pieczoną dynią bardzo nam zasmakowała i doszliśmy do wniosku, że musimy częściej przygotowywać tego typu dania, dlatego spodziewajcie się podobnych potraw już w najbliższym czasie! Składniki : Mięso pierś z kurczaka oliwa 1 ząbek czosnku sok z cytryny pół papryczki chilli sól, pieprz Dynia : nieduża dynia (u mnie dynia piżmowa) oliwa słodka i ostra papryka (lub płatki chilli) tymianek sól(...)skórki ząbki czosnku. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 45 minut lub do czasu aż dynia będzie miękka, ale nie rozciapciana. Mięso : Pierś z kurczaka umyć i oczyścić, delikatnie rozbić lub przekroić na pół, aby kawałki nie były zbyt grube. W niewielkiej miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła
Codzienne GotowanieKawałki piersi z kurczaka w słodko – ostrym sosie na bazie serka mascarpone, który sprawia, że sos jest zawiesisty i idealnie kremowy. Odpowiedni dobór przypraw sprawia, że danie ma orientalny smak. Słodki dzięki brzoskwiniom, a ostry dzięki chilli. Sypiemy jej tyle, ile nasze kubki smakowe w stanie są znieść :) Chociaż u mnie była to zaledwie szczypta, ze względu na dzieci(...)duża pierś z kurczaka 4 połówki brzoskwiń z syropu 1 cebula dymka 3 łyżki oleju kokosowego 125 g serka mascarpone 2 żółtka 1/3 szklanki wody 1 łyżka przyprawy curry 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki soli pieprz czarny pieprz cayenne (chilli) natka pietruszki lub kolendra do posypania Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, umieścić w misce i dodać wszystkie
https:KKuchniaMniamSkładniki: piersi z kurczaka 3 porcje, musztarda sarepska 3 łyżeczki, mozzarella w kulce 3 sztuki, papryka 1 sztuka, cebula 2 sztuki, pieprz czarny mielony - do smaku, kucharek - do smaku, papryka słodka mielona - do smaku, olej rzepakowy 5 łyżek, mąka pszenna 3 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, woda 3 szklanki piersi delikatnie rozbić przez woreczek foliowy(...)posmarować musztardą, posypać pieprzem, papryką, kucharkie, dodać pokrojoną paprykę i ser mozzarella zawinąć piersi w roladki, spiąć wykałaczkami lbu owinąć nitką, obsypać mąką pszenną, na gorącym oleju zrumienić z każdej strony wsypać pokrojoną w piórka cebulę, wlać przyprawę w płynie, wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut roladki przełożyć na talerz, wywar blenderem zmiksować na smaczny sos, podawać
W Mojej Kuchni Lubiętego niesamowicie smaczne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam ! Składniki : 1/2 małej dyni Hokkaido 2 duże piersi z kurczaka 100 m. mleczka kokosowego 200 ml słodkiego sosu chilli ( jedna płaska butelka , jest łagodny) 1 duży ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru sól , chili do smaku ( najlepiej kawałeczek świeżej(...)kostkę średniej wielkości , taką 2 x 2 cm . Podsmażamy na patelni , na dużym ogniu , jak zacznie się rumienić , przysmażać ( chwilkę to trwa ) , łączymy z dynią , pokrojone w kostkę piersi z kurczaka . Smażymy do momentu ,aż piersi zbieleją . Następnie zmniejszamy ogień na średni , dodajemy sos chilli , wyciśnięty ząbek czosnku , cukier , posiekane lub sproszkowane chilli i sól do smaku . Mieszamy i dusimy
Ogrodnik w podróżypewnością każdy z nas przygotowywał panierowaną pierś z kurczaka standardowo w bułce tartej , i ja sama często ją przygotowuję , ale tym razem zapraszam na panierkę z dodatkami pietruszki , smak bardzo przyjemny , bardzo fajny sposób na obiady niedzielne . Składniki ( dla 3 osób ) 1 duża pierś podwójna z kurczaka 2 jajka 2 szklanki bułki tartej 1 pęczek pietruszki(...)sól pieprz ziołowy pieprz czarny 1 duża cebula olej do smażenia Wykonanie Pierś z kurczaka kroję na plastry , doprawiam do smaku , dodaję pokrojoną cebulkę i odstawiam na noc do lodówki .Na następny dzień w osobnych talerzach rozbijam jajka , a w drugim bułkę tartą z pietruszką , lecz najpierw bułkę tartą wkładam do malaksera wraz
