pizza na patelnie - 2050 przepisów (strona:18/137)

Pizza mięsna uczta 273

rosołu kawałek cienkiej kiełbasy 2-3 ogórki kiszone 1 cebula ser żółty koncentrat pomidorowy przyprawa do pizzy Sposób przygotowania: 1. Przygotowujemy najpierw składniki na wierzch pizzy. Boczek, kiełbasę kroimy i rumienimy delikatnie na patelni. Dodajemy mięso z kurczaka i chwilę razem smażymy. 2. Ogórki kiszone kroimy w plasterki, a cebulkę w piórka. 3.  Robimy ciasto. W połowie ciepłej wody(...)ciasta: mąkę, olej, resztę letniej wody, bazylię i sól, dodajemy wyrośnięty rozczyn i zagniatamy ciasto. 4. Z ciasta formułujemy placek (wałkiem lub ręcznie), smarujemy koncentratem pomidorowym lub sosem do pizzy, posypujemy przyprawą do pizzy, nakładamy kolejno składniki: najpierw cebulę, potem boczek, kiełbasę i kurczaka, na to ogórki kiszone. Pizzę posypujemy tartym żółtym serem i przyprawą do pizzy. 5. Pizzę przekładamy

Kuchnia domowa Ani
Pizza alpejska (na puszystym cieście) 219

Odstawić do wystudzenia. Do wystudzonego sosu beszamelowego dodać kwaśną, gęstą śmietanę i dokładnie wymieszać. Sos przyprawić tymiankiem, biały pieprzem i solą do smaku. DODATKI DO PIZZY: Plastry boczku usmażyć w całości na rozgrzanym na patelni oleju (1 łyżka), z obu stron na złoty kolor. Usmażone plastry boczku odsączyć na papierowym ręczniku, a następnie każdy pokroić na 3 kawałki. Cebulę obrać(...)drobną kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na rozgrzane na patelni masło klarowane (1 łyżka) wrzucić posiekaną cebulę i krótką chwilę podsmażać (1 - 2 minuty). Następnie dodać plastry pieczarek, oprószyć solą i podsmażać, aż większość płynu odparuje. Usmażone pieczarki z cebulą przyprawić solą i pieprzem do smaku. PIZZA ALPEJSKA (NA PUSZYSTYM CIEŚCIE): Wyrośnięte ciasto na pizzę bardzo delikatnie ugnieść

Gospodyni Miejska
Bazlama- turecki chleb z patelni 237

Bazlama to płaski chleb popularny w Turcji, tradycyjny na wsi, bardzo często sprzedawany na rynkach. Grubszy od podpłomyków z patelni , w smaku podobny do pity. Można go podawać z dipami, sosami, jako kanapki, a nawet spody do a'la pizzy (patrz zdjęcie pod przepisem).     Składniki: (na 4 sztuki)   320 g mąki pszennej 8 g świeżych drożdży(...)każdej strony). Podawać na ciepło lub po ostudzeniu. Świetnie smakują z dipami, ale również jako spody do a'la pizzy. Wystarczy na chlebku umieścić szyneczkę, ser żółty oraz inne ulubione dodatki i podgrzać chwilkę w mikrofalówce lub na patelni, aż ser się stopi. Do tego ketchup i gotowe! ;) Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Jak zrobić domową, zdrową tortillę? 479

być miękkie i nie mogą się łamać, zaś do quesadillas lepiej, gdy są twardsze. By uzyskać miękkie placki - dodamy więcej oleju i wody oraz będziemy trzymać je krócej na patelni. Tortille z tego przepisu możecie użyć również do przekąski a'la tacos , tortilli z tofu a'la kurczak oraz mini wrapów . Na zdjęciach placki do quesadillas, które wkrótce podam(...)użyciu możemy zrobić bardzo cienkie placki, a na drewnianej możemy mieć problem z ich odklejeniem) rozwałkowujemy każdą z kuleczek i przy pomocy noża do pizzy wykrywamy koła o wielkości zbliżonej do średnicy patelni (u mnie ok. 25 cm). Tak przygotowane tortille nakładamy na wałek i umieszczamy je na rozgrzanej patelni, piekąc je bez użycia tłuszczu po 20 sekund z każdej

Be Fit Be Strong
Pizza Pan 160

oliwy sól Sos bianco: 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżka majonezu starty ząbek czosnku Pizza Tarantella: mozzarella tuńczyk pomidory cebula Pizza Mafioso: mozzarella szynka papryczka jalapeno sos pomidorowy bazylia Wszystkie składniki połączyłam ze sobą. Zagniecione ciasto rozwałkowałam na średnicę patelni. Następnie smażyłam na bardzo rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu, z obu stron przez 5 min. Składniki sosu wymieszałam ze sobą(...)gorącym piekarniku, do momentu rozpuszczenia się sera.  Tak na prawdę udało mi się zrobić 2 pizze. Druga na ostro, z papryczką jalapeno. I chyba pierwszy raz w życiu powiem, że ta z tuńczykiem wyszła lepsza :)  Jeśli macie patelnię, którą można spokojnie włożyć do piekarnika, to wszystko możecie wykonać w obrębie tego jednego naczynia

bastalena
Pizza kebab na szybkim cieście drożdżowym 89

Długi czas ‚rośnięcia’ ciasta drożdżowego zawsze mnie zniechęcał. Pewnego wieczoru Betka uświadomiła mnie, że można takie ciasto zrobić momentalnie! I faktycznie, przygotowanie tej pizzy jest niesamowicie szybkie i proste Ciasto bardzo polecam! Składniki oczywiście można dobrać według własnych upodobań Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi(...)Kurczaka pokroić na małe kawałeczki i usmażyć na patelni z przyprawą kebab/gyros. Ciasto posmarować sosem pomidorowym lub ketchupem, rozłożyć pieczarki (można je wcześniej poddusić na patelni). Na pieczarki wykładamy kawałki kurczaka. Zanim przykryjemy pizzę żółtym serem, wkładamy w brzegi ciasta kawałki serka topionego i rozkładamy cebulę pokrojoną w talarki. Wieńczymy zółtym serem i przyprawami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni

