Wspaniała i pyszna przekąska dla małych i dużych smakoszy pizzy. Paluchy są lekko chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Doskonale nadają się zarówno na kolację jak i na przekąskę na wycieczkę. Doskonałe na ciepło i zimno. Koniecznie wypróbujcie :) Ciasto drożdżowe: 3 szkl mąki pszennej op. drożdży instant płaska łyżeczka cukru i soli jajko 2 łyżki oliwy z oliwek
Smakołyki Asizwykłej szynki, a zamiast boczku szynkę parmeńską. Kurczak jest bardzo soczysty, podczas pieczenia przechodzi wszystkimi zapachami, smakiem salami i przypraw z sosu. A ser? Ciągnie się jak na pizzy.. :) Idealny pomysł na naprawdę smaczny obiad, białkowo-tłuszczowy. Składniki: 2 małe piersi z kurczaka 5/6 plastrów boczku 1/2 kulki mozzarelli 6-8 plastrów salami Ketchup Bazylia Oregano Sól himalajska
Czarnawisienkapewnie zauważyliście dodałam ostatnio przepis na ciasto na pizzę, więc oczywiście nie mogło zabraknąć pierwszej propozycji jego wykorzystania. Padło na warzywa, gdyż akurat miałam je na zbyciu w lodówce ;) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkamożna... Więc myślę sobie, że skoro w końcu klucz do ważnych decyzji ma się we własnej głowie to może pora to wykorzystać? Póki co na kolację znów była pizza ;-) Bo szybko, bo każdy lubi, bo dobrze mi robi... SKŁADNIKI Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 50 g drożdży 3 łyżki oleju 1 łyżka ziół prowansalskich
Czary - gary w kuchnipozycja Składniki 2,5 szklanki odgotowanych podgrzybków 1 duża cebula 30 dkg sera żółtego sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie ciasto: 2 szklanki mąki 1 … Czytaj dalej Pizza z podgrzybkami
czarrna od kuchniPuszysta bułka z pomidorami, cukinią i cebulą. Propozycja dla amatorów pizzy na grubym spodzie. Z podanych składników wychodzą dwie porcje. Składniki ciasto 25 g drożdży 200 ml ciepłej wody 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli ok. 300 g mąki dodatki … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatytylko natknęłam się w internecie na zdjęcie sałatki z arbuza podanej w formie pizzy wiedziałam, że sama ją przygotuję. Banalnie prosta, urzekająca wyglądem. No i pyszna, oczywiście! Świetnie sprawdzi się w upalne dni. W czasach "sprzed bloga" mniejszą uwagę przywiązywałam do zdjęć kulinarnych. Zmieniło się to, kiedy sama zaczęłam próbować swoich sił w temacie fotografii. Temacie nieco bliższym niż
zadanie-gotowanierazu posypać cebulą, pieczarkami i serem. Przykryć szczelnie pokrywką, smażyć na najmniejszym ogniu, po około 4-5 min powinna być gotowa, ale należy to sprawdzić. Składniki sosu wymieszać, posmarować pizzę. SMACZNEGO ! Wartość energetyczna* porcji: 358 kcal 22,67 g białka 16,85 g tłuszczów (w tym 6,13 g tłuszczów nasyconych) 35,64 g węglowodanów
Vroblewska-fitlifePizza calzone jest przygotowywana na kształt dużego pieroga, dzięki czemu farsz jest zamknięty w środku. Można przygotować je z różnym nadzieniem, pieczarkowym, szynkowym lub serowym, u mnie dzisiaj wersja z farszem mieszanym. Polecam
Kulinarne Fantazje Marioliwięc ja po prostu układam małe porcyjki sosu co 2 cm. UŁÓŻ BÓB I FETĘ NA CIEŚCIE i posyp tymiankiem, wstaw do piekarnika na około 20 minut, jednak obserwuj pizze, może się zdarzyć, że będzie potrzebować kilku minut mniej lub więcej. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa LoliSkładniki Ciasto: 20 dag mąki 15 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy czosnek granulowany, zioła prowansalskie … Czytaj dalej Mini pizze
czarrna od kuchnimoja ostatnia szparagowa uczta w tym sezonie. Szparagi wylądowały na pizzy. Ciasto i sos pomidorowy zrobiłam z dodatkiem czosnku niedźwiedziego który fajnie komponował się ze smakiem szparagów. składniki: ciasto 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka letniej wody 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru duża szczypta soli 2 łyżki oleju 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego dodatki 1 pęczek zielonych szparagów
Monia miesza i gotujePizza z gotowego ciasta francuskiego, którą można bardzo szybko przyszykować. Ułożenie składników i upieczenie nie zajmie nam więcej niż pół godziny. Czytaj więcej
Przepisy KulinarneDanie z kuchni włoskiej, podobny smak do pizzy, ale w innej formie, równie smaczne. Możemy robić z różnymi farszami, według naszych upodobań. Moje calzone podałam z sosem czosnkowym kieleckim . SKŁADNIKI Ciasto: 2 ½ szkl. mąki pszennej Młynomag , ½ szkl. mąki graham Młynomag , 20 g świeżych drożdży, 250 ml ciepłego mleka, 1/3 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oliwy z oliwek
słodki bratekPizzę uwielbia chyba każdy. Korzystając z sezonu szparagowego polecam przygotować tą ze szparagami, szynka i boczkiem. Cienkie, włoskie ciasto, gęsty sos pomidorowy i aromatyczne szparagi to gwarancja sukcesu. Składniki : ciasto: 190ml wody 30 g drożdży 350g przesianej mąki szczypta soli łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy sos pomidorowy: 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia puszka pomidorów przecier pomidorowy sól
Pyry na Gaz