Mój Smakstworzył pyszny duet zapraszam na pierożki Składniki ciasto • 1 kg mąki • 150 ml jogurtu naturalnego • ok 300 ml maślanki (mrągowskiej dałam ) farsz • liście z 2 krzaków jarmużu • 3 piersi pojedyncze z kurczaka • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 1 kostka rosołowa (dałam domową przepis w mojej kolekcji ) • sól • pieprz • 150 g masła ponad to do polania pierogów • olej • 2 cebule(...)minut aby odpoczęło 2. • Liście jarmużu pokroić w paski zalać wodą zagotować sparzyć liście i zaraz odcedzić wodę wlać nową gotować od zagotowania 15 minut odsączyć na sicie 3. • Piersi z kurczaka pokroić w paski dodać kostkę rosołową, sól,pieprz i starty na drobnej tarce czosnek.Odłożyć do marynowania na ok 1 godzinę 4. • Na patelni rozpuścić 2 łyżki
W królestwie smaków BeatySKŁADNIKI 250 g piersi z kurczaka 50 g kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 2 jaja 2 łyżki m ą ki suszone oregano natka pietruszki s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 250 g di petto di pollo 50 g di mais 1/2 di peperone rosso 2 uova 2 cucchiai di farina origano secco prezzemolo sale(...)pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Piersi z kurczaka i paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Jajka i mąkę dokładnie roztrzepujemy, możemy również zmiksować. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu, oregano i pokrojoną drobno natką pietruszki. Dodajemy pierś z kurczaka, paprykę i kukurydzę. Całość dokładnie
La grande e la piccola cuocaSkładniki: 500 g filetów z piersi kurczaka; 1 czubata łyżka czerwonej pasty curry; 400 ml mleczka kokosowego; 1 łyżka sosu rybnego; 3 łyżki oleju (u mnie rzepakowy); 1 łyżeczka startego, świeżego imbiru; 1 łyżeczka startego, świeżego czosnku; 1 łyżeczka świeżo zmielonego, czarnego pieprzu; 1 łyżeczka chili w proszku; 1 łyżeczka curry; 1/2 główki brokuła; 1/2 dużej, czerwonej papryki; 1/2 dużej(...)miazgę). Kawałek imbiru (o długości około 2 cm) obrać, zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach (na tzw. miazgę). Kolendrę umyć, osuszyć, ewentualnie odrobinę zostawić do dekoracji, resztę posiekać. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon i pokroić w cienkie paski. Oprószyć świeżo zmielonym, czarnym pieprzem (1 łyżeczka). Do miseczki wlać mleko kokosowe. Dodać czerwoną pastę curry
Gospodyni Miejskasmakowe. Perliczki mają mięso delikatne, chude, z lekkim zapachem dziczyzny. Bardzo przypominają bażanty. Perliczki i bażanty można przygotowywać w ten sam sposób. Ponieważ jest to mięso chude, należy szczególnie pierś chronić tłuszczem – osłaniać słoniną, boczkiem. Najlepiej owinąć perliczkę paskami słoniny świeżej lub wędzonej. Ponieważ miałam otrzewną postanowiłam wykorzystać ją zamiast słoniny. Perliczka, 60 g wędzonej słoniny, otrzewna lub paski słoniny(...)resztki piór, odciąć końcówki skrzydełek, kuper i szyjkę. Umyć, osuszyć. Oprószyć solą. Słoninę pokroić na niezbyt cienkie plasterki i lekko zmrozić. Następnie pokroić w paski. Lekko podważyć skórę na piersi. Mięso piersi ponakłuwać i włożyć w nacięcia słoninę. Uda również ponakłuwać i włożyć w nacięcia słoninę. Całą perliczkę zawinąć w otrzewną. Ułożyć na blasze z rusztem. Wstawić do piekarnika nagrzanego
królestwo garówWitajcie :) zapraszam dzisiaj na pyszny gulasz z piersi z kurczaka w sosie śmietanowym i wyśmienitą kaszą jęczmienną Młynów Stoisław. Wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową http://www.stoislaw.com.pl/pl/ produkty możliwe do zakupienia również w sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław to długoletnia tradycja i najlepsza jakość produktów. Zapraszam :) Składniki : 3 piersi z kurczaka 1 duża cebula(...)przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawiamy na kilka minut do przegryzienia smaków. W rondlu rozpuszczamy masło i przekładamy obraną i pokrojoną w piórka cebulę, chwilę podsmażamy, następnie dodajemy piersi z kurczaka i obsmażamy na rumiano. Wszystko zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu około 15 minut, następnie dodajemy śmietankę i dusimy do momentu zredukowania sosu ( ma się lekko
