dzisiaj planowałam zrobić inne danie na obiad jednak z braku czasu sięgnełam po takie danie, które robi się szybko. Piersi kurczaka w panierce z sera Parmezan A jak wiadomo piersi z kurczaka w jakiej by one nie były formie przygotowane są zawsze szybkie do zrobienia. Tym razem skusiłam się na piersi panierowane. Do bułki tartej dodałam świeżo tarty ser Parmezan(...)Niby nic specjalnego a smak kurczaka znacznie się zmienił. Smażone piersi podałam z kaszą oraz marchewką z groszkiem. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania piersi kurczaka w panierce serowej. 3 duże piersi z kurczaka
mecooksCzas na efektowną potrawę – domowy kebab z piersi kurczaka. Jej przygotowanie na pewno wzbudzi zainteresowanie waszych domowników, czy też odwiedzających znajomych. Kebab to potrawa, która potrafi zaspokoić nawet największy głód. Wywodzi się ona z kuchni arabskiej i kojarzy się przede wszystkim z obracającym się mięsem na opiekaczu. Moja potrawa taka jednak nie jest. W domowych warunkach odtworzenie oryginalnego kebabu(...)przepisu, czyli przygotowania kebaba w piekarniku. Wymaga on nieco większych od nas umiejętności w kuchni i radzenia sobie z grawitacją. Dlaczego? O tym poniżej w przepisie. Domowy kebab z piersi kurczaka przypadnie do gustu dzieciom, ale także dorosłym na imprezie. Musicie go wypróbować w swojej kuchni. Do przygotowania potrawy przydadzą się wam patyczki na szaszłyki do grilla, by ustabilizować nasz
Kuchennyviral.plPierś faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami to totalna obiadowa klasyka, łatwa, szybka i przyjemna. Pisałem ostatnio o tym, że brakuje na naszej stronie przepisów z piersią z kurczaka. Nadal w tym temacie jest dużo do zrobienia ale z Bogusią popełniliśmy wpis w którym krok(...)kroku pokazujemy jak przygotować kolorową pierś z papryką i szpinakiem . Post cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem , dlatego idziemy za ciosem i przedstawiamy kolejny wpis krok po kroku. Tym razem na tapetę bierzemy totalną klasykę, czyli Pierś faszerowaną mozzarellą i suszonymi pomidorami. Danie do którego nie potrzeba miliona skomplikowanych składników, przygotujesz
kuron.com.plPierś faszerowana to banalnie proste, smaczne, szybkie, kolorowe danie. Przeglądając „internety” stwierdziłem, że mimo setek nowych mód żywieniowych niesłabnącą popularnością cieszy się pierś z kurczaka. Jedni mówią nuda, inni że uwielbiają i nie wyobrażają sobie tygodnia bez „ schabowego ” z kurczaka a wszelkiej maści sportowcy budują wokół niej całe menu(...)czas opędzlować kuraka z dobrego źródła jak najbardziej. Sprawdziłem na naszej stronie i ku mojemu zdziwieniu, wśród około 3000 receptur jest 1 przepis na pierś z kurczaka w całości. Trochę wstyd pomyślałem, bo dla kogo robię te wszystkie przepisy jak nie dla Was moi drodzy. Postanowiłem tę lukę jak najszybciej wypełnić
kuron.com.plzmian oraz elegancji ciągnie się przez kulinaria długo i pewnie ciągnąć się będzie ciągle. Z niezmiernym zaciekawieniem obserwuję, co – jeśli chodzi o podanie – topowe restauracje wyczyniają z piersią z kaczki. Jeśli spodziewacie się, że zamawiając pierś dostaniecie ją w całości, to srogo się możecie pomylić. Moją ulubioną formą podania są trzy kwadraty i rozrzucone warzywa. Płacicie(...)kwadraciki, a nie za całą pierś. Kaczka w pomarańczach jest dobrym pomysłem, jeśli chodzi o niedzielne obiady, proszone kolacje i inne okazje, podczas których fajne jest podać coś innego niż zazwyczaj. Upieczenie kaczki w całości jest proste, ale nie zawsze zjemy ja całą i później trzeba się składać i kombinować, co z resztkami zrobić, bo wywalić szkoda. Prawdę mówiąc
