mogą się tam poczuć jak w domu, bo czeka na nie miejsce i miska z wodą, ale przede wszystkim dlatego, że mogą tu spałaszować pysznego wołowego burgera lub grillowaną pierś kurczaka. Genialne! 😍 Na pewno chętnie wpadniemy z Dominikiem do tego miejsca ponownie, spróbujemy kolejnych ulicznych propozycji i z przyjemnością zabierzemy tam naszego psiaka, co polecam i Wam. 😊 Stacja Street Food
Cooking MonsterFantastyczne danie, aromatyczne, pięknie wygląda i obłędnie smakuje. Zaskoczycie tym daniem nie jedno podniebienie:) Składniki 4 małe piersi z kurczaka posolone i posypane pieprzem 250 g pokrojonych w plasterki pieczarek 150 ml białego wytrawnego wina puszka pomidorów bez skóry 4 plastry szynki dojrzewającej słoiczek zielonych oliwek wydrylowanych ( 200g ) 1 cebula posiekana 4 … Czytaj dalej Filety drobiowe po włosku
gotuj ze mnąkonsystencja ząbków - staja się nie tylko granatowo-czarne, ale też miękkie i nieco kleiste (jak serek topiony). Składniki - 50 g pieczarek - 1 ogórek - 1 czerwona papryka - garść rukoli - 1 pierś z kurczaka - 4 ząbki czosnku - 100 g jogurtu naturalnego - kilka ząbków czarnego czosnku - tortille - sól i pieprz Przygotowanie: Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy. Fileta z kurczaka kroimy
Zainspirowana w kuchniDzisiejszy obiad to klasyka w nowym wydaniu. Kolorowo, pysznie i chrupiąco. A do tego zdrowo! Zapraszam na kurczaka! Obiad w pół godziny! Co nam trzeba? pierś z kurczaka- około pół kg 4 łyżki sezamu przyprawa do kurczaka: po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej i curry Mieszanka warzyw- ja użyłam mieszanki kalafiora, brokuła, marchewki, papryki i kukurydzy dodatkowo: olej
LatosiowydomSkładniki/2 porcje: – 1 mała pierś z kurczaka – 150g ciecierzycy z puszki lub ugotowanej – ok. 100 g szpinaku – 1 awokado – pomidorki koktajlowe – sól, pieprz, słodka papryka Sos winegret – 1 łyżka soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu winnego. – 4 łyżki oliwy extra vergine lub oleju rzepakowego. – szczypta soli morskiej. – szczypta
I LOVE LIFEleczo z dynią, soczewicą i kurczakiem (ten ostatni składnik można pominąć kiedy mamy ochotę na wersję wege :)) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 1 biała cebula 1 większa pierś kurczaka 2 papryki czerwone 1 większa cukinia ok. 400 g 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 kg dyni - u mnie hokkaido 1 puszka pomidorów krojonych 2 łyżki przecieru pomidorowego szklanka gorącej wody sól
Moje Kuchenne RewelacjeIdealnie połączone smaki kurczaka, ziół, limonki i warzyw tworzą kolorowe i aromatyczne danie obiadowe. Po filet z piersi kurczaka sięgamy często i zwykły smażony w panierce przestał być atrakcyjny więc staram się tworzyć nowe kompozycje smakowo - wizualne. Składniki dla 4 osób: - 4 małe filety drobiowe - sok z połowy limonki - 1/2 czerwonej papryki - 1 duża cebula - 5 pieczarek - 2 kopiaste łyżki
Apetyczna babeczkakonkretna! Takie dania najbardziej uwielbiam :) Zamiast kapusty pekińskiej pojawia się tutaj żółty ser i szczypiorek. Jak dla mnie to bardzo udane połączenie. Zachęcam do wypróbowania przepisu :) Składniki:2 podwójne piersi
Krokusowy Domtymianek. Gołąbki włożyłam na patelnię z sosem. Chwilę jeszcze się dusiły. Można też gołąbki zapiec w naczyniu żaroodpornym i upiec polewając przed podaniem sosem. Moja rodzina jadła z piersią kaczki
AZgotuj!Pieczona noga z kaczki, purée z dyni, karmelizowana dynia z chili, topinambur, sos porzeczkowy Cena: 38 zł Bardzo lubię kaczkę, ale w większości łódzkich knajpek możemy zjeść raczej pierś niż nóżkę, więc ogromny plus za ten wybór, bo nóżka ma o wiele więcej smaku! Mięso było idealnie miękkie, odchodziło od kości, dobrze doprawione i smakowało kaczką, tak jak powinno
Cooking Monsterczosnek, sól, paprykę, pieprz, i zioła. Indyka umyć, osuszyć i obtoczyć w marynacie. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Po tym czasie naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia i piec pierś z indyka ok 60-80 min w temperaturze 180 stopni (termoobieg). Pod koniec pieczenia można zmienić na podpiekanie góry. Do miski wrzucić sałatę, pokrojone w ćwiartki pomidory koktajlowe, połówki suszonych
TrufelkowoSkładniki ( 1poracja): 200 g filetu z piersi kurczaka 1 cały brokuł 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego gęstego 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 łyżeczka olejku kokosowego 3 plastry serca żółtego, ja użyłam goudy sól i pieprz do smaku Przygotowanie: mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę, przełóż do miski dopraw solą i pieprzem zagotuj w sporym garnku wodę
Oka w rosole czyli KaFka gotujezalewamy winem . Odstawiamy na noc lub na przynajmniej 2-3 godziny .Po wyjęciu z wina , osuszamy papierowym ręcznikiem , solimy . Masło , musi być miękkie mieszamy z czosnkiem . Pod skórę na piersiach upychamy kawałki masła . Resztę mieszamy z miodem i smarujemy wierzch ptaszków .. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 C . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W międzyczasie przygotujcie
Ogrodnik w podróżywyrazistym, lekko ostrym smakiem niebieskiego sera pleśniowego. To wszystko idealnie współgra ze słodkością pieczonej śliwki, całość aromatycznie pachnie i wyśmienicie smakuje. Składniki: 750g fileta z kurczaka (3 połówki piersi) 200g sera pleśniowego lazur 10 śliwek węgierek 12 plastrów boczku wędzonego na surowo 3 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 200ml bulionu drobiowego 2 łyżki maggi tymianek sól pieprz masło Wykonanie
Szalona Kuchnia Eweliny