Za drzwiami kuchni
Pizza kebab na szybkim cieście drożdżowym 116

Długi czas ‚rośnięcia’ ciasta drożdżowego zawsze mnie zniechęcał. Pewnego wieczoru Betka uświadomiła mnie, że można takie ciasto zrobić momentalnie! I faktycznie, przygotowanie tej pizzy jest niesamowicie szybkie i proste Ciasto bardzo polecam! Składniki oczywiście można dobrać według własnych upodobań Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi(...)Kurczaka pokroić na małe kawałeczki i usmażyć na patelni z przyprawą kebab/gyros. Ciasto posmarować sosem pomidorowym lub ketchupem, rozłożyć pieczarki (można je wcześniej poddusić na patelni). Na pieczarki wykładamy kawałki kurczaka. Zanim przykryjemy pizzę żółtym serem, wkładamy w brzegi ciasta kawałki serka topionego i rozkładamy cebulę pokrojoną w talarki. Wieńczymy zółtym serem i przyprawami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni

Za drzwiami kuchni
Pizza z chorizo, serem kozim i rukolą 157

zgęstnieje. DODATKI DO PIZZY: Chorizo pokroić w cienkie plasterki; Rukolę umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w pióra, wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę (1 łyżka), oprószyć cukrem (1 łyżeczka) i podsmażać, aż cebula ładnie zbrązowieje. PIZZA Z CHORIZO, SEREM KOZIM I RUKOLĄ: Piekarnik nagrzać do 250 stopni (grzałka górna i dolna). W przypadku pieczenia na kamieniu do pizzy, należy umieścić

Gospodyni Miejska
Calzone z ricottą i szpinakiem 162

się zredukuje i powstanie gęsty sos. Często mieszamy. CALZONE ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ ciasto na pizzę sos pomidorowy 500 g liści młodego szpinaku (baby) 300 g sera ricotta garść zielonych oliwek 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i dusimy szpinak. Dorzucamy do niego(...)czosnek pokrojony na cienkie plasterki. Dusimy z solą i pieprzem przez około 10 minut, albo nieco dłużej. Jak szpinak znacznie zmniejszy objętość dorzucamy na patelnię ser ricotta. Mieszamy całość i zostawiamy do wystygnięcia. Ciasto na pizzę dzielimy na 6 części i rozwałkowujemy na okrągłe placki, mniej więcej wielkości małych talerzy. Właśnie żeby były to idealnie okrągłe kształty my posłużyliśmy się

Marder&Marder Manufacture
Grille gazowe Genesis II firmy Weber - rozpal w sobie miłośc do grillowania 78

15cm. Otwarty wózek.   Funkcjonalność grilli Genesis II polega również na możliwości używania akcesoriów z serii GBS (Gourmet Barbecue System), wśród których znajdziemy m.in. żeliwną patelnię, wkład do kanapek i gofrów, kamień do pizzy, wok, stojak do opiekania drobiu, żeliwny garnek z pokrywą oraz ruszt do przypiekania Sear Grate. Dzięki tak bogatemu asortymentowi akcesoriów, s ystem GBS daje zdecydowanie więcej

Obiad gotowy
Pieczywo czosnkowe z żółtym serem 154

Pieczywo czosnkowe z żółtym serem to błyskawiczna i ciesząca się ogromną popularnością przekąska. Możemy ją zrobić dosłownie w kilka chwil, a jesteśmy pewni, że wszystko potrzebne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Quesadilla z kurczakiem, papryką i kukurydzą 142

minuty),przekładamy tortillę na drugą stronę (najłatwiej przy pomocy dużego talerza, który trzeba przyłożyć do patelni i sprawnym ruchem obrócić-następnie zsunąć z talerza na patelnię), smażymy kolejne 2 minuty. Kroimy jak pizze-podajemy z ulubionym sosem i sałatką

Kopystką po garach
Przepis #167 Cukiniowa pizza z patelni 86

pieprz - 1 łyżeczka oleju Dodatki - pół pomidora - ogórek konserwowy - plaster żółtego sera Wykonanie Cukinię trzemy na tarce. Dodajemy jajko oraz mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wykładamy nasze ciasto na kształt pizzy. Pieczemy z obu stron na złocisty kolor. Pod koniec układamy kawałki pomidora, pokrojonego ogórka oraz ser. Przykrywamy pokrywą i pozostawiamy dopóki ser się rozpuści.  Pizzę

Health-Fit-Life
Przepis na… – Calzone, pizzę z farszem 233

kiedy ciasto rośnie przygotowujemy farsz. Właściwie, do calzone możemy dodać co tylko chcemy. Możemy przygotować nadzienie wegetariańskie, mięsne lub rybne. Kluczem do sukcesu tej zawijanej pizzy jest doskonale cienkie, dobrze wypieczone ciasto. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i dodajemy zgniecione ząbki czosnku. Kiedy czosnek zacznie się rumienić dodajemy passatę i kolejne składniki. Całość smażymy do momentu aż woda

Bon Ton Italia