Chleb z Vermont na zakwasie wg Hamelmana
Chleb z Vermont na zakwasie wg Hamelmana
Chleb z Vermont na zakwasie wg Hamelmana to najsmaczniejszy chleb na zakwasie jaki jadłam. Chrupiąca, gruba skórka i wilgotny miąższ z apetycznymi dziurami uwiódł mnie od pierwszego kęsa. Chleb z Vermont pachnie tak, jak chleby z mojego dzieciństwa. Piekłam go już niezliczoną ilość razy i nie zawiódł mnie ani razu. Często kombinowałam z różnymi typami mąk ale w tej konfiguracji, podstawowej jest najsmaczniejszy. Lubię czasami dodać odrobinę maki lnianej do chleba gdyż świetnie podkręca smak i kolor. Zapewniam Wa... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pieguskowa Kuchnia
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
piegusek
Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, pieczywo, chleb na zakwasie, ciasto na niedziele, pizza , pizza przepis, mak, ciasto na pizze, bez pieczenia, pizza na patelnie, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, chleb razowy, drugie danie, ciasto z makiem
Inne przepisy z Pieguskowa Kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję