Fasolą szparagową wykorzystamy do przygotowania wyśmienitego dania obiadowego. Proponujemy roladki z piersi kurczaka wypełnione fasolką szparagową z małymi dodatkami. Składniki: -podwójny filet z piersi kurczaka -20 dkg fasolki szparagowej -1/2 czerwonej papryki -1 marchewka -1 jajko -1 łyżka maki pszennej -2 łyżki mleka -sól, pieprz, przyprawa warzywna -olej do smażenia -bułka tarta Filety kroimy na płaty
Maminek kulinarnymasła 200g młodziutkich liści szpinaku 1 cebula, drobno posiekana 6 suszonych fig (90g), pokrojonych w ćwiartki 250ml porto 250ml bulionu z kurczaka 20g masła, dodatkowo 4 filety z piersi kaczki 4 gałązki świeżego rozmarynu 4 liście laurowe Przygotowanie: W dużym garnku z wrzątkiem gotujemy kluseczki. Po ugotowaniu i odcedzeniu przekładamy je do miski z masłem i szpinakiem, delikatnie mieszamy(...)przykrywamy, żeby nie stygły. Palcami robimy kieszeń pomiędzy skórą i tłuszczem w piersiach kaczki. Do każdej wkładamy po gałązce rozmarynu i liściu laurowym. Widelcem nakłuwamy skórę i smażymy na oliwie około 8 minut skórą do dołu na dużej rozgrzanej patelni. Filety obracamy na drugą stronę i smażymy około 5 minut, aż mięso osiągnie odpowiedni stopień wysmażenia. Zdejmujemy z patelni
Smakowity Blog Kulinarnyteż, jak podaje książeczka Knorra "Pierś z kurczakiem ze szpinakiem" :D Ci z Was, którzy śledzą mojego Facebooka wiedzą, że jakiś czas temu otrzymałam zestaw bulionetek do duszonych mięs wraz ze wspomnianą książeczką i obiecałam go przetestować. Sama broszurka jest dość estetyczna, zawiera dwa przepisy na wieprzowinę, jeden na wołowinę i trzy na kurczaka, a każdy tendencyjnie prosty, co podkreślone(...)papka. Jak ktoś próbował i jest inaczej to niech się pochwali ;) Do składników z oryginału musiałam dodać jeszcze przyprawy, ale o tym za chwilę. Składniki (z przepisu): - 400 g piersi z kurczaka - bulionetka do duszonego kurczaka Knorr - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 100 g śmietankowego serka topionego - 200 g śmietany - 450 g mrożonego szpinaku 1. Kurczaka pokrój w kostkę
Kulinarne zapędy KokosaLubicie kuchnię chińską? ja lubię i moja rodzina także lubię też ją ,,doprawiać" pod swój smak. Zapraszam!! Składniki: 50dag piersi zkurczaka 25 dag mieszanki chińskiej mrożonej 3 łyzki sosu sojowego słoik sosu chińskiego 500g 1 papryczka chili pieprz,sól-do smaku olej do smażenia 2 szklanki ryżu Wykonanie: Piersi kurczaka kroimy na małe paseczki,polewamy sosem
Z Majeczką w kuchniprzygotowania, a jakże pyszne danie, synowie prosili o dokładkę. Uwielbiają taki makaron, warzywa się fajnie rozgotowują, tworzą fajny sosik. Polecam ! Składniki: 1 opakowanie makaronu von ton 30 dag piersi z kurczaka 1 opakowanie mrożonki węgierskiej Leczo Iglotex 4 łyżki soso łagodnego ajvar 2 szklanki bulionu warzywnego Wykonanie: Piersi kurczaka oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką, obsmażamy chwilę na rozgrzanym oleju
Z Majeczką w kuchnipisać, piersi kurczaka w sosie curry ...nic dodać nic ująć. Połączenie tych dwóch składników jest po prostu idealne. Do zrobienia sosu szykujemy: - 20 g przyprawy curry żółtej - małą cebulkę i niewielki kawałek pora - liść laurowy - sól, pieprz, kolendra sucha - mały banan, mały ząbek czosnku - szklanka śmietany słodkiej 12% - szklanka wody lub wywaru - olej do smażenia Przepis(...)osób. Jedną pierś podwójną czyścimy i przekrawamy połówki na pół. Wkładamy do zimnej osolonej wody na ok. 30 min. Dzięki temu będzie bardzo soczysta. Por, cebulkę i banana obieramy i kroimy na małe kawałeczki . Rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy w/m składniki,dodajemy 2 liście laurowe.Podsmażamy ok. 5 minut. Lekko solimy . Wysypujemy curry i mieszamy 1 minutę. Wlewamy śmietanę
Pasje Jolkiokazję uczestniczyć. Podstawowy przepis przygotował dla nas Paweł Kibart - prowadzący.Ostatecznie w przepisie zaszło trochę zmian, więc właśnie taki zmieniony przepis Wam przedstawiam. Składniki /1-2 porcje/: 100 g wędzonej piersi z gęsi 1 burak 1 pomarańcza 1 gałązka rozmarynu 1 cm korzeń imbiru 1 gwiazdka anyżu 50 g śliwek kalifornijskich 100 ml czerwonego wytrawnego wina Wykonanie: Buraka zawinąć w folię(...)pomarańczowego. Suszone śliwki kalifornijskie ugotować w winie, dodać anyż i imbir. Następnie zmiksować na mus. Pozostałości z buraka zmiksować na gładkie purée z dodatkiem 3-4 łyżek musu śliwkowego . Pierś z gęsi pokroić na cienkie plastry, podawać z kuleczką buraczaną, purée buraczanym i musem śliwkowym. Skropić oliwą i ozdobić miętą. mat. promocyjne 800x600 Normal 0 21 false false false
Pasja SmakuSkładniki: pierś z kurczaka 2 podwójne, oliwa 6 łyżek, cebula 1 sztuka, pieczarki 30 dag, kostka rosołowa 1 sztuka, woda 4 szklanki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana gęsta 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, koperek 1/2 pęczka piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i na gorącym oleju podsmażyć co jakiś czas mieszając dodać pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki
W Mojej Kuchni Lubięzawsze jakieś urozmaicenie. Polecam też na ciepło, jak wczoraj przygotowywałam było lepsze (smak 8/10 pkt) dziś straciło 1 pkt ale nadal jest bardzo dobre. Składniki: 100 g piersi z kurczaka 50 g kaszy jaglanej 0,5 szklanki bulionu 110 g oczyszczonych pieczarek 40 g (pół) cebuli 1 łyżeczka (10 g) śmietany 18% 1 łyżeczka (5 g) mąki pszennej(...)płaska łyżeczka (5 g) masła sól, pieprz Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka kroimy bardzo drobno (kawałki mniejsze niż 1 cmx1cm) i gotujemy 5 min w parowarze. 2. Pieczarki i cebulę drobno siekamy, razem dusimy na maśle pod przykryciem. Dodajemy soli, pieprzu. 3. Do garnka z bulionem (pół szklanki) dodajemy uduszone pieczarki, wlewamy także wodę którą puściły
Malowane smakiemSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 10 mniejsze pieczarki, 1 sztuka cebula czerwona, 3 łyżki olej rzepakowy, 1 łyżeczka vegeta, 3/4 łyżeczki chilli suszone zmielone, 2 łyżki tarta bułka,- ile potrzeba ser żółty gouda, 4 łyżki olej rzepakowy, 1 łyżka mąka pszenna do obsypania, 5 szklanek woda, 1 kubek śmietana, 2 łyżki mąka pszenna, 2 łyżki natka pietruszki na oleju(...)minut do pieczarek dodać zmielone suszone papryczki chilli, vegetę, tartą bułkę i wszystko dobrze wymieszać na patelni, zostawić do wystudzenia umyte i suszone ręcznikiem papierowym 2 całe piersi włożyć do worka i rozbić na 2 płaty mięsa na mięsie ułożyć farsz i ser żółty, ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami lub nitką obsypane mąką na gorącym oleju zrumienić roladki z każdej
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: piersi z kurczaka 4 duże/podwójne, musztarda kremska 4 łyżki, ogórki kiszone 2 sztuki, cebula biała 2 sztuki, boczek wędzony 20 dag, Pieprz czarny- MŁYNEK - ile potrzeba, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 6 szklanek, przyprawa do dań Kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup - do smaku, śmietana 3 łyżki, ziemniaki ugotowane - ile potrzeba, surówka - jaką(...)lubisz umyte piersi włożyć do woreczka i rozbić tłuczkiem na nie za cienkie płaty mięsa każdy płat nasmarować musztardą, nałożyć plastry cebuli, boczku, ogórka kiszonego i posypać pieprzem ciasno zawinąć rolady takie, na jakie pozwala wielkość płatu rozbitego roladki owinąć nicią i schować do woreczka do lodówki na całą noc aby się zamarynowały przyprawami, dodatkami roladki obsypać mąką
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pierś z kurczaka 1 podwójna, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, kalarepka młoda 2 większe, kapusta młoda biała 1 mała, groszek konserwowy 1 puszka, kucharek 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, makaron świderki 1 szklanka, makaron 1 szklanka, koperek 1 pęczek umytą pierś zalać wodą i gotować z 20 minut na mniejszym ogniu następnie wsypać młodą włoszczyznę rozdrobnioną
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: ziemniaki młode 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 1 szklanka, mieszanka przypraw do ziemniaków na ostro Royal Brand 1 opakowanie, pierś kurczaka 15 dag, kucharek 1,5 łyżeczki pierś pokroić w kostkę i na oleju podsmażyć, dodać również młode małe ziemniaki przekrojone na połowę, zamieszać i podsmażać z 5 minut wlać z 1 szklankę wody do mieszanki przypraw
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pierś z kurczaka 1 mała, kapusta biała 1 ćwiartka, marchewka 3 sztuki, ziemniaki młode 4 sztuki, pieprz mielony - do smaku, sól morska - do smaku pojedynczą pierś opłukać i włożyć do wkładu do pary marchew młodą, małe ziemniaki młode oskrobać, opłukać i do wkładu włożyć z ćwiartki młodej kapusty usunąć głąb, opłukać id o wkładu włożyć wkład ustawić na garnku
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pierś z kurczaka 1 podwójna, olej rzepakowy 1/4 szklanki, fasolka szparagowa 30 dag, kalafior 1/2 sztuki, marchew 4 sztuki, cukinia 2 małe, pomidory 4 sztuki, czosnek ząbki 6 sztuk, woda 1 szklanka, kucharek 1 łyżka, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka pierś kurczaka pokroić na kostkę i na gorącym oleju podsmażyć, dodać pokrojoną fasolkę
W Mojej Kuchni Lubię