pizza przepis - 7229 przepisów (strona:145/482)

Złocisty kurczak upieczony w 40 minut 253

pieprz i sól. Naprawdę wystarczy. Pieczenie też jest super proste: nie trzeba kurczaka przykrywać-odkrywać, obracać. Ma sobie leżeć spokojnie i się piec na chrupko i złocisto. Kurczak jak pizza Jest tylko jedna rzecz, która może być kłopotliwa w tym przepisie: kurczaka, podobnie jak pizzę, pieczemy w bardzo wysokiej temperaturze. Piekarnik trzeba wcześniej nagrzać i dopiero do nagrzanego jak piec

Niedzielny kucharz
lahmacun, czyli turecka pizza 198

Upewniłam się czy mam jeszcze mąkę razową w szafce i już wiedziałam :D Lahmacun :D Kiedyś znalazłam przepis w jakiejś gazecie na to danie. Danie....właściwie to jest rodzaj pizzy, ale rodem z Turcji. Nigdy nie robiłam tego zgodnie z przepisem, gdyż potrzebna jest tam jagnięcina albo wołowina. Mięso mielone wieprzowe też może być :D Doczytałam i może być(...)mogło, to by być musiało :D Mam na myśli to, że jagnięcina i wołowina troszkę są droższe...troszkę :D Pierwszy raz robiłam to kilka lat temu w formie od pizzy. Jednak lahmacun piecze się jako placki. Tak jest zresztą wygodniej. Fajna przekąska, smaczna i syta. Nie jest trudna w wykonaniu. Z mojej porcji wyszło mi 3 placki. Potrzebowałam: Ciasto

Pieprzyć z Fantazją
Wtorek: Tarta ze szparagami alla fontina 160

cieście? Proponujemy Wam dziś zupełnie niezwykły przepis na szparagi, inspirowany przepisem 1977 r. autorstwa Carla Mirarchi , współwłaściciela restauracji Robert’s (mamy na blogu fantastyczny przepis na idealne ciasto na pizzę pochodzący z tej restauracji) na nowojorskim Broocklinie, który zapisali dziennikarzy NY Timesa. Są to szparagi alla fontina. Fontina to jeden z miliarda gatunków serów wyrabianych we Włoszech. To zdumiewające(...)przepisie camemberta. Wprowadziliśmy jeszcze jedną zmianę. Nasze szparagi zapiekliśmy w tarcie, a nie – jak chef Mirarchi – we frittacie. Wyszło rewelacyjnie! Smakowało wszystkim! Składniki: Błyskawiczne ciasto na pizzę ( według tego przepisu ) 6-7 zielnych szparagów Kilka plastrów szynki prosciutto lub cienko pokrojonego boczku 4 jajka Szklanka mleka 1/2 szklanki tartego parmezanu 100 g sera camembert Kilka łyżek siekanej pietruszki

Niedzielny kucharz
Rukola jak ją wyhodować w domu, * Listy z warzywnika* 240

list w ramach kategorii wpisów Listy z warzywnika Rukola i jej lekko ostry smak uwielbiam. Bardzo lubimy ją dodawać do sałatek, czy kanapek, jest to też ukochany dodatek do pizzy !! Tak do pizzy z szynką parmeńską i do tego ta zielenina. Ja wybrałam do posadzenia rukolą na krążkach, czyli dla mnie najlepszą nie musiałam uważać ile nasionek do której

Kuchnia na wzgórzu
Maślane rogaliki śniadaniowe 232

średnicy 33 cm). Na każdym z rozwałkowanych kół położyć po 2 łyżki miękkiego masła i równomiernie rozsmarować po całej powierzchni ciasta. Posmarowane masłem koła z ciasta podzielić nożem do pizzy na 4 równe części. Każdą z tych części podzielić na 3 kolejne równe części/kliny (wyglądem przypominające małe kawałki pizzy - o tak jak tutaj , autor: Cooking Classy). Każdy

Gospodyni Miejska
Szparagowa misa rozmaitości 170

zielonymi szparagami pieczarki portobello ze szparagami omlet ze szparagami i chili zielone szparagi zapiekane z szynką parmeńską pieczone młode warzywa tartaletki ze szparagami ziołowa sałatka ze szparagami zielona pizza ze szparagami zielone szparagi z sadzonymi jajkami makaron pełnoziarnisty ze szparagami omlet z zielonymi szparagami i pieczarkami risotto z białymi szparagami pizza z zielonymi szparagami sałatka ze szparagami i mozzarellą makaron

Kulinarne przygody Gatity
Moje calzone z suszonymi pomidorami 250

Calzone to nic innego jak zamknięta pizza w kształcie pieroga. Dlatego farsz można robić dowolnie. To, co mamy w lodówce i taki, jaki lubimy. Ważne jest, aby nadzienie było gęste. Dlatego pomidorów nie podsmażałam z farszem, aby nie puściły zbyt dużo soku. Puściły sok już w trakcie pieczenia i o to chodziło. Farszu jest w sam raz do tej ilości(...)soli, 1 łyżeczka cukru, 350- 400g ciepłego mleka, 20g świeżych drożdży. Składniki ciasta zagniatamy w misce, robiąc wcześniej zaczyn z odrobiny mleka, cukru i drożdży. Ciasto zagniatamy jak na pizzę. Przykrywamy miskę z ciastem folią i czekamy aż wyrośnie. Ja ciasto włożyłam od razu po wyrobieniu do lodówki. Po trzech godzinach ładnie wyrosło. Ciasto można przetrzymać nawet całą

