{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"\u015aniadanie to najwa\u017cniejszy posi\u0142ek, dlatego te\u017c warto zadba\u0107 o to, by by\u0142o syc\u0105ce. Je
Mostek w kuchniNa weekendowe śniadanie proponuję Wam kolejną wersję pysznych placuszków . Tym razem wykorzystałam ugotowaną wcześniej kaszę gryczaną, do której dodałam ulubione bakalie. składniki: 1/2 szklanki
babka w formiePita, czyli okrągłe, pszenne, płaskie placki, popularne w krajach Bliskiego Wschodu i Maghrebu. Jedzone są najczęściej z pikantnymi sosami. Mają tę właściwość
KuchniaWeDwoje.plKolejna propozycja na pyszne śniadanie. Ostatnio dosyć często na naszym stole pojawiają się różnego rodzaju śniadaniowe placuszki , które są naprawdę dobrym pomysłem na przyjemne rozpoczęcie dnia
babka w formiePyszne placuszki z dodatkiem proszku budyniowego, który sprawia, że mają delikatnie chrupiącą skórkę, a smakiem i konsystencją przypominają nieco biszkopty. Są dość zwarte, nie tak lekkie
babka w formiePyszne, aromatyczne placuszki z dyniowym puree . Puszyste, bardzo delikatne, o lekko korzennym zapachu przywodzącym na myśl pierniki. Dyniowe placuszki jedliśmy na śniadanie z cukrem pudrem. Polecam
babka w formieMokra kura...?! ;) Nieee to mokhrakula danie kuchni gruzińskiej. Jest to taki placek z patelni mający w sobie trochę coś z naleśnika i trochę z
Gotowanie...to proste !sama w domu. Przede wszystkim wiem co jem. Placki ziemniaczane są pyszne chrupiące- takie, jak robiła babcia, mięso jest delikatne i rozpływające się w ustach. Sos czosnkowy mogę przygotować tak jak lubię, ogórki kiszone pachną, a posiekana papryka nadaje delikatnej chrupkości temu daniu. Danie jest dość proste i nie wymaga od nas dużych umiejętności(...)odstraszać robienie placków ziemniaczanych i tarcie ich na tarce, ale ja od razu Wam powiem, że zazwyczaj kroje ziemniaki w dużą kostkę i wrzucam do kielicha od blendera, naciskam magiczny guzik i gotowe hehehe. Roboty na 2 minuty, blenduję też cebulę, czosnek i jaja, potem masę przelewam do miski dodaje mąkę i tyle. Więc przygotowanie ciasta na placki zajmuje
SMYKWKUCHNIjagodami goji należy do ciast bardzo lubianych – puszysty, wilgotny, aromatyczny – do kawy, herbaty, czy nawet kubka mleka. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również inne ciasta na maślance z owocami – na blogu: - Placek na maślance ze śliwkami - Placek czereśniowo kokosowy na maślance - Ciasto maślankowe z mango i lukrowaną kruszonką Wydrukuj przepis
mojewypiekiinietylkoDzisiaj wyjątkowy placek, który niezmiennie mi smakuje od wielu lat. Przepis wyjęty ze starego pożółkłego skoroszytu mamy:) Prosty w przygotowaniu, pyszniejszy z każdym dniem ... Ponieważ w domu były jeszcze dekoracyjne gwiazdki ze świąt posypałam nimi ciasto ... choć mam nadzieje, że to na pożegnanie a nie na przywołanie zimy. Serdecznie polecam :) Składniki : Placki
cucinareDzisiaj wyjątkowy placek, który niezmiennie mi smakuje od wielu lat. Przepis wyjęty ze starego pożółkłego skoroszytu mamy:) Prosty w przygotowaniu, pyszniejszy z każdym dniem ... Ponieważ w domu były jeszcze dekoracyjne gwiazdki ze świąt posypałam nimi ciasto ... choć mam nadzieje, że to na pożegnanie a nie na przywołanie zimy. Serdecznie polecam :) Składniki : Placki
cucinaresyrop akacjowy, a dorosłym nalewka ;). O tym wszystkim w najbliższych postach bo sezon akacjowy w pełni. Pierwsza propozycja to pyszne, puszyste i proste w przygotowaniu placuszki serowe z płatkami akacji. Polecam :) Ilość porcji: 15 placków Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 150 g serka naturalnego (np. Bieluch lub ricotta), 1 szklanka płatków akacji (tylko białe części), 50 ml mleka
SzczyptaSmaQkażdym razem można używać innych składników i tworzyć nowe kombinacje smakowe. Ponad to są banalnie proste do przyrządzania i chyba każdy poradzi sobie z takim puszysty, słodkim plackiem. Dzisiaj wykorzystałam mąkę kukurydzianą, dokładnie użyłam mąki z niebieskiej kukurydzy, bo tylko taką posiadałam, ale ta normalna także jak najbardziej się w tym przypadku sprawdzi. Omlet wyszedł, jak widać na zdjęciu(...)samym urozmaicając i wzbogacając naszą dietę w cenne składniki. Każdy produkt jest ekologiczny , pozbawiony wszelkich sztucznych dodatków, jak wypełniacze, barwniki, konserwanty, a także słodziki. Skład jest prosty, co ważne naturalny , a same składniki powstały w procesie suszenia bądź liofilizacji , dzięki której zatrzymują znaczącą część odżywczą surowca. W dzisiejszym przepisie użyłam mixu Strong Point , którego
Zdrowie na języku :PPlacek z owocami i kruszonką bez spodu zwany również crumble to fantastyczny i bardzo prosty w przygotowaniu deser. Apetycznie wygląda i smakuje wspaniale! Crumble składa się z dwóch elementów: owoców i kruszonki. Do przygotowania tego deseru można użyć każdego rodzaju owoców, tylko od Twoje fantazji zależy na co się zdecydujesz. Ja tym razem wybrałam wersję tradycyjną z jabłkami(...)owocami leśnymi. Najlepiej smakuje na ciepło z bitą śmietanką kokosową lub posypany pudrem ze zmiksowanego ksylitolu. Bezglutenowy placek jabłkowy z owocami leśnymi Drukuj Porcje: 8 - 10 porcji (naczynie żaroodporne 30x20cm) Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 laska wanilii 500g musu jabłkowego (kliknij po przepis) 2 łyżki miodu (lub syropu klonowego, daktylowego etc.) 2 łyżeczki cynamonu 300g świeżych lub mrożonych
Book of spellsWasz wybór. U nas ostatnio quesadilla zagościła w towarzystwie suszonych pomidorów i chorizo - mówię Wam - "niebo w gębie!" . Danie to jest bardzo proste, sycące, a co najważniejsze - expresowe w przygotowaniu. 'quesadilla' Składniki (2 porcje): - 4 duże pszenne placki tortilli - 1 op. chorizo (ok 10 plastrów)* - 6 kawałków suszonych pomidorów z oleju - 1 łyżeczka suszonego oregano - 1 łyżeczka papryki słodkiej
CookYourself