ladykitchenKotlet de volaille wbrew nazwie, wcale nie pochodzi z kuchni francuskiej ale zza wschodniej granicy z Ukrainy. Taki sposób przygotowania piersi z kurczaka powoduje, że jest niesamowicie soczysta i pełna smaku. Sprawdźcie sami! Składniki: 4 duże piersi z kurczaka kostka masła olej sól pieprz bułka tarta mąka Jak zrobić kotlet de volaille? Sposób przygotowania jest bardzo prosty. Z jednej (pojedynczej(...)piersi kurczaka robimy jednego kotleta. Mięso myjemy. Następnie musimy maksymalnie zwiększyć powierzchnię kotleta odpowiednio rozcinając pierś. Przy piersi zwykle mamy polędwiczkę (dla niewtajemniczonych jest to ten troche „fruwajacy” kawałek mięska na spodniej części piersi). Nacinamy pierś w miejscu gdzie przymocowana jest polędwiczka. Nacinamy tak aby poledwiczka stanowiła koniec naszego kotleta. Uważajcie żeby nie przeciąc piersi na wylot. Teraz
Kulinarna Patilogiaczasu. To mój ulubiony przepis na super ekspresowy pyszny filet z kurczaka lub indyka, po którym zostaje tylko ... zapach unoszącey się w powietrzu :) SKŁADNIKI Pokrojony w plastry filet z piersi drobiowej oliwy z oliwek duża cebula sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na dużej patelni wlać 4 łyżki oliwy z oliwek , dodać pokrojoną cebulę i ułożyć na niej filety drobiowe
zielonacukinkaKolejny pomysł na szybki obiad, którego urozmaiceniem jest dodanie nowego produktu jaki pojawił się na rynku, czyli białka z jajek kurzych firmy Newella. Obiad to połączenie piersi, suszonych pomidorów, fasoli, białka i serka kremowego. Całość mega apetyczna wyszła. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikRoasted goose breast with oranges and apples Wykonanie. 3 gęsie piersi sól pieprz majeranek 2 pomarańcze 4 jabłka 1 łyżeczka estragonu 1 łyżeczka majeranku Wykonanie . Mięso natrzeć przyprawami, odstawić przynajmniej na 1 h. Opiec i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dołożyć ćwiartki pomarańczy oprószone estragonem i piec około 1,5 h. Dodać ćwiartki jabłek posypane majerankiem i piec mięsko jeszcze
Kulinarny karnet ChristopheraWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na przygotowanie soczystej i delikatnej piersi z kurczaka, gotowanej krótko w mleku. Tak przygotowana pierś jest o wiele zdrowsza od smażonej a równie smaczna, także polecam wypróbować przepis. Do przygotowania piersi będziemy potrzebowali: pierś z kurczaka (około 700 g) 1 litr mleka przyprawy (można użyć innych) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka(...)kurkumy 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta papryki ostrej szczypta pieprzu sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Gotowana pierś z kurczaka gotowana w mleku Przygotowanie: Umytą i osuszoną pierś z kurczaka nacieram wymieszanymi przyprawami z solą. Pierś mam natartą, teraz mleko zagotowuję i do gotującego mleka włożę pierś z kurczaka. Mleka powinno
Uwaga Babcia Gotujenadzieję, że przetrwamy jakoś podróż...A zostawiam Was z szybką propozycją na obiad, takie mięsko świetnie smakuje z warzywami na patelnię. Do mięsa podajemy także sos tzatziki.Składniki:2 piersi z kurczakaprzyprawa do gyrosa1 ząbek czosnkuolej do smażenia sos tzatzikimieszanka warzyw na patelnięSposób przygotowania:1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dowolne kawałki.2. Ząbek czosnku miażdżymy, dodajemy do mięsa
Kuchnia domowa Anisosem czosnkowym. Niezwykle prosty i smaczny pomysł na piersi z kurczaka. Przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis. Dania z kurczaka nr 3/2012 (34). Składniki: ok 50 dag filetów z kurczaka 1 szklanka mąki ok 1 szklanka wody 1 jajko, 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia Sos czosnkowy: 4 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu 300 ml jogurtu naturalnego
Kuchnia domowa Aniząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia Sos czosnkowy: 4 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu 300 ml jogurtu naturalnego 2-3 łyżki posiekanego koperku odrobina cukru Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym, to bardzo ciekawy przepis, w którym zarówno ciasto jak i sos z którym podaje się mięso - zawiera czosnek, który doskonale wzmacnia smak tej potrawy. Zaskoczył mnie
