pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:852/1124)

Salad with chicken & roasted figs 114

Odstawiamy na godzinę żeby zgęstniało i znowu mieszamy. Sos wyjdzie dość gęsty. 1/2 główki salaty lodowej lub jak miało być początkowo 1 opakowanie mixu sałat z roszponką 2 piersi z kurczaka 8 pomidorów koktajlowych zebra 1/2 cebuli czerwonej 1 opakowanie sera feta z ziołami 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 4 figi 1 opakowanie Knorr Kurczak z Patelni  Zobacz

ClauditteMissCooking
Pieczone Szaszłyki 124

Składniki: 3 piersi z kurczaka  natka pietruszki garść listków bazylii 1 zielona świeża papryczka chilli- Mięso myjemy, kroimy na kostkę i marynujemy w posiekanej pietruszcze, bazylii i chilli z dodatkiem 3 łyżek oliwy. 5 fig 3 papryki kolorowe mix 6 cebul czerwonych 1 cukinia 12 pieczarek Smacznego

ClauditteMissCooking
Pieczone piersi z kurczaka w ziołach 141

Składniki: Piersi z kurczaka, ja miałam około 1 kg Składniki na marynatę: 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżki ostrej mielonej papryki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczka rozmarynu i tymianku 1 łyżeczka curry  1/2 łyżeczka imbiru Przygotowanie: Wszystkie składniki razem miksujemy. zalewamy nimi mięsko. Odstawiamy

ClauditteMissCooking
Wołowina po chińsku 157

powstał z miłości do chili, wyrazistego ostro-słodkiego smaku i niezapomnianych impresji kulinarnych podczas dalekomorskiej podróży. Idealny do marynowania wołowiny i wieprzowiny, wspaniały jako dip do grillowanej piersi z kurczaka, do kanapek i zapiekanek z serem, także z tym pleśniowym oraz do przekąsek typu nachos. 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao- Sos sojowo-grzybowy TaoTao to tradycyjny chiński sos sojowy

ClauditteMissCooking
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM 294

ciepłą bułeczką.  Składniki: torebka świeżego szpinaku  kiść białego winogronu  ok. 10 koktajlowych pomidorków  garść prażonych pestek dyni  oliwa  ocet balsamiczny  ugotowana pierś z kurczaka (opcjonalnie)  ser sałatkowy typu feta  Sposób przyrządzenia:  Szpinak dokładnie wypłukać, usunąć ogonki, wysuszyć. Pomidorki przekroić na pół.Ser pokroić w kostkę. Wszystko razem połączyć, delikatnie mieszając

pieprzny smaczek
Sałata na słodko 220

próbowali (tak jak kilku moich znajomych, którzy skosztowali ją u mnie po raz pierwszy) zamieszczam ten bardzo prosty przepis. Doskonale się sprawdzi jako surówka obiadowa np. z piersią z kurczaka z piekarnika Składniki: pół główki sałaty 1/2 małego kubeczka jogurtu naturalnego (gęsty) 2-3 łyżeczki cukru Przygotowanie: Sałatę rwiemy (lub tniemy) na mniejsze kawałki. Jogurt mieszamy w szklance z cukrem

Słodkie okruszki
Sałatka zimowa 158

opcjonalnie sok z 1/2 cytryny (do skropienia sałatki) Przygotowanie: Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Pozostałe składniki kroimy. Wszystko razem mieszamy i gotowe. Sałatka doskonale pasuje np. do piersi z kurczaka Smacznego

Słodkie okruszki
Penne z kurczakiem i szpinakiem 125

Składniki: 450 g szpinaku mrożonego 2 ząbki czosnku 300 g makaronu Penne 3 mniejsze cebule ser Feta  3 łyżki śmietany pół szklanki bulionu warzywnego 300 g piersi z kurczaka  sól, pieprz, tymianek 10 plasterków wędzonego boczku łyżka smalcu Przygotowanie: Do rondla włożyć szpinak, wlać odrobinkę wody i na wolnym ogniu roztopić. Przyprawić solą, pieprzem, kilkoma kroplami cytryny. Wlać

Gaździnka warzy
Schab z quinoa z parowaru 183

Ostatni raz przepis na schab wstawiałem w Święta, więc trochę czasu minęło :) Po piersi z kurczaka, to rodzaj mięsa, który najczęściej robię w parowarze. Sobotę zacząłem od kawki, później odwiedziłem BioBazar i Targ Śniadaniowy. Za dużo nie kupiłem tym razem, ale to bardzo ciekawe miejsca i polecam odwiedzić :) Schab podałem z suszonymi śliwkami, ale nie nadziewałem go i nie robiłem

Parowar Faceta
Sałatka z kaszą kuskus 122

Składniki: 1 duży brokuł 1 opak. kaszy kuskus 1 puszka kukurydzy 1 duża czerwona papryka 1 ogórek szklarniowy 1 garść świeżej natki pietruszki 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Brokuł podzielić na mniejsze części, dokładnie umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. 2. Kaszę kuskus zalać

A Ty Smakuj Mnie
Sałatka gyros II 186

Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 1/3 łyżeczki vegety 1/3 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 kapusta pekińska ( ok. 70-80 dag ) 1/2 łyżeczki  vegety 1 ogórek szklarniowy 3 ogórki konserwowe 2 papryki czerwone 1 puszka kukurydzy 2 cebule czerwone Majonez, ketchup 2 pomidory świeżo mielony

A Ty Smakuj Mnie
Inspiracje - Akademia Smaku Siemens. Wygraj zaproszenie na czekoladowe warsztaty. 204

Birka lub pod słodką opieką Krzysztofa Kopcińskiego, szefa cukierni w restauracji Roberta Sowy. Każde stanowisko kusiło, pachniało i inspirowało.  Przygotowaliśmy zupę cebulową z brandy i serem gruyer, piersi z kurczaka owinięte pancettą i nadziewane szpinakiem i serem mozzarella, yakitoru z łososia z sałatką z owoców południowych (mój absolutny faworyt) oraz orzechowe bezy z kremem kawowym i sosem z owoców

KUCHARNIA
chlebki tureckie 111

Farsz: * podwójna pierś z kurczaka * 1 duża cebula * 2 ząbki czosnku * 2 dojrzałe pomidory * 1 łyżka koncentratu pomidorowego * sól. pieprz, ostra papryka, tymianek * olej * keczup..Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy kurczaka pokrojonego w drobną kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Kiedy kurczak się już lekko przyrumieni

w mojej kuchni
Szaszłyki drobiowo-warzywne 165

jednak przygotować także na tradycyjnym grillu ogródkowym, na patelni grillowej lub po prostu na kratce w piekarniku. 1 niewielki kabaczek 1, 5  czerwonej dużej papryki 30 dag piersi z kurczaka 2 cebule 20 pomidorków koktajlowych pieprz, sól, przyprawa do kurczaka, ostra papryka Z porcji wychodzi 10 niedużych szaszłyków. Mięso myjemy, wycinamy żyłki i kroimy w dużą kostkę. Przyprawiamy solą

Humanistka w kuchni
Kurczak z cukinią 234

kabaczki   2 piersi z kurczaka ok. 40 dag   sól, pieprz, słodka i ostra papryka, rozmaryn Kurczaka i kabaczka myjemy i kroimy w dużą kostkę. Nacieramy solą, dodajemy pieprz, paprykę i łyżeczkę rozmarynu. Przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Smażymy na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu aż kurczak będzie miękki. Podajemy z ryżem lub samo . Przepis bierze

Humanistka w kuchni