przygotowujemy wszystkie składniki, które chcemy mieć na pizzy. U nas jest to zazwyczaj tylko ser. Gdy ciasto na pizzę wyrośnie, dzielimy je na 4 części. Każdy placek wałkujemy, formując okrąg wielkości patelni. Patelnię podgrzewamy(...)będzie już mocno rozgrzana - umieszczamy na niej placek. Podpiekamy na średnim ogniu przez około 3 minuty, po czym zmniejszamy ogień, przewracamy placek na drugą stronę i niezwłocznie smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy serem. Patelnię nakrywamy przykrywką i pieczemy około 5-7 minut, aż ser się roztopi. Podajemy od razu. Smacznego :) I nieodmiennie zapraszam do polubienia profilu Ewa Kuchennie
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!domu. I tak też jest w tym przypadku. Twaróg, mleko jajko, mąka i pyszne śniadanie czy deser a nawet kolacja gotowe. Ok 10-12 sztuk 250 gramów sera twarogowego półtłustego 1 szklanka mąki ( szklanka o pojemności 250 ml.) pół szklanki mleka 1 jajko L Pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru waniliowego( opcjonalnie) szczypta(...)koniec wsypać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia mieszamy na jednolita masę. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Nakładać za pomocą łyżki porcje ciasta formujemy okrągły placek i smażymy na średnim ogniu z każdej strony na zloty kolor. Usmażone placuszki przekładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Pyszne z dżemem, miodem owocami sezonowymi. Smacznego
Andzia Pichcifolią aluminiową i włożyć do lodówki do przegryzienia. A oto co jeszcze przygotowałam: tarta bakewell Gotowany kurczak z ananasem, curry i mleczkiem kokosowym Klopsiki Nigelli z tartym serem w sosie pomidorowym Placek czeski duża prostokątna blacha Ciasto: 1 kostka masła 500 g mąki 150 g cukru 1 jajko 4 łyżki mleka 3 łyżki miodu (lipowy, akacjowy, rzepakowy) 1 łyżeczka
Posadzone i zjedzoneplastry wędliny – u mnie schab wędzony parzony 2 łyżki kiełków rzodkiewki sos czosnkowy (u mnie Folwark) 2 plastry żółtego sera Przygotowanie: Na tortilli układamy 2 plastry sera (duże,aby pokryły placek). Następnie na wierzch układamy 4 plastry wędliny (tak, aby pokryły cały placek). Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki i polewamy sosem czosnkowym („zygzaki” po całości(...)grubo). Tortillę ostrożnie zwijamy w rulon. Następnie układamy na rozgrzanej patelni grillowej (zwinięciem do dołu). Grillujemy z obu stron do uzyskania charakterystycznych pasków i roztopienia sera. Podajemy przekrojoną na pół. Grillowane tortille z kiełkami, wędliną i sosem czosnkowym Smacznego
Słodkie okruszki2 szkl pieczonej dyni makaronowej 1 jajko 100 g ricotty 4 łyżki mąki jaglanej sól pieprz suszone pomidory Dynię pieczoną należy wyskrobać widelcem, wymieszać z
Gotowanie jest łatwe