Świat Domowej Kuchnimamy - pomijamy ten składnik) 2 cebule sól pieprz szczypta cukru słodka i ostra papryka liść laurowy ziele angielskie koncentrat pomidorowy łyżka mąki łyżka śmietany 18% Wykonanie: Z każdej piersi odcinamy tzw.filecik i kroimy ją wzdłuż na 2 cienkie filety. Każdy kawałek solimy, pieprzymy, posypujemy obiema paprykami. Wkładamy do lodówki, na czas przygotowywania składników do sosu. Paprykę i cebulę kroimy
Walijskie Pichceniepowinna się znaleźć marchewka, zielony groszek ,pory czy brokuły lub kalafior. Do warzyw nie przygotowuje się oddzielnego sosu, wystarczy ten od potrawki ,podany w sosjerce. Składniki. 750 g piersi z kurczaka 1/2 cytryny 1 łyżeczka estragonu 2 ząbki czosnku 1 goździk kawałek cynamonu 250ml bulionu z kurczaka 250ml śmietanki kremowej 100ml wina białego, słodkiego 100g masła 2 łyżeczki kaparów
Kulinarny karnet ChristopheraPierś z kurczaka w sosie koperkowym z dodatkiem grzybów, podana z kaszą pęczak. Danie, które powstało przypadkowo i spontanicznie - miałam zrobić dokładnie to samo, ale bez grzybów. Jak zwykle w weekend wsiadłam jednak na rower i przypadkiem koło mnie wyrósł podgrzybek, a za nim następny i kolejny. Trochę przykro było je wrzucać luzem do plecaka, ale tak zostawić chyba jeszcze
Kraina Tysiąca Smakówpieczeniu w wysokiej temperaturze będą praktycznie pozbawione działania. Jeśli planujecie wersję obiadową to wspaniale smakuje z dodatkiem pieczonych jabłek - do brytfanki dorzucamy obrane, pokrojone na ćwiartki. Składniki: filet z piersi indyka około 1 kg suszony tymianek 2 łyżeczki szyszkojagody jałowca 5-6 szt sól pół łyżeczki olej (rzepakowy lub oliwa z oliwek) Przygotowanie: Mięso posolić. Jałowiec i tymianek rozetrzeć
głodny alergikSałatka z roszponką, wędzoną piersią kurczaka i czosnkowym sosem Ci, którzy znają mnie osobiście, wiedzą jak bardzo zmieniła się moja dieta w ciągu ostatniego półrocza. Prawie nie ruszam wieprzowiny i wołowiny, nie piję też kawy, którą zawsze uwielbiałam ani czarnej herbaty. Również cukier rzadko gości w moim menu, a jeśli już gości to trzcinowy albo miód. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówwspólnego ma z Francją. Jest to niby gulasz, jednak ma w sobie coś innego i dobrze komponował się z kaszą oraz ulubioną surówką. Składniki na 4 porcje: 45 dag piersi z kurczaka 2 średnie cebule 30 dag pieczarek ½ litra bulionu drobiowego Łyżka przecieru pomidorowego Mąka do obtoczenia Olej do smażenia 1 papryczka chili Ulubione przyprawy (u mnie: sól, pieprz, czosnek
Fabryka pomysłówsmażę , Dzieci popędzają, lecz ja się wtedy często parzę, Rękawic nie używam, a rąk z azbestu nie mam, Może mi współczują - tak przynajmniej mniemam :) Składniki: 0,6 dag piersi z kurczaka, 40 dag pieczarek, 10 dag gorgonzoli, 1 por, 2 małe cebule, 1 mleczko kokosowe, oliwa z oliwek, sól, pieprz, kardamon. Na patelnię wrzucamy umyte i pokrojone w plasterki
Delicious TitbitsPierś z kurczaka z pomidorem i mozzarellą. Przepis krok po kroku. Dzisiaj mam dla Was totalny “comfort food”, czyli danie które samo się robi;-) Pierś z kurczaka z pomidorem i mozzarellą to potrawa idealna kiedy mamy lenia lub nadmiar obowiązków. Wystarczy kilka nieskomplikowanych ruchów, chwila pieczenia w piekarniku(...)mamy pyszny rodzinny obiad. Składniki: 600 g piersi z kurczaka 2 pomidory 1 kulka mozzarelli w zalewie (100 g) 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz czarny garść listków bazylii sos do kurczaka z papryką (ja wybrałem ten od Roleskiego ) Przygotowanie: Mięso nasmaruj połową oliwy
