pizza - 8481 przepisów (strona:159/566)

Pieczarki z warzywami w rustykalnym wydaniu - pizza pełnoziarnista 174

wolnej chwili w kuchni szaleję. Wspaniały chlebek rustykalny przygotowałam w którym farsz z pieczarek, sera i pasty warzywnej z grillowaną cukinią i curry schowałam. Ni to pizza pełnoziarnista, ni chlebek rustykalny, ale zapewniam Was, że smak ma idealny. Zakręcone danie na wspólne biesiadowanie.  Składniki: nadzienie: 3 łyżki oleju rzepakowego rozmaryn, oregano, bazylia KUJAWSKI, 1 biała cebula, 500 g białych(...)razem z papierem przekładamy na blachę od piekarnika, wierzch nakłuwamy widelcem i smarujemy olejem. Pieczemy ok. 30 min w 200°C. Pozostawiamy do lekkiego, lub całkowitego przestygnięcia. Kroimy jak pizzę i podajemy z świeżą bazylią

Moniki Smakołyki
Imprezowe kuleczki z kapustką kiszoną i kiełbasą 84

który powstał w mojej głowie spontanicznie a wywołał furorę wśród rodziny i znajomych :). Podawajcie koniecznie z domowej roboty sosem czosnkowym!. Mniam… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie ciasta na pizzę 500 gram kapusty kiszonej 2-3 kiełbaski śląskie 1 duża cebula 1 jajko smalec/olej do smażenia ( ja używam smalcu, wg mnie farsz jest smaczniejszy https://kasiawgarach.pl/2019/07/10/sos-czosnkowy-sprawdzony-przepis/ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)następnie dodajemy posiekaną kapustę i smażymy wszystko kilka minut od czasu do czasu mieszkając. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy farsz odstawiamy do przestudzenia, gdy farsz wystygnie rozwijamy ciasto na pizzę, dzielimy na mniejsze kawałki kwadraty, każdy kawałek ciasta lekko rozciągamy w dłoni, łyżką na środek nakładamy porcję farszu i zawijamy ciasto do środka tworząc kuleczki i kładziemy na blachę

Blog kulinarny S9.PL
Focaccia 91

Sprawdzony i uniwersalny przepis na ciasto na focaccię, z której przygotujesz także pyszną, jedną i dużą pizzę. Focaccię podaję z oliwą (także smakową, np. czosnkową lub ostrą z chili) jako przystawkę lub przekąskę. Pasuje do deski serów, pomidorków, lekkich sałatek. To także świetny dodatek do potraw z warzyw lub śniadań jako płaski chlebek. Smakuje na ciepło i zimno. Focaccia Focaccię

Zasmakuj Kuchni
Drożdżowe ślimaczki a'la pizza 130

Bardzo smaczne drożdżowe ślimaczki z ulubionymi dodatkami. Taka mini wersja   aromatycznej pizzy   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding(...)NONE X-NONE Składniki: 500g mąki pszennej pół szklanki ciepłego mleka 1 szklanka ciepłej wody 25gram drożdży świeżych 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki ziół do pizzy lub prowansalskie   Dodatki : 0,5kg podsmażone na maśle pieczarki z dodatkiem drobno posiekanej cebulki i łyżeczki tymianku 200g   ulubionej szynki 250g żółtego sera u mnie gouda z ziołami

W garach u Gosi
Pomidorowy sos do pizzy 97

Pyszny i aromatyczny sos pomidorowy to podstawa każdej pizzy. Najważniejsze w przygotowaniu idealnego sosu jest powolne gotowanie […] Artykuł Pomidorowy sos do pizzy pochodzi z serwisu PanGotuje

PanGotuje
Pizza z szynką i pieczarkami (ciasto na pizzę) 133

Ciasto na pizzę - gruby spód i puszyste brzegi. Dodatki do pizzy mogą być już dowolne - wasze ulubione - u mnie dziś z szynką oraz pieczarkami. Składniki: ciasto: 500 g mąki, 40 g drożdży świeżych, ok 250 ml ciepłej wody, 2 łyżeczki soli, szczypta cukru, 2 łyżki oleju dodatki: 350 g sera żółtego (może być też 300 g żółtego i 50g mozzarella

Lena Gotuje
Szybkie ciasto na domową pizzę 112

drożdże instant 2 łyżeczki Przygotowanie: Składniki wyrabiamy na gładka elastyczna masę. Ciasto pozostawiamy pod przykryciem na ok 30 min w ciepłym miejscu, aby wyrosło. Jeśli chcemy zrobić pizzę na grubym cieście po wyrośnięciu ciasto delikatnie rozwałkowujemy układamy na blasze smarujemy sosem i układamy składniki. Pieczemy ok 30 min w 180 stopniach C. Jeśli ciasto do pizzy ma być cieńsze