Leśny Zakątek
Tarta serowa ze szpinakiem i salami 224

Coś pysznego na obiad? To z pewnością przepyszna tarta serowa ze szpinakiem i salami! Mniam! Na samą myśl ślinka mi leci.. :) Zapraszam po przepis! :) Składniki: 1 spód do pizzy (użyłam ciasta na pizzę z tego przepisu:  LINK ) kilka plasterków salami 1 pętko kiełbasy (użyłam myśliwskiej) 2 jajka 80 ml śmietany 30% 3 łyżki startego żółtego sera

Gotuj z Mąką
Dietetyczny sos czosnkowy do grilla 295

Grillowanie to nie tylko pyszne, aromatyczne potrawy pieczone na rozgrzanym ruszcie, ale również wszelkiego rodzaju dodatki, który urozmaicają smak naszych potraw. Jednym z najbardziej popularnych dodatków

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Środa: Burgery z czerwonej fasoli i boczniaków 190

zrobić z prawdziwków. Poza sezonem najlepiej zastąpić je boczniakami, choć pieczarki też dają radę. Do przepisu dodaliśmy od siebie solidną garść szpinaku, który dzień wcześniej częściowo wykorzystaliśmy do pizzy. Naszym zdaniem zmiksowany szpinak sprawia, że burgery są jeszcze delikatniejsze w smaku. Na koniec jeszcze jedna uwaga: być może dziwi Was dość długi czas smażenia burgerów (5 minut z każdej strony(...)skórka”, kryjąca kremowy środek. Sprawdź wszystkie przepisy na menu w tym tygodniu: Niedziela: Zapiekanka mac and cheese Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z frytkami z warzyw Wtorek: Szybka pizza ze szpinakiem Środa: Hamburgery z czerwonej fasoli i boczniaków Czwartek: Pałki z kurczaka w chrupiącej panierce Piątek: Fish and chips z piekarnika Burgery z czerwonej fasoli i boczniaków Składniki: 1 puszka

Niedzielny kucharz
Kapuściana Pizza 157

Mamy ochotę na małą zmianę tradycyjnej pizzy?. Super zamiennik, zamiast ciasta plastry kapusty. Przyznam się ,że podchodziłam z rezerwą do tego przepisu. Okazuje się, że zupełnie niepotrzebnie ta zamiana jest super. Szczerze polecam , proponuje poeksperymentować z dodatkami. Pierwszy raz robiłam to danie ale następnym razem wzbogacę nieco o dodatkowe dodatki na wierzchu. Moim … Czytaj dalej Kapuściana Pizza

gotuj ze mną
Chlebki Pita 277

Oczywiście w smaku w niczym to nie przeszkadzało, a nawet miało swoje plusy, bo łatwo było takie bułeczki napełnić farszem. Kolejne podejście do pity, tym razem na mące do pizzy, również się i udało i nie udało. Pomimo tego, ze rozkroiłam je tak jak chciałam, nie zrobiłam zdjęcia „nafaszerowanych” pit;) Dlaczego? Bo farszu w nich najzwyczajniej w świecie(...)jest rozłożyć na blacie papier do pieczenia, na nim rozłożyć bułeczki, odstawić do wyrośnięcia, a następnie ostrożnie napuszone bułeczki zsunąć na nagrzaną blaszkę.   Poniżej pity na mące do pizzy typ 00. Pity wyrosły ładnie, ale nie były tak całkiem „puste” w środku. Za to smak – rewelacja:) Przepis na bułeczki z bloga Wypieki Beaty

Smaki Na Talerzu
Focaccia z oliwkami 165

przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw. Nie wszyscy wiedzą, lecz włoska focaccia to po prostu ciasto na pizzę bez sera i sosu pomidorowego. Włoski chleb występuje w wielu odmianach – sucha, z solą, z ziołami (między innymi z rozmarynem), z suszonymi(...)pomidorami. Od pizzy odróżnia ją czas wyrastania

Vegan Taste
Omlet z paryką i serem 191

przysłowie. Zatem biorę 2 jajka kilka dni temu przywiezione ze wsi od szczęśliwych kur i postanawiam przygotować omlet. Pyszny ziołowy omlet z papryką i serem, który smakuje trochę jak pizza, a wyglądem przypomina słoneczko.  Smakowity nam dzień dziś nastał:)  Składniki: 2 jajka 2 łyżeczki śmietany 12% lub jogurtu greckiego kawałek papryki 1 szalotka 2 łyżki tartego sera pół(...)pęczka natki pietruszki spora szczypta ziół do pizzy (tymianek, bazylia, oregano) sól pieprz olej lub masło do smażenia kiełki do podania Paprykę i szalotkę pokroić w kostkę. Jajka roztrzepać ze śmietaną, ziołami, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju, zeszklić szalotkę, dodać paprykę, zalać masą jajeczną i posypać natką pietruszki. Patelnie przykryć, omlet smażyć na małym ogniu kilka minut

Obiad gotowy
Ryba w sosie czosnkowym 306

Być może nie wszyscy się tego spodziewają, ale ryba w sosie czosnkowym to idealna przystawka na każde przyjęcie, kolację albo śniadanie. Jeśli odpowiednio przygotujecie sos czosnkowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!