kuron.com.plSoczysta pierś z kurczaka, mocno ziołowa, doprawiona, smażona w niewielkiej ilości tłuszczu. Bez panierki, lekko, zdrowo, pokochałam tego typu mięso. Obiad podaję z ryżem, świeżą natką i posiekaną sałatą pekińską z pomidorami, oliwkami lub mizerią z jogurtem, sałatką ze świeżych warzyw. Pierś kurczaka sauté Wypróbuj także inne przepisy na soczystą pierś z kurczaka: Pierś kurczaka pieczona z szynką dojrzewającą Pierś(...)kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami Pierś kurczaka w słodkiej śmietance z pomidorami Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, lubczyk, oregano, ostra i słodka mielona papryka olej rzepakowy do smażenia, może być masło klarowane, olej kokosowy PRZYGOTOWANIE: Mięso dobrze myję, lekko osuszam papierowym ręcznikiem. Wykrawam błony. Jeśli piersi są duże przekrawam
Zasmakuj Kuchnipotrawach, dzisiaj w naszej kuchni ląduje coś, co przygotujemy szybko, co możemy zjeść od razu lub zabrać w pojemnikach na przykład do pracy i odgrzać sobie choćby w mikrofali. Pierś z kurczaka w pesto można podawać do sałatek, na rukoli i etc. Przepis jest propozycją dla osób uwielbiających zielone pesto, czyli sos pochodzący z Genui (Liguria) we Włoszech, którego głównym(...)składnikiem jest bazylia. Film Jeśli potrzebujecie ostrych noży do kuchni, powinniście sprawdzić je w tym sklepie. Składniki na pierś z kurczaka w pesto 2 piersi z kurczaka bez polędwiczek 100 ml zielonego pesto 1 mozarella 1 pomidor pieprz i sól Przepis Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 st. Celsjusza. Bierzemy pierś z kurczaka i kilka razy ja nacinamy od zewnętrznej strony
Kuchennyviral.plpotrawach, dzisiaj w naszej kuchni ląduje coś, co przygotujemy szybko, co możemy zjeść od razu lub zabrać w pojemnikach na przykład do pracy i odgrzać sobie choćby w mikrofali. Pierś z kurczaka w pesto można podawać do sałatek, na rukoli i etc. Przepis jest propozycją dla osób uwielbiających zielone pesto, czyli sos pochodzący z Genui (Liguria) we Włoszech, którego głównym(...)składnikiem jest bazylia. Film Jeśli potrzebujecie ostrych noży do kuchni, powinniście sprawdzić je w tym sklepie. Składniki na pierś z kurczaka w pesto 2 piersi z kurczaka bez polędwiczek 100 ml zielonego pesto 1 mozarella 1 pomidor pieprz i sól Przepis Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 st. Celsjusza. Bierzemy pierś z kurczaka i kilka razy ja nacinamy od zewnętrznej strony
Kuchennyviral.plgotowanie lub tylko zalanie wrzątkiem. Miękki makaron odcedzamy i mieszamy z odrobiną oleju żeby się nie posklejał. Opcje przygotowania kaczki są dwie – bardziej wprawionym w kuchennych bojach polecam naszykowanie piersi w całości – będzie bardzo, bardzo soczysta i miękka. Skórę z tłuszczem na piersi nacinamy – nie do mięsa, sam tłuszcz – bardzo ostrym nożem, pod lekkim kątem. Skórkę solimy, pieprzymy, nacieramy połową(...)przyprawy pięć smaków. Odwracamy pierś i przyprawiamy drugą stronę – tym razem bez soli. Sól na skórce sprawi, że szybciej straci ona wodę i stanie się chrupka, a mięsa nie solimy, bo będzie za suche. Odstawiamy mięso do zamarynowania na 10-15 minut. Całą pierś wkładamy do zimnego woka , skórką do dołu. Powoli, na niewielkim ogniu, wytapiamy z niej tłuszcz
Karo in the Kitchenwyśmienita. A ta z poniższego przepisu doprawiona winem, odrobioną rozmarynu, czosnku i przypraw to taki miły akcent, którego nie powinno zabraknąć na naszych stołach właśnie w tym miesiącu. Grillowane piersi z gęsi w winie Składniki: 1 pierś z gęsi około 1-2 filiżanki czerwonego wina Burgund 2 ząbki czosnku pokrojone 1 posiekana gałązka rozmarynu ulubiona przyprawa do drobiu świeżo zmielony(...)czarny pieprz 1 łyżka stołowa masła (miękkie) Przygotowanie: Z zamykanej torbie lub niereaktywnym pojemniku umieszczamy pierś z gęsi, zalewamy winem (pierś powinna być całkowicie zanurzona w winie), dodajemy czosnek i rozmaryn. Tak przygotowaną pierś marynujemy min. 4 godziny w lodówce ale nie więcej niż 12 godzin. Do marynaty możemy użyć dowolnego czerwonego wina. Nie musi być to wino pochodzące
naRuszcieJesieni za oknem nie widać więc i na talerzu postanowiłam, że jej nie będzie. Jest jasno, kolorowo i wiosennie. Wykorzystałam to co było w lodówce do
Bernika - moj kulinarny pamietnik