Sama słodycz i szczypta chiliprzemieszały. Dzięki temu wszystkie upieką się równomiernie. Bardzo wygodnym rozwiązaniem jest automatyczne wyłączanie po wysunięciu i ponowne włączanie się maszyny po włożeniu kosza z powrotem. Kolejnym wyzwaniem było przygotowanie piersi i udek z kurczaka. I tutaj ogromne zaskoczenie! Nie jestem fanką pieczenia mięs czy ryb w piekarniku, bo wychodzą zbyt suche, nawet mimo zamarynowania w oleju i przygotowywania w specjalnej(...)torebce do pieczenia wypełnionej bulionem. Skórka była delikatnie chrupiąca, a środek... niezwykle soczysty! Zarówno pierś jak i udko smakowały jakby były przygotowane podczas grillowego party. W przypadku piersi, która jest mięsem chudym, do marynaty dodałam odrobiny oliwy. Udko już takiego dodatku nie potrzebowało, ponieważ samo w sobie jest tłuste. Podobnie też ma się rzecz z rybami - łosoś, halibut cz śledź
Poranek na słodkoPierś kurczaka z salsą pomidorową i mozzarellą. Posypana świeżą bazylią. Kolejne łatwe do wykonania danie obiadowe. Najbardziej pracochłonna jest sama salsa. 500 g mięsa z piersi kurczaka 3 łyżeczki oregano szczypta soli i pieprzu do posypania kurczaka 1 kula mozzarelli kilka listków bazylii 2 łyżki oliwy Salsa: 2 małe pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sok wyciśnięty z połowy cytryny(...)czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli szczypta pieprzu szczypta soli ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego Wszystkie składniki salsy dokładnie zmiksować w malakserze. Kurczaka oczyścić, pokroić na mniejsze części (każdą pierś na 3 kawałki). Doprawić solą, pieprzem i oregano. Mozzarellę pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Kurczaka usmażyć z jednej strony, następnie przekręcić, polać salsą i posypać kawałkami mozzarelli
BullioPierś kurczaka zapiekana z sosem pomidorowym i plastrami bakłażana. Całość posypana startym parmezanem. Danie dość szybkie do wykonania. Można podawać np. z opiekanymi ziemniakami. 1 podwójna pierś z kurczaka 500 g przecieru pomidorowego w kartoniku mały bakłażan 2 łyżeczki oregano sól – ok. 2 łyżeczek do obtoczenia kurczaka + do smaku do sosu pomidorowego 2 łyżeczki czerwonej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu(...)kilka liści bazylii do posypania 1/2 szklanki utartego parmezanu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy Pierś z kurczaka oczyścić i umyć. Pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki. Obtoczyć w soli i papryce. Obsmażyć z obu stron na 1 łyżce rozgrzanej na patelni oliwy. Przecier pomidorowy wymieszać w garnku z pieprzem, solą, wyciśniętym czosnkiem, łyżką oliwy oraz oregano. Gotować na małym palniku
BullioChrupiąca pierś z kurczaka podawana z glazurowaną, młodą marchewką. Marchewka ma charakterystyczny smak dzięki dodatkowi estragonu (jeśli ktoś nie lubi, można pominąć). Przepis dla 3-4 osób. Pomysł na dość szybki obiad. 500 g mięsa z piersi kurczaka 1 szklanka sezamu 2 łyżki mąki 2 jajka 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka słodkiej, suszonej papryki olej do smażenia Marchewka(...)młodej marchewki 2 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki suszonego estragonu 1 łyżeczka soli Dodatkowo: dowolna sałata do podania (użyłam lodowej) Pierś z kurczaka oczyścić i umyć. Pokroić wzdłuż włókien na mniejsze kawałki i rozbić tłuczkiem do mięsa na grubość ok. 0,5 cm. Jajka wymieszać widelcem w głębokim talerzu razem z solą, pieprzem i papryką. W drugim talerzu
BullioPierś kurczaka zapiekana w jogurcie greckim i pesto z suszonych pomidorów. Pomysł na szybki do wykonania obiad. Kurczaka zapiekam z dodatkiem pomidorów koktajlowych i zielonych oliwek, a po upieczeniu posypuję świeżą bazylią. 0,5 kg mięsa z piersi kurczaka 200 g jogurtu greckiego 80 g pesto z suszonych pomidorów kilka pomidorów koktajlowych kilka zielonych oliwek garść świeżej bazylii łyżeczka soli(...)Pierś z kurczaka oczyścić i umyć. Pokroić na mniejsze części i posypać solą. Jogurt wymieszać z pesto. W formie żaroodpornej ułożyć części kurczaka i zalać je przygotowaną masą jogurtową. Piec ok. 20 minut w temperaturze 190°C. Następnie posypać oliwkami i pokrojonymi na połówki pomidorami. Piec kolejne 20 minut. Wyjąć z piekarnika i posypać posiekaną bazylią. Podawać np. z opiekanymi
Bullio