Między kuchnią a pokojem
Pizza z tureckiego chleba Fladen 105

chleb. Zawsze pszenny, puszysty i mięciutki - bardziej w smaku przypomina bułkę niż chleb, pieczony w formie dużego okrągłego niezbyt wysokiego placka, koniecznie oblepiony sezamem. Idealnie nadał się do zrobienia pizzy. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Pizza na Fladen. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Calzone z kiełbasą w towarzystwie szpinaku i kolorowych warzyw 133

Calzone to pizza o kształcie pieroga, cienkie ciasto z pachnącym farszem na bazie szpinaku, warzyw, wędzonej kiełbasy i wyrazistej czerwonej cebuli, które idealnie ze sobą współgrają. Jest to przepis na uwielbiany przez nas placek z rodem ze słonecznej Italii. Składniki: Ciasto: 30g świeżych drożdży 340g mąki na pizzę typu ,,0’’ 250ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka

Szalona Kuchnia Eweliny
Imprezowe przekąski – część 2 268

postępujemy z papryką. Na ogórku układamy po 2 kawałki każdego z warzyw oraz kawałek koperku. Następnie zawijamy wszystko w roladkę. Kontynuujemy do wykończenia składników. Gotowe! Bułeczki a’la pizza opakowanie ciasta na pizzę 250g salami lub szynki 150g sera (u mnie mozzarella) papryka (opcjonalnie) Nagrzewamy nasz piekarnik do temperatury 200°C. Wędlinę i paprykę kroimy w kostkę. Ser ścieramy

Mostek w kuchni
Tarta z rybą wędzoną 121

wędzona ryba, wszystko zapieczone na prostym, pszennym cieście. Moim pomysłem na dużą, podzielną wersję tarty (przygotowywałam ją na imprezę na 20 osób ), było upieczenie jej w okrągłej blaszce do pizzy (32cm średnicy). Tarta wyszła dość niska, ale naprawdę fajna i smaczna. Ten przepis można oczywiście przygotować w tradycyjnej foremce na tartę o średnicy 24-26cm – wyjdzie wyższa(...)finalnie ciasto ładnie się połączyło i było zwięzłe, elastyczne, ale zwarte, niezbyt mokre i rozlazłe. Następnie na stolnicy lub macie silikonowej ciasto rozwałkowujemy, wykładamy nim formę na pizze 32cm lub dużą formę na tartę 26cm. Kolej na farsz. Najpierw pory siekamy drobno i szklimy na maśle z olejem. Potem pory mieszamy ze śmietaną, koperkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy pieprzem

Dorota Smakuje
Weekendowe przekąski, czyli chrupiące mini focaccie z oliwkami 88

dziś mini focacci warto przypomnieć sobie klasyczną focaccię , która podajemy jako podstawę pysznego posiłku. Zerknijmy też na propozycję dla najmłodszych, którą wielokrotnie wykorzystałam w swojej kuchni, czyli na mini pizze . Odkryjmy też na nowo domową pizzę w interpretacji Agaty. Ten przepis przyda się na pewno, kiedy nagle w domu pojawią się goście lub gdy pojawi się ochota na wyraziste, nieco

KulinarneImpresje.pl
Tarta z porem i słonecznikiem 119

oczywiście pory, wszystko zapieczone na prostym, pszennym cieście. Moim pomysłem na dużą, podzielną wersję tarty (przygotowywałam ją na imprezę na 20 osób), było upieczenie jej w okrągłej blaszce do pizzy (32cm średnicy). Tarta wyszła dość niska, ale naprawdę fajna i smaczna. Zrobiłam dwie takie tarty, kawałki które zostały po imprezie zamroziłam – świetnie się mrozi i świetnie sprawdza jako pomysł(...)jajka 1 łyżeczka ziół prowansalskich Jak zrobić tartę z porem i słonecznikiem: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy, jeśli potrzeba dodajemy kilka łyżek śmietany. Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy nim formę na pizze 32cm lub dużą formę na tartę. Pory siekamy drobno i szklimy na maśle z olejem. Pory mieszamy ze śmietaną, ziołami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy pieprzem i jeśli trzeba solą. Dodajemy

Dorota Smakuje
LAHMACUN - TURECKA PIZZA 168

Lahmacun, czyli turecka pizza to cienki, drożdżowy placek z farszem mięso-warzywnym, bez sera. To tradycyjna turecka potrawa, którą bardzo często można spotkać na ulicach, gdyż zaliczana jest do najpopularniejszych fast foodów. W Turcji najczęściej można spotkać dwie wersje tego dania - jedna zawiera cebulę, a druga - czosnek, jako dodatek do farszu. Oprócz cebuli lub czosnku, farsz zawiera przeważnie paprykę, cukinię

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania