pizza przepis - 7229 przepisów (strona:214/482)

Sos pomidorowy z mięsem mielonym 217

gości on często na domowym stole. U mnie najczęściej pojawia się on w lazanii. Konsystencja sosu jest idealna także do wszelkiego rodzaju makaronów (np. Spaghetti Bolognese), naleśników, pizzy oraz warzyw. Sos pomidorowy z wołowiną. Składniki 400 g wołowiny np. łopatka, łata, szponder, mostek, wołowinę zmiel dwa razy na najgrubszych oczkach  50 g selera naciowego (jedna cienka łodyga), pokrój

Szybko Szybkowar
sernik z budyniem czekoladowym :D bezimienne ciasto :D 139

Cześć :D Chciałam na słodko wejść w weekend, na który zawsze czekam z utęsknieniem. Nie ma dziś pizzy, frytek i innych zdrowych rzeczy :P Jest serniczek waniliowy z budyniem czekoladowym na kruchym spodzie :D Strasznie długą nazwę mu nadałam. Może ktoś wpadnie na pomysł na jakieś imię dla tego ciasta? W wykonaniu nie jest trudne. Wręcz banalne. Powiem, że nigdy

Pieprzyć z Fantazją
drożdżowe rogaliki 171

przykryłam ściereczką i wstawiłam do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto ładnie wyrosło. Wyrobiłam raz jeszcze i podzieliłam na 4 części. Z każdej formowałam kółko jak na pizzę i dzieliłam na 8 części. Nakładałam powidła i zawijałam w rogaliki. Piekłam 20 minut w 180 stopniach. Jak wystygły posypałam cukrem pudrem. Włala! Smacznego

Pieprzyć z Fantazją
kajzerki 144

wody * opakowanie suchych drożdży albo 2 dkg z kostki * 2 łyżki roztopionego masła * 1 jajko roztrzepane * 1 łyżeczka soli * 1,5 łyżeczki cukru Składniki podobne jak do ciasta na pizzę, które robię. Różnią się może tylko dodatkiem masła, jajka i ilością soli i cukru. Drożdże rozpuściłam w wodzie i dodałam cukier i trzy łyżki mąki. Zaczyn rozrobiłam, przykryłam ściereczką

Pieprzyć z Fantazją
sałata z kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi 161

sałata kolorowa z kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i ziarnem słonecznika. O sosie czosnkowym pisałam w innym poście -   tutaj . Zawsze go mam w lodówce, bo nie tylko nadaje się do pizzy, kanapek, ale i do tego rodzaju dania. Spokojnie może stać kilka dni a my możemy cieszyć się jego smakiem. Składniki: * sałata kolorowa strzępiasta albo lodowa * pierś z kurczaka * przyprawa

Pieprzyć z Fantazją
Francuskie rogaliki z serem zottarella i bakaliami. 153

sałatki wzbogacam tym serem, więc tym bardziej się ucieszyłam ,że mogę wziąć udział w testach na TRND. Przyjęło się, że ser zottarella używany jest głównie do dań wytrawnych, sałatek, pizzy ... Ja zrobiłam rogaliki na słodko, zatem zapraszam po przepis. Składniki; 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 kulka sera  zottarella (125g classic lub light) 3 łyżki płatków migdałowych 5-6 suszonych

Radość kipiąca uśmiechem.
Surówka z młodej kapusty z papryką, kukurydzą i korniszonami 320

jabłkowego 4 łyżki oleju (dałam z ostropestu, jest dobry na wątrobę) sól, pieprz łyżeczka płynnego miodu 1 spora łyżeczka suszonych ziół do sałatek, ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Jeśli nie jest to młoda kapusta, posolić i ugnieść. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Kukurydzę odsączyć z wody. Wszystkie warzywa

Czerwień i błękit
KUCHENNA APTEKA #6 - KALAFIOR 160

kalafiora można przechowywać łodygą do dołu w papierowej torbie w lodówce przez maksimum tydzień kalafiora podzielonego na różyczki należy spożyć w ciągu 1-2 dni Przepisy z kalafiorem 1) PIZZA FIT Z KALAFIORA 2) CURRY Z KALAFIOREM I MORELAMI 3) KOTLETY KALAFIOROWE W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 4) KREM KALAFIOROWO-KOKOSOWY

Kuchnia MagdaLeny
Tarta ze szparagami alla fontina 161

przepisie camemberta. Wprowadziliśmy jeszcze jedną zmianę. Nasze szparagi zapiekliśmy w tarcie, a nie – jak chef Mirarchi – we frittacie. Wyszło rewelacyjnie! Smakowało wszystkim! Składniki: Błyskawiczne ciasto na pizzę ( według tego przepisu ) 6-7 zielnych szparagów Kilka plastrów szynki prosciutto lub cienko pokrojonego boczku 4 jajka Szklanka mleka 1/2 szklanki tartego parmezanu 100 g sera camembert Kilka łyżek siekanej pietruszki

Niedzielny kucharz
Bułgarska banica z serem śródziemnomorskim Apetina, szpinakiem i oliwkami 166

danie i opublikujesz przepis na http://apetyczneinspiracje.pl/konkurs/ . PS. Nie zapomnij zrobić zdjęcia! Dla zwycięzców czekają niesamowite nagrody: voucher LOT, którym można polecieć na śniadanie do Paryża, wpaść na pizzę do Rzymu, czy kolację w Madrycie, prywatny Kenwood Cooking Chef i roboty Kenwood, które sprawią, że gotowanie stanie się jeszcze przyjemniejsze! To, co lecisz z nami w kulinarną podróż

Food Square
Sałatka z kaszą i zielonymi szparagami 136

podana w dwóch wersjach, czyli na ciepło i na zimno. W obydwu będzie przepyszna! Niektóre przepisy ze szparagami na blogu: szparagowa misa rozmaitości prosta sałatka ze szparagami i jajkiem pizza ze szparagami i jajkiem sałatka z bobem i zielonymi szparagami pieczarki Portobello ze szparagami omlet ze szparagami i chili zielone szparagi zapiekane z szynką parmeńską tartaletki ze szparagami ziołowa sałatka

Kulinarne przygody Gatity
OMLET GRYCZANY A'LA PIZZA (z piekarnika) 188

Zdrowe, lekkie śniadanie na dobry początek dnia... biszkoptowy, bezglutenowy omlet z mąki gryczanej w wersji wytrawnej a'la pizza - idealny na rodzinne, weekendowe śniadanie. Jest on pieczony w piekarniku, dzięki temu jest mniej kaloryczny, a poza tym cała rodzina w jednym czasie może zjeść  śniadanie 😉 Dodatki można komponować dowolnie - u mnie w wersji wegetariańskiej...  z pieczarkami, papryką, cebulą

Kuchnia MagdaLeny
Gastrofizyka. Nowa wiedza o jedzeniu Charlesa Spence’a 156

odczuwania przyjemności, ale też dla uczucia sytości. Silniejszy aromat i bogatsza konsystencja pomaga mózgowi uznać wcześniej, że już się najadliśmy. 3. Nie zapomnij o radzie Yogiego Berry, żeby pokroić pizzę na 4 kawałki a nie 6, bo 6 nie dasz rady zjeść. Gastrofizyka. Nowa wiedza o jedzeniu Autor: Charles Spence Wydawnictwo: Świat Książki Data premiery: 2018 Liczba stron: 456 Okładka

Ugotowane pozamiatane
Placki ziemniaczane jak pizza 174

wcześniejszym wpisie na placki ziemniaczane giganty  pisałam ,że podałam te placki inaczej..Taki pomysł podania podpatrzyłam tutaj ..Placki ziemniaczane jako blat do pizzy..prosto i smacznie..a kilka dni temu był wpis na  pizzerinki na spodzie z gotowanych ziemniaków. 500 g ziemniaków 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 cebula sól, pieprz, majeranek 0,5 papryki

Moje domowe kucharzenie
Podpłomyki 144

tego na pierogi. Wałkujemy na małe cienkie placuszki i pieczemy na suchej patelni do zrumienienia z obu stron. Możemy również upiec w piekarniku na mocno rozgrzanym kamieniu do pizzy. W plenerze przy ognisku i na grillu?   Też można! W każdych warunkach zdołamy je upiec. Zajadałam z pysznym sosem, oto moja propozycja: 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, 1 papryka

Leśny Zakątek